מה דעתכם

gideonh2

New member
מה דעתכם../images/Emo4.gif

יש לי פה חבר מאותו רחוב שהתקרבנו מאז שקניתי את הסוסה. יש לו פינת חי מושקעת ואני יושב אצלו עם הילדים בשבתות ועוצר כששאני חוזר מטיול עם הסוסה.לפעמים, בעצירות האלה הוא לוקח לי אותה לסיבוב קצר בשדות ליד ואין לי עם זה בעייה ואני סומך עליו. אתמול, החבר הזה מגיע אליי עם מישהו שאני לא מכיר, בחור צעיר ואומר לי שהוא רוצה לקחת את הסוסה. בהתחלה חשבתי שזה בשבילו ואין לי בעייה עם זה אבל בעודי מביא את המפתחות לאורווה הבנתי שהוא רוצה אותה בשביל הבחור שאיתו שאני לא מכיר בכלל. הסברתי לו שאני לא נותן את סוסתי היקרה למישהו שאני לא מכיר אפילו אם הוא חבר שלו והוא סומך עליו בעיניים עצומות, כדבריו. ראיתי שהוא קצת נפגע ועוד ניסה לשכנע "פה סיבוב בשדות ליד הבית, חצי שעה..." בקיצור, סיטואציה לא נעימה. אני חושב שאם זה היה הפוך ואני הייתי מגיע עם חבר הוא היה נותן לי את הסוס/ה שלו. מה אתם אומרים, התקמצנתי? או שהבקשה שלו מוגזמת? זה מזה מטריד אותי אבל אני עדיין חייב לשמור על הסוסה שלי...........

Ontario R Z Y H

New member
לפי דעתי הבקשה הייתה מוגזמת!!!

הוא לפחות יכל להגיד לך שהוא רוצה להביא חבר ולבקש ממך שתיתן לחבר שלו לרכב על הסוסה שלך! ותגיד לו שפעם הבאה יבקש..........

gideonh2

New member
ואם הוא היה

מתקשר זה פחות מוגזם? דיברתי עם כמה חברים שלי שלחלק יש סוסים והם אומרים שהם לא נותנים את הסוס לאף אחד. נקודה. ובטח לא לחבר של חבר

Ontario R Z Y H

New member
לא יודעת.

לפי דעתי הוא היה צריך לפחות להכין אותך... זה חוצפה... אני בקושי נותנת לחברים שלי לרכב על הסוס שלי... בקושי לאבא שלי.. חחח תקראו לזה רכושנות... אבל ככה אני חושבת שזה הכי נכון!

lions queen

New member
../images/Emo23.gifחחח אם זה נקרא קמצנות..

אז אני המלכה של הקמצנים.. כרגע אני כבר בקושי רוכבת אומנם בגלל הצבא, אבל פעם לא היה טיול חד (בעיקר כשרכבתי לים) שלא ביקשו ממני לעלות עליה.. אמרתי להם שרק ביום ממש ממש ממש נדיר (שהוא אף פעם לא הגיע) אני אסכים לחשוב על זה (וסביר להניח שגם אז הייתי מסרבת) הסוסה שלך היא שלך, עם כל האחריות עליך, אם הבחור היה נפצע מה אז? אם היה לוקח את הסוס ונופל והיא היתה בבורחת מה..? בקיצור- לא התקמצנת, םשוט יש לך שכל

מושית פ

New member
בקשה יותר מדי מוגזמת הייתה לחבר שלך

אם הייתה לי סוסה ברור שלא הייתי נותנת לאף אחד שאני לא מכירה לקחת אותה?? זה סוסה שלך! ולא של אף אחד אחרייך! ואם היה קורה משהו לסוס או לחבר??? מה אז?

בקשה מוגזמת. אתה לא יודע אם הוא

יודע להסתדר עם סוסים. אפילו שהחבר שלך אמר שהוא סומך עליו לך תדע אם הוא באמת מבין בסוסים, אם הוא יודע איך להרגיע סוס כשהוא נלחץ. הסוסה יקרה לך וזה לגיטימי שלא תיתן אותה למישהו שאתה לא מכיר. תסביר לחבר שלך שאחרי שתכיר אותו יותר ותהיה בטוח ביותר ממאה אחוזים שהוא באמת מבין בסוסים ויודע לרכב ולהרגיע סוס לחוץ וכו' תיתן לו לרכב, אבל רק אחרי שממש תכיר אותו ותדע עליו הכול. אם הוא לא מסכים אז בעיה שלו, אל תיתן לו לרכב על הסוסה בשום פנים ואופן.

fliperit

New member
אני חושבת שנהגת כמו שצריך.

