מה דעתכם על...

מה דעתכם על...

מה דעתכם על תקופת הפרוגרסיב של DEEP PURPLE (השלושה דיסקים בכי ראשונים למי שמכיר) כל-כך הרבה פוטנציאל להרכב הזה.... (לא שהים לא ממשו את עצמם בהמשך.. אך לא בפרוגרסיב)

zambush

New member
אני לא מכיר אותם כל כך טוב ../images/Emo73.gif

אבל מה זה April? לא פרוגרסיב?

מורנא007

New member
../images/Emo45.gif ככול הידוע לי חוץ מאפריל

אין שם פרוג. אבל יש להם שירים יפים כמו ללניה. I love you more than you ever know.

טעות

ראשית כל... האם הקשבת ל 3 הדיסקים שדיברתי עליהם SHADES OF DEEP PURPLE THE BOOK OF TALIESYN DEEP PURPLE אם לא אז אל תנסו אפילו לענות על השאלה תקשיבו למשל לשיר 8(APRIL) בדיסק DEEP PURPLE או לEXPOSITION ב THE BOOK OF THE TALIESYN אם זה לא פרוגרסיב אז מה זה? (מצטער על ההודעה למעלה אני חדש בפורומים)

קרימזון

New member
אף אחד

לא מתווכח על כך שהסצנה הראשונה של דיפ פרפל היא מתקדמת (חוץ מהבחור ההוא...) אבל אפריל זה טראק 7 חביבי.

זה תלוי

APRIL הוא 8 באוסף המחודש FAULT LINE ו THE PAINTER לא מאוחדים באוסף הזה אבל מה אתם חושבים על התקופה הזו?

זה פרוג לכל דבר

ואני לא חושב שיש ויכוח אפילו. ההשפעות הקלאסית, העיבודים, מורכבות השירים, מבדילים את החומר לחלוטין מכיוון ההארד-רוק שהם לקחו ב1970. בתור אחד שגדל דווקא על האלבומים האלה, מאוד התעניינתי וחיפשתי למצוא עוד כמה יצירות כאלה של דיפ פרפל, אך גיליתי שבאלבומים האחרים שלהם זאת להקה שונה למדי, ובהתחלה די התאכזבתי. היום דווקא למדתי לאהוב את שני ה"מארקים". אגב, יש גם אלבום של דיפ פרפל בהופעה חיה עם פילהרמונית כלשהי, ויש שם קטע קלאסי מטורף, פשוט מצויין. האלבום נכשל, ואז קמה מהפכת הגיטרה בלהקה. והשאר, היסטוריה.

חברה, לא הופכים להקה לפרוגית בכוח

שיר אחד או 2 בתקליט לא הופכים אותו לפרוגרסיב. אם כך הדבר אז 3 האלבומים האלה הם גם אלבומי פסיכדליה. למה? כי יש שם כמה יציאות שקשורות לפסיכדליה. כמעריץ שרוף שלהם בזמנו בחרתי את התקופה הראשונה כפייבוריטית עלי. בתקופה זו הם היו יותר מורכבים מהתקופות הבאות. ויווה ל: רוד אבנס - ניק סימפר - ריצ'י בלקמור - ג'ון לורד - איאן פייס

לא הפכתי את הלהקה לפרוג

הלהקה פשוט הייתה פרוג. אחר כך, היא נהייתה להראד-רוק, או הבי-מטאל, וואטאבר, והפסיקה להיות פרוג.

orbiti

New member
הפעם אני לא מסכים איתך

כיוון שמעבר לאפריל ועוד שני קטעים חצי פרוגיים באותו אלבום (שני הראשונים), אין לפרפל עוד קטע פרוג אמיתי מהתקופה ההיא (אני לא ממש חושב ש"המנון" הוא פרוג). אם כבר, אז הקונצ'רטו ללהקה ותזמורת (שיצא בין הסלף טייטלד לאין רוק) יכול להיכנס לקונטקסט של פרוג, כיוון שיש בו כמה קטעים מורכבים למדי ובכלל קונספט די חדשני שבוצע ממש לא רע.

cut2

New member
שיר?

ממך לא ציפיתי לפשרנות שכזו... NP: Mansun - Legacy האלבום הזה ארוך! אבל שווה את זה

טוב עזבו פרוג או לא פרוג

אתם לא חושבים שזה פשוט היה הרכב גאוני בעל פוטנציאל מדהים שנקטע באיבו(זה איך שרושמים באיבו?). דרך אגב למה רוד אבנס וניק סימפר הועפו והאם CAPTAIN BEYOND (הלהקה של רוד אבנס בהמשך) טובים כמו התקופה הזו של DEEP PURPLE (לא שמעתי CAPTAIN BEYOND עדיין)

למעלה