מה דעתכם?

N a V e

New member
מה דעתכם?

הדיונים האחרונים הזכירו לי את מקרה הכדורגלנים הערבים שמייצגים את נבחרת ישראל בכדורגל: האם הם צריכים לשיר את ההימנון?

N a V e

New member
נו באמת...

ברור שהם לא רוצים לשיר את ההימנון מפני שההימנון מייצג את העם היהודי.

אם הם לא רוצים לשיר...

צריך להסביר להם במילים פשוטות, כדי שהם יבינו, שאנחנו לא רוצים שהם ייצגו אותנו. כשהם חלק ממדינה, וקל-וחומר כשהם מייצגים אותה - הם צריכים להכיר בה, ולשיר את ההמנון שלה. או שהם לא ייצגו אותה ושלום על ישראל.

לפי דעתי הם לא חייבים.

הם מייצגים את מדינת ישראל (כי זו המדינה שלהם), אבל ההמנון כידוע לנו לא כולל אותם, כי הוא מדבר על יהודים. ביום שיהיה המנון שכולל את כולם אז הם ישירו. כל עוד ההמנון לא כולל אותם אין סיבה שהם ישירו אותו.

Pacha

New member
הצעד הבא

שינוי ההמנון כן כן הם לא מזדהים איתו צעד שני שינוי הדגל הוא מזכיר להם את העבר וגם הם לא מזדהים איתו

gstav

New member
גם אני לא מזדהה עם ההמנון

ולכן אני לא שרה אותו.. ומה אתם יודעים? אני כן חלק מארץ ישראל ואני כן יהודייה

La Gamba

New member
כן! כן! כן!

ברגע שיהיה הימנון שיפריד את היהדות מן המדינה, כדי שמדינת ישראל לא תהיה מדינה יהודית, אלא מדינה דמוקרטית!!! אתם לא מבינים שהיהדות היא אחת מבסיסי המדינה??? (אם לא להשתייך אליה, אז לפחות לכבדה ולהכירה כדת המדינה)

אני מכבדת את הדת

ואני די בטוחה שגם הערבים-ישראלים מכדים אותה, ואם לא אז אי אפשר להכריח אותם. נראה לי שהם מכבדים את הדת-אבל לא כדת המדינה... למדינה נורמלית לא צריכה להיות דת מעוגנת בחוק, אלא לכבד אותה ולא יותר, וזה מה שהמדינה שלנו צריכה להיות. כיום היא לא כזו, אז מה עושים עם בני מיעוטים? מכריחים אותם להשתייך למשהו שהם לא רוצים? אתם מקשיבים מה אתם אומרים?! מי שרוצה שישיר, מי שלא לא! מה זה הצורך לגרום לכווווולם להיות ציוניים ולגרום לכווווווולם להאמים באלוהים?!?! מספיק!!

La Gamba

New member
במדינת ישראל כן, היהדות צריכה להיות

דת המדינה, וישראל הדת היהודית חייבת להיות מעוגנת בחוק. כי זוהי מדינת היהודים!!! (חוקים שאוסרים רוב לא יהודי בכנסת, או ראש ממשלה/נשיא שאינו יהודי)

זו באמת מדינת היהודים

ואני מאמינה בזה. והופה-אני יהודייה!!! אבל זה לא אומר שאני חייבת להיות דתיה בנוסף. אני יהודייה כי זה המוצא שלי, לא בגלל שאני קוראת בתורה. וכשדת מעוגנת בחוק זה פשוט לא חכם כי יש מיעוטים שתמיד נדפקים מזה, ואם אתה היית ערבי אתה גם היית מתבכיין על המצב הגרוע שלך.

N a V e

New member
תסכין איתי

שהמצב מתוח מדי בכדי שהם יקבלו את זה. דבר שני-אי אפשר לערב פוליטיקה בשיקול מקצועי,אלא אם ישראל תהפוך להיות לא דמוקרטית,ולכן הם ימשיכו לייצג את ישראל(אלא אם $@$ תעלה לשילטון).

למעלה