מה דעתכם על

thetruther

New member
מה דעתכם על

א-מיניות שנובעת מאירוע טראומתי בילדות/ בחיים של אדם.
אני יודע שזו לא ההגדרה הקלאסית, אבל העובדה היא שאפקטיבית אנשים כאלה צריכים לחיות כיאילו הם היו א-מיניים מלידה

ומה דעתך על

הומוסקסואליות שנובעת מאירוע טראומטי בילדות/בחיים ש לאדם?...

באריכות, אתה מוזמן לקרוא את זה:

א-מיניות, פוסט-טראומה, וכל מה שביניהם...

בקצרה: אני אישית לא חושבת שזה משנה ממה נובעת הא-מיניות. כל עוד היא קיימת, אז זה מה שהיא.
אני גם לא חושבת שבכלל אפשר לכמת ולדעת בוודאות ממה הא-מיניות נגרמה.
מיניות היא משהו כ"כ מורכב ועד שמישהו בונה את הזהות המינית שלו הוא עובר מספיק בחיים כדי שיהיה לזה השפעה כלשהי.
וזה נכון לכל זהות, גם להטרוסקסואליות.

הדבר היחידי שחשוב בטראומות מיניות, היא להתגבר על כל ההשלכות השליליות של זה על החיים.
א-מיניות היא לא בהכרח אחת מהן...

thetruther

New member
קראתי הכול

השאלה היא מה הם השלכות שליליות.. האם א-רומנטיות (מושג קצת מאולץ אבל מילא) היא השלכה שלילית? ומי בכלל יודע מה שלילי ומה חיובי? לי נראה כאילו הנורמות המקובלות בחברה הן קובעות מה אמור להיות שלילי ומה אמור להיות חיובי..

ובתשובה להמבורגר, אני חושב שגם במקרה הזה מדובר בהומוסקסואליות, מאחר והאדם נמשך לבני מינו, זאת עובדה בלי קשר למה הביא אותו לזה

קודם כל, גם בעיני, זה לא משנה מה המקור

אם מישהו נמשך לבני מינו, אז הוא נמשך לבני מינו.
בין אם זה היה כתוצאה מטראומה מינית או לא.
כנ"ל לגבי א-מיני.
אם הוא לא נמשך לאף אחד - אז הוא לא נמשך לאף אחד.

מה זה שלילי?
שלילי לא קשור למוסכמה חברתית. לפחות לא בעיני.
בעיני יש צורך לטפל בבעיות. בעיות / מחלות אלו דברים שמפריעים לך בחיים.
פוגעים בך או בסביבה שלך.
א-מיניות והומו-מיניות אינם פוגעים לא במי שחש כך ולא בסביבה.
משיכה מינית לילדים (פדופילים) שבהרבה מקרים (אם לא בכולם..) נותר כתוצאה מטראומה מינית בילדות, היא הפרעה לסביבה ולכן זה כן בעיה.
אחרת, גם את המשיכה הזו הייתי מקבלת כמשיכה לגיטימית וזה האדם וזהו.

טראומה מינית לרוב יוצרת מצבים נפשיים שמכונים כפוסט-טראומה.
במצב של פוסט-טראומה, קשה מאוד לתפקד בחיים בכל מישור כמעט.
זה שלילי.
זה בעיה.
וזה ההבדל בין קושי להחזיק מעמד במקום עבודה, בקשרים עם אנשים, ביכולת לשים גבולות, קשיים בשינה ועוד ועוד שלל בעיות שיוצרות הפרעות קשות בחיים, לבין א-מיניות שלא יוצרת שום קושי או בעיה.
כנ"ל לגבי א-רומנטיות.

וכן, אני יודעת שא-מיניות לכאורה יוצרת קושי במציאת זוגיות למי שמחפש.
אבל אני לא רואה את זה כקושי אמיתי. בטח לא כזה שבגללו מישהו/י צריך לשנות את התחושות הפנימיות העמוקות שלו.
בהנחה שזה בכלל אפשרי.....

התכוונת ללמוד

זה משעמם ואני צריכה הפסקות 'מתודיות'

thetruther

New member
אבל למעשה הם כן פוגעים..

פוגעים בפרט כי בחברה המינית והזוגית כל מי שלא מקיים יחסי מין\ זוגיות תקופה ארוכה נתפס כאדם מוזר, עם בעיה, לא נורמלי, לא מוצלח וכו'
ופוגעת בסביבתו הקרובה כי יש להם ציפיות אחרות ממנו (להכנס לזוגיות, להתחתן, להביא ילדים)

אתה לא יכול לפגוע באחרים אם בחרת

שלא להביא ילדים, למשל. זה שאתה "נתפס" כאדם מוזר בהכרח אינו פוגע באחרים. אם "אחרים" בוחרים להיפגע מזה, זו בעיה שלהם. הם אנשים שחושבים שהם יכולים לכפות עליך את רצוניותיהם או דעותיהם בכך שהם אומרים לך: "אם לא תנהג כמו שאנחנו מצפים ממך, אז אתה פוגע בנו". כי הם אנשים שלא מוכנים לקבל את השונה.

למעשה הם סוג של "אנסים". והם, בעצם, הפוגעים. לא אתה.

