מה דעתכם

מה דעתכם

(מתנצלת אם זה לא משורשר למקום הנכון). אני חושבת, שחלק מהמקרים של התעללות בבעלי חיים, אפשר למנוע (פשיטת העור לפני שהפרה מתה לגמרי, לדוגמא). מצד שני, אי אפשר להזריק חומר הרדמה לכל אפרוח ואפרוח. אז אולי הפתרון הוא להפגין נגד ההתעללות של בפרות ובדגים, אבל להפסיק לאכול בשר עוף, ביצים ועגלי חלב?

אז עוד נסיון ../images/Emo13.gif

בעיקבות הסירטון הזה, חשבתי על השאלה: האם להפגין או להפוך לצימחונית? והתשובה שלי היא, שאי אפשר לבקש להזריק חומר הרדמה לכל אפרוח ואפרוח, ולכן בעיניין הזה עדיף להפסיק לאכול בשר עוף וביצים. מצד שני, בהחלט אפשר לדרוש יחס נאה יותר לפרות, ולכן עדיף להפגין בנושא הזה. והשאלה שלי, האם אתם מסכימים איתי או לא?

lאיתמרl

New member
לא מסכים !

הקב``ה ברא את החיות והעופות כאמצעים לקיום האדם. אם את חושבת שלעופות יש חשיבות מרובה משלך.. ואת מבטלת את עצמך בפני כבוד העופות המסכנים.. מומלץ לך להיות צמחונית .

Shira Esther

New member
אני לא מסכימה

עצם העובדה שניתן התר לאכול חיות לא מתירה התעללות בהן. אינך מכיר את הסיפור על רבי?

lאיתמרl

New member
איני מכיר את הסיפור על רבי..

אבל את יכולה לראות שהתורה מאוד מקפידה להמנע מצער בעלי החיים.. יש הלכה שהסכין חייב להיות חד וחלק מאוד בכדי שלא יהיה צער לבעל חי . אבל גם אם נצא מתוך נקודת הנחה שאנו מצערים את בעלי החיים.. האם יש בזה חסרון ?? תציירי לעצמך דוגמא - יש אדם חולה שצריכים להוסיף לו מנת דם. איך מוסיפים לו ? לא חסר אנשים שתורמים היום דם. נכון ?! עכשיו אני שואל אותך.. האם זה נראה לך מוסרי ?? לבוא ולצער אותי על ידי חדירת מחט לבשר בכדי שהשני יחיה ?? מה אכפת לי ממנו.. שימות מצידי . ודאי שלא תאמרי אתזה.. מכיון שאת מבינה שנדרש ממנו נתינה עצמית לקיום האדם ! ואם.. העיקר זה הקיום של האדם.. ``הכל אל מקומו בא בשלום`` ולא יקרה כלום אם הבעלי חיים יסבלו מעט למען קיומינו ! אבל כמו שאמרתי.. שימי לב שהתורה נמנעה מלצערם !

איזה שטויות!

יש לך אפשרות אם לתרום דם או לא. אני לא מכירה אף אחד שבא ושואל את בע"ח אם הם רוצים להיאכל או לא!!!

lאיתמרl

New member
במילים אחרות..

אדם בריא.. תורם. אדם לא בריא.. לא תורם . בעל חי בריא.. שוחטים (כדי שלא ירגיש בצער.) ובעל חי שאינו בריא.. לא שוחטים ! מה שנותר לך.. זה למצוא את ההבדלים.. /tapuzforum/images/emo6.gif

Dragonaut

New member
כמה זמן לקח לך

לפתח את הלוגיקה המעוותת הזאת? באיזו קלות ניתן ליפול למקור הנותן תשובות קלות לשאלות קשות... הרבה יותר קל להאמין שבעה"ח נוצרו במיוחד על מנת לשרת את צרכיך, כך סוגרים את היום עם בטן מלאה ומצפון שקט. אתה באמת מסוגל להאמין שזה עד כדי כך פשוט?

lאיתמרl

New member
כן !

