מה דעתכם....

מה דעתכם....

האם יש סיכוי לנישואין טובים של חילוני/ת ודתי/ה? בהנחה שכל צד רוצה להישאר בצד שלו.

הוא שרמז ל ...

אשת איש ההולכת ללא כיסוי ראש , בחוצות עיר ... יוציא ויתן כתובה ... בבית ובחצר , לא יוציא וכו` אז רואי ...אין סיכוי ! אבל אם אתה נופל באהבה שכזו ...זו אומללות ...( הרגשתי )

לדעתי אם כל אחד נשאר בצד שלו אז הסיכוי

לא גדול כ"כ להצלחה. אך לפחות אם מדובר באישה דתייה אז זה יותר מסתדר מאשר בחור דתי עם אישה שלא דתייה מאחר ומי שדתייה עוד יכולה לשמור נידה, כשרות בבית וכו' גם אם הבחור לא דתי ואם האישה לא דתייה אז לא יעניין אותה על שמירת נידה וכו'. הובנתי?? אם לא אני ממש עייפה אז אסביר לך מחר במסר.

אפשרי בהחלט

גם בין דתי לדתיה תמיד יהיו פערים. לדעתי, לאור נסיוני המצטבר והולך, בשורה התחתונה מה שחשוב זה רק אם יש ביניהם אהבה, הערכה וכבוד. אני ציפיתי מבעלי לשעבר ליותר בתחום הדתי (סיכמנו שילמד, יתפלל וכולי והוא לא עמד בזה). יכולתי לחיות עם זה שהוא לא לומד, אבל על זה שהוא שומע אותי מבקשת יחס ומתעלם לא יכולתי לסלוח. יכולתי לחיות עם זה שהוא ויתר על שלוש תפילות ומניין, אבל לא עם זה שהוא ידע שאנחנו לא שוכבים וזה הורס אותי, והמשיך ללכת למחשב ואז לישון. לי היה עקרוני מאד להתחתן עם דתי. בסיבוב השני אני הולכת לחפש בן אדם.

../images/Emo45.gifמסכים... אם יש ביניהם אהבה, הערכה וכבוד.

לא העיקר סממנים חיצוניים של דת. צריך להיות קודם כל להיות בן אדם. דרך ארץ קדמה לתורה.

מצטער נסיכה לדעתי את טועה כי....

ניסיונך הוא לא ממש מספיק בכדי לקבוע זאת ( את אומרת זאת כי את מחפשת את מה שחסר לך בנישואיך ) ושוב אל תשכחי שאת הדתיה בסיפור .. תראי הזכרת מספר פעמים את החסר באינטימיות וסקס. מה תעשי עם בן זוגך החדש ( החילוני ) מאד רוצה סקס עכשיו ועבר רק שבוע ? מה תגידי לו אוהבת אותך אבל תחכה עוד שבוע? אם אתה אוהב אותי אז תסכים לחכות?..... תצטרכו לדון בזה עוד לפני ולהתמודד עם שאלות קשות ביותר שיכבידו על בנית הקשר מלכתחילה. מציאות החיים היא כזו שלא מספיק אהבה או כבוד צריך כיוון משותף גם כן . אפילו אם הוא רק באופן כללי לאותו הכיוון.וגם אז לא מובטח כלום . כי בזוגיות ( ובפרט בנישואין ) יודעים איך מתחילים את המסע לא איך הוא באמצע או בהמשך. מכיר כמה זוגות שהתחילו דתיים ביחד ואז אחד הפך לחילוני .. אין ברירה זה תמיד הסתיים בפירוק. אין סתירה בין דתי לבן אדם !!. אם את הולכת לחפש עכשיו בן אדם ( לא דתי ) תצפי לכך שיהיה כיף בהתחלה אבל משהו רציני לא יצא מזה פרט לכאב לב או לשינוי אמוני אצל אחד משניכם.

אבל שכחת דבר אחד

שהוא צריך להסכים לזה מראש !! ששבועיים בחודש הוא לא יוכל , ולמעשה זה יותר מכך כי המחזור הוא של 27-28 יום לא? ולפעמים פחות .כך שזה נחמד אבל לא פשוט למצוא מישהו מנוסה שלא מרגיש מחוייב אמונית / דתית לשמירת טהרת המשפחה . אולי בהתלהבות הראשונית ובכדי להכנס למיטה הוא יסכים אבל לאורך זמן מי שלא מחוייב דתית לכך זה לא יחזיק מעמד.

חבל שאתה עושה הכללה גסה עבור כל הגברים.

לא כל הגברים הם מכונת מין. יש גברים, שהכבוד של האישה שלהם חשוב יותר מכל דבר אחר. כדי שזוגיות תהיה מוצלחת חייבים להתפשר. המחנך שלי בבית הספר היסודי היה חזק מבחינה דתית ואישתו חילונית גמורה. הזוגיות שלהם ממשיכה עד היום. הדבר לא מפריע לו להמשיך לאהוב אותה עד היום. לא כל מראה של אדם דתי הוא באמת דתי. אם בעלה היה באמת דתי כפי שהיא חשבה בתחילת נישואיה הגירושין לא היו קורים. למרות,שהוא הציג את עצמו דתי הוא עבר על כמעט כל האיסורים בין אדם לחברו ובין איש לאישתו. מה זה עזר לה שהוא דתי? מה זה נתן לה שהאמונה שלו בקב"ה חזקה? מה זה נתן לה שבעלה הקפיד על נידה? האם הוא גם הקפיד על כבודה? מה זה עזר לה שהוא דתי ולא נתן לה את עונתה?במסורת היהודית, גבר מחויב לספק לאישה: שארה, כסותה ועונתה. מי שלא מספק לאשתו אחד מאלו, אפשר לכפות עליו לתת גט.

touti

New member
אני לא ראיתי שהוא הכליל.