זכור, אתה חי בעולם שבו אתה זכאי לבחור את בחירותיך שלך בחיים. אין שום חוק במדינה דמוקרטית שמגדיר כי "פגיעה באחרים" היא אקט (או חוסר אקט) המנוגד למה שהחברה מצפה ממך, או למה שהחברה רואה כ"נורמה".

אם מה שאתה אומר נכון, אז אין בכלל מקום לבחירה

חופשית של אדם וכל בחירה חופשית של מישהו היא פגיעה בסביבה, כי הסביבה רוצה אותך רובוט שקופץ יחד עם כולם מהגג 'כי אמרו לו'.

מה שאתה אומר עכשיו לא קשור רק לא-מיניות אלה לכל דבר אחר שבו תעשה משהו שלא ימצא חן בעיני ההורים שלך / החברים שלך וכד'.

על זה נאמר: שילכו להז****
זה הרי בכל מקרה משהו שהם אוהבים לעשות

והסבירה יפה המבורגר שבעצם מי שפוגע כאן זו החברה שדורשת ממך להתיישר למה שנראה להם מבלי להתחשב ברצונות שלך.
בצורה הזו בדיוק אונסים....

thetruther

New member
התכוונתי פגיעה באדם עצמו

ולא בסביבה, כיוון שכתבת כי בעיות או מחלות אלו דברים שפוגעים באדם עצמו, לכן השבתי שא-מיניות לצורך העניין כן פוגעת באדם עצמו שכן היא מונעת ממנו לקיים את אורך החיים המקובל.
לצורך העניין לחברים אפשר להגיד "ללכת להזדיין" אבל להורים אי אפשר. וא-מיניות זה משהו שלא רק שלא מקובל על רוב החוגים, הוא גם בכלל לא מוכר בקרב רבים מהם (בניגוד להומוסקסואליות שלפחות רוב האנשים מכירים)
לכן כול "ווידוי" כזה יגרור שורה של הצעות לטיפול\ ניתוח פסיכולוגי בגרוש\ הפניה לפסיכולוג\פסיכיאטר\ "אתה הומו/לסבית בהכחשה \ אתה פשוט עצלן

במיוחד כשא-מיניות משולבת גם עם א-רומנטיות, משהו שאני לא בטוח שהוא אפילו מוכר על ידי אנשים מחוץ לקהילה.

למה פוגע בעצמו?

מה זה "אורך החיים המקובל"? מי החליט מה "מקובל"? ואולי מקובל עלי אורך חיים עד 40 וזהו?

אתה מבין שכל מה שאתה אומר זה "קביעות חברתיות"?

אין דבר כזה "מקובל" אוניברסיאלי.

אם החברה מסביבך אומרת שאתה "פוגע" בעצמך. היא מתכוונת שאתה "פוגע בה". ממש לא אכפת לה ממך, מהרגשות שלך ומהרצונות שלך.
ואתה לא חייב לצאת מהארון. אתה לא חייב הסברים לאיש על דרך החיים שבחרת לעצמך.

תסכים איתי שאם תצהיר בפני כולם שבחרת להיות "נזיר" אף אחד לא יפצה פה.
מעניין שאם תגיד לכולם שאתה "א-מיני", שזה אותו הדבר כמו נזיר מבחינת התוצאה הסופית, אז פתאום לכולם יש זכות להעיר.

החברה שלנו צבועה.

אני הבנתי טוב למה התכוונת

תקרא שוב את מה שאני והמבורגר כתבנו...

אתה לא פוגע בעצמך בזה שאתה א-מיני, אחרת כל דבר שהוא חלק ממך ושונה במעט מהחברה הוא פגיעה עצמית.

לפי זה, גם הגובה הלא נורמלי שלי הוא פגיעה בעצמי...
כל דיעה חריגה שיש לי, כל בחירה לא רגילה שיש לי - הכל פגיעה בעצמי?
איפה חופש הבחירה שלי??????

מבחינתך אין בכלל חופש בחירה לכל אחד לבחור את חייו ואיך לנהל אותם, כי כל בחירה מחוץ לנורמה היא פגיעה אנושה בעצמו.
האמת היא שהוא לא פוגע באף אחד.
לא בעצמו ולא באחרים..

וכן, גם להורים אפשר להגיד ללכת להזד** רק שיעשו את זה יחד

ורציני, ברור שהורים זה מורכב יותר עבור רובנו (ממני זה נחסך. לכל דבר יש יתרון...), אבל גם שם, יש גבול לכמה אפשר לתת להורים שלך לנהל לך את חייך.
וצריך לדעת גם איתם לשים גבולות.
והחיים שלך חשובים יותר ממה הם יחשבו או יגידו.

אהמ.. סליחה. אבל הגובה הלא נורמלי

שלך הוא בהחלט פגיעה אנושה בעצמך. כי, את מבינה, רגע אחד ולא תזהרי ומישהו דורך עליך בטעות.

ככה זה כשאתה חצי מושלם

תזהרי שלא תחטפי משהו בראש.

כי ככה זה כשמרוב רצון למושלמות, את מגזימה.
ועל זה נאמר: וכל המוסיף - גורע!

orald

New member
צודקת, הוא מושלם, את כמו בובה קטנה ומצחיקה

ד"א, זו רק אני או שרוב הבובות(דהיינו צעצועי הילדים) הן עם עור לבנבן ושיער בלונדיני או גוון דומה? אפליה! גזענות!

למעלה