מה דעתכם על...

falash

New member
מומלץ בחום - מנסיון אישי

הורי דאגו לשלוח אותי ללמוד אנגלית אצל מורה פרטית (בקבוצה נחמדה) מכיתה א' ... אמנם קיטרתי כי זה נפל על השעה שרציתי לראות רובוטריקים... אבל זה תרם לי בצורה מדהימה בבית ספר היסודי, בתיכון, באוניברסיטה ובעבודה. וגם להבין את השירים ב- MTV.

מנסיוני

כשבננו הגדול היה בכתה א' הוא קלט את הקריאה בשתי השפות בו זמנית. בהתחלה היה קורא גם אנגלית מימין לשמאל עד שתיקנו אותו. עד היום הוא בכיתת דוברי אנגלית אף שלא דיברנו אליו מילה אנגלית: כל זאת מעיסוקו במחשב ומהטלויזיה. אני יודעת שזה חריג אבל בהיות התואר הראשון שלי בהוראת אנגלית (אף שאינני עוסקתת בזה) אני יכולה לומר בבטחון שככל שמתחילים מוקדם יותר הקליטה טובה יותר. זה רק יכול להקל על הילדים בהמשך דרכם. כנ"ל לגבי שפות אחרות כמובן. (בתקופה האחרונה מתאמץ בננו ללמד את עצמו יפנית
). אליזבט3

הוא מדבר שוטף בשתי השפות

הוא בן 13! ומלבד ערבית שהוא לומד בבית הספר הוא לומד יפנית. הוא ילד מדהים!

talia 2

New member
טוב, אז אומר לכם את דעתי...

בילדותי החלו ללמד אנגלית רק בכיתה ד'. קצת מאוחר,לטעמי. לדעתי, אם היינו מגלגלים על הלשון קצת אנגלית בגיל צעיר יותר- אזי בכיתה ד' הקריאה והכתיבה היו קלים יותר. היום ילדים בסוף כיתה א' יודעים המון מילים באנגלית, יודעים לנהל שיחת מפגש בסיסית, לשחק ולשיר המון באנגלית. גם לי היה קצת קשה להאמין בכך בהתחלה, אבל התוצאות מוכחות בשטח. למזלי, בהיעדר טלויזיה בכבלים, צפיתי בילדותי הרבה בערוצי המזרח התיכון, שם היו הרבה תוכניות באנגלית וכך חילחלה השפה לתוכי(זוכרים? אביר הדרכים, סטארסקי והאץ',צ'יפס, בוננזה, מילחמות כוכבים למיניהם ועוד...).

למעלה