מה דעתכם?

• פותח הנושא chti
  • פורסם בתאריך

chti

New member
מה דעתכם?

אין פה שום CATCH או משהו ניסתר. האמת, נתקלתי בקליפ הזה אתמול ובמשך השלוש ומשהו דקות של צפייה לא הפסקתי לשאול את עצמי עד כמה עניין יש בקליפ הזה? כלומר, האם הזמר שמאחורי מנסה להיות באמת חתרני? האם מאחורי הקליפ בעצם עומדת גישה סופר שמרנית הגובלת בהומופוביה? או שאולי מדובר סתם בנסיון סנסציונאליסטי/להיות "שנוי במחלוקת'? אשמח לשמוע מה דעתכם, אני מרגיש יותר מדי IN THE KNOW לגבי הזמר והרקע שלו, כך שאשמח לשמוע דעות קצת יותר אובייקטיביות...

ciccio

New member
בלי להבין מה הוא שר שם בכלל.

זה נראה לי קליפ קומי, בא להביא אותה בצחוקים, משתמש בסטריאוטיפים שגם הומואים משתמשים על עצמם, הוא לא פוליטיקלי קורקט כל כך אולי, וההומור די ברצפה אבל לא מצאתי את זה פוגע או הומופובי.

chti

New member
רק בשביל הפרוטוקול

קודם כל ההומור (אם אפשר לקרוא לזה הומור) הוא בהחלט מתחת לרצפה. מבחינת מילים, השיר כולו נע סביב הרעיון שמושא השיר ועכוזו הם בדיוק לטעמו של הזמר. עד כאן הכל נראה ממש רדוד ואולי אפילו פוגע במובן מסויים. מה שבכל זאת טפס את עיני היה השימוש בסטייל מאד מאצ'ואיסטי- בין אם מדובר בז'אנר הויזואלי של הקליפ או הסטייל המוזיקלי שמערבב היפ הופ, ראגה וראי, שלושה ז'אנרים המשדרים היפר-הומופוביה לרוב. ומה שלא הצלחתי להבין הוא עד כמה הבחור חותר תחת אותם ז'אנרים מוזיקליים/ויזואליים או בעצם בסופו של דבר משתף איתם פעולה. האמת היא שגם המחשבה שמדובר בהומור רדוד ותו לא, הצליחה לעורר בי תהייה מסויימת, מכיוון שלהיטיו הקודמים (שגם הם הפגינו את אותו חוש הומור עלוב) הצליחו בעיקר בקרב בני נוער וילדים קטנים, ופתאום לראות משהו כזה מופנה לאותה אוכלוסייה גרם לי לחשוב פעמיים. בכל מקרה, אישית קשה לי להאמין שהכוונה מאחורי השיר היתה חתרנית. נהפוך הוא, לי נדמה שהזמר לוקה בהומופוביה מסוג כלשהו, בעיקר כשאני חושב על שאר 'יצירותיו' (שהתחיל בכלל בתור קומיקאי כאן), אבל אולי אני טועה.

ciccio

New member
זה מחזק את טענתי

זה משהו שנפלט מעולם (עצוב) של הומור לאומנויות משיקות כמו מוזיקה ואני לא אתפלא אם לא יַצא או יִצא לו סרט מדהים ומעולה שבו הוא יוצר שורה של 15 דמויות סטריאוטיפיות שנקלעות תמיד לאותן מצבים משעשעים שאת מי שאין לו כח לחשוב יקרע מצחוק. יש כאלו בכל מדינה אני בטוח, וזה לא משהו שמיוצא למקומות אחרים. אני לא כל כך מבין איפה ההומופוביות? הסטראוטיפ? זה בעיני משהו הרבה יותר לייט מהשנאה העיוורת והמנומקת להפליא (עלק) שהיא הומופוביה. ואגב מה שם השיר, אני אוהב אותך בלון? הקליפ אם לרגע חששת לא העלה בי אפילו רמז של חיוך, חשיפת שיניים או עווית פה.

chti

New member
ההומופוביות, אני מניח

נמצאת בעובדה שיש בקליפ מן הנסיון ללעוג לאחר על מה שהוא. למשל, אינני מבין מה מצחיק בלראות את הזמר בחליפת חתן ואת ידידו בשמלת כלה. כן, בהחלט לא מדובר פה באותו סוג של הומופוביה אותה הזכרת. ובכל זאת, תסלח לי שאני מנדנד, אבל עוד לא נעשתה פרודיה מוצלחת על ההומוארוטיזם המודחק שניתן למצוא בכל קליפ ראפ ו/או רגא? פתאום (ואני לא מתגאה ממש שזה בעקבות השיר הזה דווקא) הדבר ניראה לי כל כך מתבקש... אה כן, ולשיר קוראים משהו כמו 'אני ממש אוהב את עכוזך'.

למעלה