מה דעתכם?

מה דעתכם?

סיימתי לפני שבוע את המועדפת ועכשיו אני מתלבט מה לעשות בהמשך: מצד אחד אני חושב לעשות את הטיול הגדול,2-3 חודשים לאוסטרליה וניו זילנד בסביבות פברואר. ולהתחיל מכינה בספטמבר 08. מצד שני אני חושב לעשות את המכינה בפברואר הקרוב ולעשות את הטיול אחרי הלימודים. אם אני עושה את הטיול זה אומר להתחיל ללמוד במרץ 09 או ספטמבר 09 (אחרי המכינה כמובן.כלומר שאני יהיה כבר בן 24). מה שמשפיע על ההתלבטות זה שני דברים - מצד אחד להיכנס לאוניברסיטה יחסית מאוחר (גיל 24) או להיכנס יותר צעיר אבל בלי טיול,שממה שהבנתי הזמן עכשיו של אחרי צבא ועבודה הוא הכי טוב כי אחרי הלימודים כבר אין זמן (שלא לדבר על בין הלימודים). מה דעתכם בעניין?

לטוס בפברואר לאוסטרליה זה לא כבר כמעט חורף?

פשוט כי יש לי חברות עכשיו והבנתי שזה הקיץ.. 24 זה לא מבוגר באוניברסיטה, ואני אומרת בתור אחת שלומדת באוניברסיטה..(לא עכשיו כשיש שביתה..בכללי) השאלה איך תרגיש אם לא תטייל- החמצה? דכאון? מחשבות של "מה אם.." או אם תבוא אחרי טיול זה יתן לך מוטיבציה וכוח להתחלה חדשה.. או שאולי להפך, זה ישביז כי תדמיין את עצמך כל הזמן באי בודד בין חולות לבנים ולא קורא מאמרים.. לדעתי האיישת והאישית בלבד- אם אין שביתות, בזמן חופשת הקיץ אפשר בהחלט לטוס והרבה טסים למזרח או שלל מקומות אחרים (למרות שזאת שאלה אם לא עדיף אולי לעבוד והלרוויח כסף אם לא עובדים במהלך התואר) חוצמזה תמיד אפשר לטוס בסוף התואר, לפני שמוצאים עבודה "אמיתית" ואני אישית חושבת שלטיייל אפשר בכל גיל, גם 60-70 וזה לא שהעולם ייעצר מלכת אם לא תטייל בשנות ה20 זה פשוט נהיה טרנד כזה בארץ, (קצת תמוה)... אם אתה מרגיש בשל ללמוד, ושיש לך כוח לזה, אז תתחיל בפברואר 08. לי דווקא נראה שאחרי טיול זה קצת יותר קשה, כי זה לחזור מסוג של אפס מעשה, ורק לטייל ולבלות.. לעומת זאת בעבודה יש יותר הרגל של לו"ז מסודר ולעשות דברים מוגדרים וכו' עד פברואר יש זמן לטייל, למה שלא תטוס ממש בקרוב? אמנם זה רק חודשיים אבל השאלה אם בכלל זה יפתח כרגיל בגלל השביתה. קיצר זה נורא תלוי, ויצאה לי תשובה די חופרת.. בהצלחה

lala land

New member
אני שמעתי מאנשים מבוגרים

שהלכו במסלול הלימודים מייד אחרי הצבא, והם מתחרטים שפסחו על חווית הטיול. לטענתם (האנשים הזקנים הנ"ל) מה זה עוד שנה, פחות שנה.. אין לאן למהר.

Lady McBeth

New member
גם אני חושבת ככה

והתחלתי ללמוד ישר אחרי הצבא ולצערי אני כבר בשנה ב'.. עוד שנתיים וחצי למנאייק ואז אוסטרליה

טוב

בסוף נראה לי שאני כבר לא יטוס ואתחיל ללמוד. לא יודע,כל הטיול הגדול הזה בסוף לא עושה לי איזה קליק מטורף. תודה על הדעות

למעלה