מה דעתכם?

אתי77

New member
מה דעתכם?

כפי שאני מספרת כל הזמן, בני לומד בחטיבה צעירה. זה אומר שבזמן שחצי כיתה בשיעור, החצי השני משחקים בחוץ עם ילדי הגן. וכשילד מסיים את הדף עבודה/משימה בסוף השיעור, הוא יכול לצאת ולהצטרף לאחרים שבחוץ. בני קורא וכותב כבר לגמרי. יש לנו ספקות שיש לו אולי בעיות קשב ואנחנו בתור לאיבחון, אבל בכל מקרה, המחנכת אומרת שזה לא משםיע לו על הלמידה, והיא מאפשרת לו לשחק עם משהו ביד בזמן שיעור, וכך הוא מצליח ללמוד. המוטוריקה עדינה שלו ממש טובה, וגם חגורת הכתפיים שלו חזקה. אבל, כשחברים שלו מסיימים משימה מהר ויוצאים לשחק, הוא אומר שהוא עייף ולא מוכן להמשיך. היתה לי שיחה על זה עם המחנכת. חשבתי שאסו לוותר לו. היות ואין לו קושי אמיתי אלא לראות את חבריו בחוץ, אני חשבתי שהיא צריכה להתעקש. היא חושבת שאין כזה דבר ילד עצלן (כן, זו היא מחנכת מדהימה עם סבלנות ללא גבול) והיא עושב איתו כל מיני הסכמים מסוג "אתה כותה מילה ואני מילה" או "תכתוב עוד משפט וזהו"... אני אשמח לשמוע מה דעתכם בעניין!

חני ב

New member
למה לא לאפשר לו?

היא יכולה לעשות איתו הסכם שאם הוא מסיים בבית את המטלה, הוא יכול לצאת עם החברים. היא גם יכולה לעשות איתו הסכם שפעם הוא יצא ופעם הוא ימשיך לעבוד בכתה. מה שכתבת לדעתי לא קשור להיותו בתור לאבחון. כל ילד מקנא בחברים שסיימו לעבוד והולכים לשחק. אני מכירה את העבודה בחט"צ (איכס) כי לימדתי בחט"צ.

אתי77

New member
את צודקת

זה לא קשור, רק ציינתי את זה, כי אני חושבת שהיא מקסימה שהיא מאפשרת לו לשחק עם דברים בידיים ולא לוחצת על רטלין או דברים כאלו. דווקא אצלם, העבודה בחטיבה נהדרת, ואני יודעת שגם היא חושבת כך. יש לה המון יתרונות

liatporaz

New member
אולי לתחום לו מטלה מסוימת מראש ואז כשיסיים

יוכל לצאת, מטלה שהיא קצת פחות מהכיתה אבל קרובה בהיקפה, ואז למעשה יהיה מינימום שהוא חייב לעשות ויודע על כך מראש.

אתי77

New member
לא מפריע

לא מפריע לי כלום בשיטה שלה. אלא ההיפך, הרבה פעמים אני מתביישת נזה שהיא זו שמזכירה לי שאפשר לפתור כמעט הכל כשרואים באמת את הילד ובאים לקראתו. פשוט, בהתחלה הגישה שלה הפתיעה אותי. למה לכתוב לו אם הוא יכול לכתוב בעצמו. ואז חשבתי שיש בזה משהו,ועניין אותי לשמוע מה חושבים על זה מורים/הורים אחרים...

למעלה