רואי, חוץ מזה צריך הרבה פשרות כדי שזה יצליח. יש שמתפשרות על כיסוי ראש, מעגלות פינות וכו'. ברור שזה לא מתאים לזרם דתי חזק.

פארדון1

New member
עד כמה שידוע לי

צריך שניים לטנגו. זה לגבי ה"אנחנו לא שוכבים". אבל גדול מסכים איתך - כל עוד יש אהבה, כבוד ונכונות לוותר בשביל האחר כל צירוף שהוא יכול ללכת. איך מתקדמים חיפושי הבן אדם?

בוקר טוב

נכון, היה צריך שניים. המשיכה שלי אליו דעכה במקום לעלות. לא נהניתי. מצד שני הסברתי לו אינספור פעמים מה מושך אותי וביקשתי שיעזור לי (נניח, שיסתכל עלי. נניח, שישמור על היגיינה בסיסית.נניח, שיעזור לי להרגיש בבית). בלי כל אלה פשוט לא יכולתי. זה היה הצד שלי. והרגשתי אשמה ומתוסכלת. אבל הוא, מצידו, במקום להיות גבר ולעזור לאשתו המתפרקת, המשיך להפנות לי את הגב. הוא אפילו לא ניסה. שנתיים. וזה משך אותי עוד פחות. זה לא הכי סקסי, גבר שיודע שאת במצוקה ולא עוזר, שיודע שאין לו חיי מין ולא נחלץ לתקן את זה. זו הפכה להיות הבעיה הבלעדית שלי. ממש כמו זה שאין לנו בית וילד. לפי ההלכה, אגב, לאישה אסור ליזום במפורש יחסים עם בעלה. ככה נפלה ההחלטה הסופית להתגרש. אמרתי לו שאני צעירה עדיין, שאני רוצה להרגיש את הגוף שלי, שאני רוצה להתאהב. שאני לא מוכנה לחיים בלי יחסי אישות ובלי שאר הדברים, שאני רוצה שנתחיל מההתחלה. תגובתו (הלוזרית. האימפוטנטית. המוציאה מהדעת) הייתה, כזכור - אי אפשר. אנחנו גרים באותו בית. וזה גם מה שעזר לי לעבור את המשבר הזה. הידיעה שלא הייתה לי ברירה. אני לא מוכנה לחיות חיים ללא יחסי אישות, אני רוצה ילדים בקרוב ורוצה להביא אותם לתוך חיי נישואים נורמלים. התחננתי שזה יהיה הוא, אבל לא היה שום שינוי. במצב שהיה, פשוט לא יכולתי להימשך אליו והוא ממילא לא התקרב אלי. כל הנישואים אני הייתי זו ששנינו חושבים שהיא צריכה טיפול. היום אני חושבת שגם הוא. וזה לא קשור לדתי או חילוני. זה קשור ללהיות בן אדם, להיות גבר, לקחת אחריות. לא לראות את מי ש(אתה טוען ש) אתה אוהב בתהומות ולהתעלם ממנו. האידיאלי זה שניהם - בחור דתי וגם כל האמור למעלה. אבל אם צריך לבחור אני יודעת על מה לא הייתי מוותרת.

פארדון1

New member
אם את שואלת אותי

שניכם הייתם צריכים ייעוץ זוגי מוצלח. התחמקותך מהסיפא של שאלתי נרשמה. אגב, לפי השמועות בשוק דווקא הגברים הדתיים הם היותר מחזרים ומתייחסים בכבוד לנשותיהם. אל תוותרי על האידיאלים.

כל חיינו

אנו נמצאים בקונפליקט. בכל מישור שהוא ובעיקר במערכת הנישואין ששם ההחלטות אמורות לאזן בין שני רצונות. כך שתירוץ התנגשות רצונות אינו רלוונטי מה שמביא למסקנה שכל עוד יש שני בני אדם שמתנהגים כבני אדם עם רצון לבנות קשר על כל מהותו ומרכת יחסים תקינה ומבינה. מלאה בשיתוף והדדיות מערכת כזו יכולה להצליח. קחו כדוגמא את: זאב רוזנשטיין שאישתו דתי'ה {כל בניו בישיבות} ח"כ ליברמן חילוני שאישתו דתי'ה.

גלמור32

New member
גבר חילוני ואשה דתיה

זה יכול לעבוד הפוך זה פשוט לא עובד כי בתכלס האשה היא זו ששומרת על הבית אם זה הפוך האשה לא תכבד את הבעל ורק תחפש אותו נתקלתי בכזה מקרה שהגבר דתי והאשה לא והוא פשוט חיי בשתיקה בעיות בחיי האישות ועוד זה פשוט לא עובד לשכנע אישה ללכת למקווה זה כמעט בלתי אפשרי אם אין לה אמונה

מנסיון .....

כפי שציינה מקסימית וגם גלמור .. הדרך היחידה של קשר כזה לשרוד מעבר למשיכה גופנית ולאורך זמן , הוא אך ורק אם האשה דתיה והגבר לא ! לא ראיתי מקרה אחד הפוך שעבד ( אלא אם האשה עברה בעצמה תהליך כלשהו של חזרה בתשובה ברמות כאלו או אחרות. כל מצב אחר הוא עניין של נוחות והוא זמני. ומלבד זאת עם כל הכבוד גם ככה בבנית מערכת יחסים זוגית יש מספיק דילמות וקונפליקטים שלהוסיף נושא כמו זהות דתית והלכה זה מתכון בטוח לבלאגן או לכל הפחות כאב ראש רציני

למעלה