וכמו שאמרתי.. אדם שזקוק להתרמת כליה.. יקום ממיתת חליו עם מצפון שקט לאחר שהחסירו לאדם אחר כליה .

Dragonaut

New member
אתה באמת חושב שזה אותו דבר?

אדם שלא יקבל כליה, ימות. אדם שלא יקבל בשר...?

lאיתמרl

New member
....

אני לא אומר ששניהם אותו הדבר בדיוק ואדם ימות אם הוא לא יוכל בשר. בסה``כ אני בא להוכיח שהאדם הוא הבריה השולטת ביקום.. ואת הכל צריך לעשות למענו ! שלא תבין שאני אנוכי - אני מציאותי !

Dragonaut

New member
ובכן,

דבר אחד הוכחת לי; כן, אתה אנוכי. אדם לא אנוכי לא היה ממהר לפתרונות הקלים, השמים את טובתו באמצע, ומתעלם מהמציאות. אז אתה משכנע את עצמך עם ה'אני מציאותי', ומתנחם בכך שאלוהים יצר הכל בשבילך ולטובתך. לברוח לפתרונות הקלים, זו, ידידי, אנוכיות.

Dragonaut

New member
הרשה לי לחרוג מהכללים שהצבת,

אענה בשאלה נוספת; תרנגולת צריכה להיות יותר חשובה ממני בכדי שלא תהיה לי לגיטימציה לאכול אותה? אם היא פחות חשובה ממני, מותר לי לעשות לה מה שבא לי?

lאיתמרl

New member
אתה מסכים איתי שהתרנגולת פחותה ממך

ועכשיו תענה לי איך יכול להיות שאתה מוכן לסבול (במידה ואתה לא צמחוני) ולוותר על אכילת בשר בכדי לכבד את התרנגולת אשר אין בה לא דעה.. ולא רוח חיים.. היתכן שתעביר את שנות חייך כביכול בסבל למען התרנגולת האומללה ??

Dragonaut

New member
לא מסכים איתך על כלום.

התרנגולת לא פחותה ממני, אני מתנגד לכל דירוג חשיבות בין בעלי חיים. כולם שווים מבחינתי. אכן, האבסורד הגדול ביותר בי הוא שאיני צמחוני. את זה אשמור לאחרי הצבא, אחרי שתיסגר הסתירה האידיאולוגית הגדולה ביותר שבי. כן, אני מוכן לסבול למען 'התרנגולת האומללה'. אם אין לה דיעה, מותר לקצור את איבריה? יש בה רוח חיים, לא פחות מבך. שוב, אתה בוחר להצר מבט על מנת לא להרגיש רע עם עצמך.

lאיתמרl

New member
``התרנגולת לא פחותה ממני``

תשאל את עצמך: היית מוכן למות למען התרנגולת (באותה מידה שתלחם עד מוות בכדי להציל את חבריך או משפחתך) ? האם תתנקש בחיי אדם כאשר תראה אותו פוגע בבעל חי (כמו שאני יתנקש באדם שבא להרוג חיי אדם) ? כשאתה רואה בעל חי עזוב ללא לול/מלונה/שובח וכו`.. האם תיקח אותו לביתך ותדאג לו לאוכל ולכל צרכיו (באותה מטבע שתראה אדם עזוב בית וחסר אמצעים.. תתחשב בצרכיו..) ? אם על שאלות אלו תענה לי ``כן``.. אז הייתי מציע לך לטוס לאפריקה ולחיות בתוך ג`ונגל ‎!‎

לא, לא הייתי מתה בשביל תרנגולת

כמו שלא הייתי מתה בשביל אדם זר ברחוב. כמה שלא הייתי מתנקשת באדם שהתנקש באדם זר, וגם לא הייתי מכניסה לביתי אדם זר.

למעלה