מה דעתכם?

רציניי

New member
מה דעתכם?

האם צריך לישמוע בקול ההורים לגבי שידוכים. כמו אל תיקח אותה היא מדאי כהה או אם היא לא תסכים לגור במקום שהאמא רוצה אל תיקח אותה. ואם לא לישמוע עד כמה, עד כדאי מריבה?

עיין

עיין בשו"ע יו"ד הלכות כבוד אב ואם סעיף אחרון. כתוב שם דברים מאוד ברורים!!! בהצלחה

צריך? לא.

כדאי? בד``כ כן. על פי רוב יש להורים נסיון ובגרות לראות דברים, שלא תמיד אדם צעיר יותר יוכל לראות. אם כי, בדוגמא הראשונה שציינת, אני לא רואה עדיפות להסתכלות ההורים ביחס לבחור. ועוד נקודה, לריב אף פעם לא כדאי. צריך למצוא את הדרך כיצד להבהיר להורים בעדינות ובתקיפות את דעתך. ע``כ דעתי. בהצלחה.

קודם כל, לא כדאי לריב.

פשוט תסביר להם מה דעתך וכמה לך זה לא משנה ומה שבאמת חשוב לך זה... וזה.... ואת זה יש בא ואני מאמינה שאם תסביר בנועם ותראה להם שאתה בטוח בעצמך לא תכנסו לשום מריבה. כי באמת חבל להוריד שידוך בגלל כאלה סיבות. בהצלחה!

30 פלוס נ

New member
בהנחה....

שבאמת ישבתם לדון בכל ההיבטים של השידוך.. בצורה סבירה ונעימה.. לדעתי עדיין חשוב לקבל את ברכת הדרך של ההורים.. אפילו שזה לא נראה לך כ``כ.. בפרט שייתכן ואתה להוט על שידוך מסויים. והם רואים מלמעלה יותר ללא נגיעות או משהו כזה. שיקול דעתם יותר גבוה!

בגדול אתה צודק שהברכה של ההורים

חשובה. אבל, יש מקרים של היסחפות כמו, כהה או בהירה ומקום מגורים. זה נושאים שהמועמד צריך להחליט/להסכים ולא ההורים. לפעמים ההתערבות של ההורים יכולה להרוס. שלא תבין שאני לא בעד לשמוע את דעתם בהחלט כן! אבל בנקודה הספציפית הזאת ההיתערבות מיותרת ואז ממילא לא יגיעו למריבה.

אתה צריך לדעת את הגבול ...

אם הם מתוכחים איתך על שטויות כמו מגיע לך יותר יפה או על מגורים זה לא נושא שכדאי לוותר על שידוך בשביל זה ... במקרים מיוחדים ואני מכיר הרבה מקרים כאלה {דוגמא הבת של השכנה שלנו רצתה להתחתן אם בנדוד שלה וההורים סירבו בכל תוקף אז הם פנו לרב והכל הסתדר למרות ההתנגדות הקשה של ההורים תלוי באיזה גישה באים להורים.... מה שבטוח זה שאתה חייב לכבד אותם על אף כל המריבות אם יש...בסך הכל הם באים לעזרתך למרות שזה לא תמיד נראה לך כך ...הרבה הצלחה ...

יכול להיות שהם רוצים בטובתך?...

לגבי חיצוניות- רק אתה יכול להחליט. לגבי מגורים וכיו``ב הם ככל הדברים מדברים מנסיון, תקשיב להם.

להורים, גם אם הם לא חכמים

יש הסתכלות נכונה על דברים. עצתי, קח את מה שהם אומרים בחשבון. אל תחליט ע``פ זה אבל קח את זה בשיקולים. חבר סיפר לי שהציעו לו בת להורים גרושים (בלי לזלזל באף אחד. כמובן!..) והבחורה הייתה כלילת המעלות. והמורה שלה אמרה בבירורים שכשאמרו לה בשבט, באמצע השנה שההורים של הבחורה גרושים היא אמרה שהיא לא האמינה כי היא סטנדרטית לחלוטין. וכשהוא שאל את הרב שלו שאיתו הוא מתיעץ בשידוכים הוא שאל אותו `לך זה מפריע?` ענה לא הבחור, לא. אמר לו הרב תשאל את ההורים שלך. אם הם יסכימו תצא אם לא, לא. וכך הוה.

רציני שלום,

ידוע הדבר כי ההורים הרבה יותר מנוסים מאיתנו, ואין חכם כבעל הניסיון, וכו' אך בעניין שידוכים העניין מאד מורכב ואינדוידואלי, השאלה היא מה הבעיה, אם הזכרת את הנושא של כהה או בהירה, אני חושבת שעם כל הכבוד-אין שום זכות להורים להתערב בטעם, אם זה מה שהבחור רוצה מבחינת החיצוניות, אין מקום להתערבות, אם זה בעניינים מהותיים יותר, השקפתיים, שהבחור חושב כך וההורים אחרת - מה פשוט יותר מלשאול רב שמקובל על שתיהם ולנהוג עפ"י מה שיאמר?וידוע שמי ששואל בעצת חכם-לא ינזק. לא להגיע ח"ו למצב של מריבה עם ההורים כי אז יצא שכרו בהפסדו וגם אם יהיו מוכנים לשידוך בסופו של דבר,זה לא יהיה בשמחה יתרה , ומה הדבר שחתן\כלה רוצים יותר מאשר ששמחת הוריהם תהיה מושלמת ?? שורה אחרונה - כפי שאמרתי בהתחלה, זה מאד תלוי , כל עניין לגופו, ואין אפשרות להתייחס לעניין הזה בצורה גורפת. בהצלחה.

רציניי

New member
שבוע טוב

א.תודה רבה לכול המגיבים ב.שכתבתי מריבה לא התכונתי למריבה בידים או מילולית אלא סתם חילוקי דעות ג.שכחתי ליכתוב שעברתי הרבה הטרדות מצד ההורים להפגש אתה עד שהסכמתי ואחרי שנפגשתי התחילו הטרדות הפוכות(פרידה מהילד בכל זאת קשה)

למעלה