אין לך מושג מה (אם בכלל) רמת הרכיבה של אותו אדם. לתת לאדם את הסוס שלך זה לסכן הרבה, ואם זה אדם שאתה לא מכיר אז עוד יותר. אם הוא היה נופל חלילה ונפגע, או שהסוסה הייתה בוחרת, או נפצעת....זה היה יוללהיות לא נעים. הכי הרבה שהייתי נותנת לאותו אדם זה לרכב בשטח סגור בהשגחתי.

הורסמאן

New member
סוס זה לא אופניים

חבר פעם סיפר לי שבמקום שממנו הוא בא, את הסוס, את הגיטרה, וגם את האישה, לא נותנים לחברים. אני לא יודע לגבי הגיטרה, אבל לגבי הסוס הוא צדק וגם אולי לגבי האישה. :)

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif ממש לא לעניין

לבקש ממך את הסוסה. זה שאתה נותן לו אותה לפעמים לסיבוב, בעיני, זה כבר הרבה מאוד. נראה לי חוצפה לבקש את זה ממך, לא משנה מי החבר שלו. זה בעל חיים לא מכונה. מעניין מה יקרה אם תבקש ממנו את הילד שלו לסיבוב בשביל חבר שלך

gideonh2

New member
חצי מסכים.....

ההקבלה בין ילד לסוס קצת מרחיק לכת. הוא בחור על הכיפאק שכל הזמן נכון לעזור ופינת החי שלו פתוחה לכל השכונה גם כאלה שהוא בכלל לא מכיר פשוט בית פתוח אז אני נותן לו את הסוסה בלי דאגה מיותרת. אולי בגלל האופי הפתוח שלו אז הוא הרשה לעצמו. לא יודע.... סתם קטע מבעס

popi199

New member
מה פתאום!

אני יודעת שזה בטח לא נעים לומר לא לחבר/שכן אבל בעיני אסור לך לתת את הסוסה שלך למישהו שאתה מכיר וגם למישהו שאתה לא מכיר. לדעתי לא "התקמצנת" בכלל. יש בחורה במושב שלי שהרבה פעמים אני רכבתי על הסוס שלה והיא רכבה על הסוסים שלי. יום אחד היא התקשרה אליי וביקשה לקחת את הסוס הבוגר שלי (אולי היא ביקשה את הבוגר כי היא ידעה שאת הצעיר לא הייתי נותנת כי הוא יותר רגיש מבחינת פציעות) ואמרתי לה לא למרות שאני מכירה אותה והיא לא תעשה שטויות עם סוס שלא שלה אבל אלה סוסים ואי אפשר לדעת וזה יכול לגרום להמון בעיות אם משהו בכל זאת היה קורה לסוס שלי בזמן שהוא היה תחת השגחתה. בקיצור, הרגשתי ממש קמצנית ומגעילה כי אין לי ספק שאם זה היה הפוך היא הייתה נותנת לי את הסוס שלה אבל בכל זאת, תחשוב שתאונות עם סוסים לפעמים קורות ולפעמים שניה של שיקול דעת מוטעה יכול לגרום להרבה בעיות ואני בטוח שאם חס וחלילה משהו היה קורה לסוסה שלך היית מרגיש הרבה יותר רע מאשר להגיד לו לא ולמנוע את זה מראש. בקיצור, פעלת לדעתי נכון- אל "תלווה" את הסוסה שלך.

daniel1235

New member
לפי דעתי עשית תמעשה הנכון!!!

לי כל הזמן אנשים באים ורוצים סיבוב אז יש לי שיטה לנער אותם 10 דקות הליכה 300 שקל לאיש ולשני אנשים 500 אף אחד לא בא ככה! ולדעתי גם לא היית צריך לתת לאיש מהפינת חי סיבוב למרות שאתם חברים או משהו כי אתה נותן לאחד כל השאר רוצים

Ontario R Z Y H

New member
מצטערת על הבוטות אבל...

הסוסה שלך לא זונה! היא שלך ורק שלך! ובאמת עשית בשכל שלא נתת לאיש הזה לרכב... וכולם ניסחו את זה יפה מאוד!

למעלה