מה דעתכם?

שקדיה11

New member
מה דעתכם?

אתמול שודר בטלויזיה סרט של אסי עזר, שעוסק בתהליך שעוברים ההורים כשבנם או בתם יוצאים מהארון. היתה שם קשת רחבה מאוד של תגובות: מקבלה חמה ומיידית ועד נידוי מוחלט. הסתכלו על עצמכם בכנות- איך אתם תגיבו? קישור לפרומו: http://trand.co.il/index.php?option=com_hwdvideoshare&task=viewvideo&Itemid=64&video_id=3090

פלגיה

New member
דעתי שיש גישות שונות והשקפות שונות

והגישה היום שהכל מותר והכל לגיטימי, עם כל היותה פוליטקלי קורקט, לא תמיד משקפת את המציאות.

אור2221

New member
אני לא מבינה מה את אומרת בעצם

שההורים שקיבלו לא נוקטים בגישה הנכונה? שאת מבינה את האבא שהתגובה שלו לילד שניצל מפיגוע שנאה היתה שחבל שהוא לא מת? המציאות זה משהו שאנחנו יוצרים, ונער הומוסקסואל יסתדר בסדר גמור עם הסביבה, אם תהיה לו תמיכה ואהבה של אבאמא.

שקדיה11

New member
היתה דוגמה מצוינת

במקרה של מיקי בוגנים- שהוא חריג בצורה כל כך בוטה, ובכל זאת שופע בטחון עצמי ומרגיש טוב עם מי שהוא, בזכות תמיכה מדהימה מאמא שלו.

אור2221

New member
נגע בי מה שהוא אמר על אבא שלו

שהיה "גבר מרוקאי, קשוח עם שפם, שאהב כדורגל, ובכל זאת אף פעם לא נתן לי להרגיש חריג" ברור לי, שאם הוא לא היה מקבל את התמיכה הזו מהמשפחה, הסיכויים שהיה מצליח כפי שהצליח היו קטנים בהרבה.

פלגיה

New member
איפה ראית שכתבתי את זה?

אמרתי שיש גישות שונות ואי אפשר לשפוט אותן.

אור2221

New member
אבל זה בדיוק מה שאת אומרת

שאת לא שופטת את ההורים שהתנהגו לילדים שלהם באופן הזה. ואני לא מבינה איך אפשר שלא לשפוט הורה שאומר לילד שלו דבר כזה, ולא ברגע של רתחה תוך התנצלות והכאה על חטא, אלא ממשיך להחזיק בדעה הזו, שעדיף מותו של הילד על גילוי שהוא הומוסקסואל. ובנימה אישית - אני מאוד מעריכה את הדעות שלך בהרבה נושאים, אבל כבר נחשפתי לדעות שלך בנושא הזה, וקשה לי מאוד איתן.

פלגיה

New member
אני לא מדברת על האמירה הקיצונית הזו

אלא על תגובות אחרות שנמצאות בכל הספקטרום הגדול החל מ"גיליתי שהילד שלי הומוסקסואל וממש סבבה לי עם זה" שזו התגובה ה-PC שהיא היחידה שמצופה מהורים, ולא מקבלת בשום אופן שום גישה אחרת של אנשים שקשה להם עם זה. את יכולה להגיד שלילד קשה יותר, וזה עדיין לא מוריד מהקושי של ההורים.

אור2221

New member
קשה לי עם זה זה דבר אחד

קשה להורים שהילד שלהם לא מתחתן, קשה להורים שהילד שלהם לא לומד לימודים גבוהים, קשה להורים כשהאופי של הילד שלהם מאוד שונה משלהם, או שהילד מתחתן עם מישהו שההורה לא מחבב - אבל ברוב המקרים האלו לא זורקים ילד מהבית. יש לי הרבה סימפטיה להורה שמגלה שהילד שלו הומוסקסואל וקשה לו עם זה, והוא עצוב ובוכה. אני בהחלט יכולה להבין תגובה כזו, בטח כתגובה ראשונית. אני חושבת שמעט הומוסוקסואלים מצפים מההורים שלהם ל-"סבבה לי עם זה". אני כן חושבת שהם מצפים לתגובה של "קשה לי כי..... אבל אני עדיין אוהב אותך". אני ממש לא לסבית, וההורים שלי ליברלים, ועדיין לא הייתי מצפה מהם לתגובה בנוסח "סבבה לי עם זה " אם הייתי יוצאת מהארון. אבל אין סיכוי שהם היו אומרים לי שעד שאני לא משתנה, אין לי מה להגיע אליהם. אסי עזר אמר בעצמו, שלא היתה לו מספיק סימפטיה לקושי של ההורים שלו. אפשר להביע סימפטיה לקושי של ההורים, אבל לא כל דבר מוצדק בשם הקושי. תגובות כמו זריקת הילד (המתבגר או הבוגר למחצה) מהבית, שימוש בלחצים נפשיים בנוסח "אם תגיד לאבא, הוא יחטוף התקף לב ואז זה יהיה על מצפונך" או איסור להתראות עם אחים קטנים (הכל דברים ששמעתי עליהם) - הן לא בסולם התגובות הלגיטימיות

שקדיה11

New member
מסכימה עם כל מילה

הדעה המקובלת כיום היא שנטייה מינית היא דבר מולד, ולאדם אין בחירה האם יהיה סטרייט או לא. לכן כל תגובה שאינה (בסופו של דבר, אחרי תהליך) קבלת הילד, שקולה בעיני להתכחשות לילד כי הוא גבוה/נמוך/קצר רואי וכן הלאה. אני מבינה שזה מפתיע הרבה הורים לשמוע שבנם או בתם לא יקיימו את החיים שההורה תכנן עבום, וזו תגלית מטלטלת; אבל זה לא משהו שהילד תכנן או שלט בו- איך אפשר להעניש אותו על כך?

ונניח שזו דווקא כן בחירה, אז?

זה כן היה מצדיק חוסר קבלה של הילד? מה, כל בחירה שלי ההורים שלי אוהבים?

שקדיה11

New member
לא מוצדק, אבל

לי אישית זה היה יותר מובן- גם אם אני עדיין לא מסכימה עם זה ואני חושבת שהורה צריך לתמוך בילד שלו ולא משנה מה. זה כמו הורים חילונים שבנם חוזר בתשובה (או להיפך), או הורים מצביעי ש"ס שבנם מצביע מר"צ... את מחנכת את הילד שלך לערכים שלך, וכשהוא פונה לכיוון אחר זה משהו שקשה לקבל. שוב- זה עדיין לא מצדיק התנכרות לילד, אבל זה יותר מובן לי.

ולי זה לא מובן בכלל, בכלל.

אין לי ספק שיהיה לי קשה אם אחד מהילדים שלי יחזור בתשובה (הרבה יותר מאם הוא יעדיף את בני מינו על המין השני), פשוט כי זה יערים הרבה קשיים על המשפחתיות בגלל אורח החיים השונה (למשל, לא יאכל אצלי בבית). אבל ממש לא בכיוון של לא לקבל.

מוזרים יש בכל מקום.

עדיין לא יצא לי לשמוע מישהו טוען ברצינות שהומואים בוחרים בנטיה המינית. יש את נימוקי הדתיים לפיהם הם צריכים לשלוט ביצר הזה ולא לבחור באורח החיים הזה, אבל טענה שעצם הנטיה היא בחירה? מעולם לא יצא לי לשמוע את זה.

עד כמה שידוע לי

לא הוכח שום דבר. לא שזה גנטי ולא שזה סביבתי. אין זה אומר דבר וחצי דבר על הלגיטימיות או על תגובות הסביבה.

למעלה