מה דעתכם על Ricoh G3?

oren_b

New member
מה דעתכם על Ricoh G3?

הנתונים שלה נראים מאוד מרשימים בשביל המחיר (1400 ש"ח): 3.24 מגה-פיקסל x3 זום אופטי (צמצם 2.6 בצד הרחב) זמן השהיה עד לצילום: 0.14 שנ' צילום מאקרו ממרחק של עד 1 ס"מ רגישות מקבילה לסרט 100 עד 800 שני דברים שמפריעים לי: 1. אין אפשרות לשלוט על צמצם/תריס, מלבד מספר תוכניות קבועות. 2. מצריכה דרייברים מיוחדים (לא מוגדרת אוטומטית ככונן USB). כמו כן, בחלק גדול מהביקורות נכתב שהמצלמה מרגישה פלסטיקית ועדינה. לריקו יש גם דגם ממאגנזיום, אבל הוא (כנראה) לא נמכר בארץ. מלבד חנויות רשת (gizmo וסאקאל), מישהו מכיר חנות שמוכרת את המצלמה? אגב, יש סיכוי שמצלמה דיגיטלית כזו תוכל להתאים לצילומי לילה באור קיים? נכון להיום, אני משתמש במצלמות פילם (עם פוג'י 1600) והתוצאות בהחלט מניחות את הדעת - גם עם ה-SLR (מינולטה 8000i) וגם עם הקומפקטית (מינולטה Riva 70W/f3.5). יש סיכוי שהריקו תספיק?

oren_b

New member
ועוד דגם מעניין: G4 Wide

אותם נתונים כמו ה-G3, אבל עם עדשה שמקבילה ל-28-85 (במקום ל-35-105). נתונים נוספים ששכחתי לציין לגבי המצלמות האלה: משקל עם בטריה של כ-230 גרם אפשרות להקלטת קול/ווידאו/טייפ מנהלים שתי סוללות AA (אפשרות לסוללת ליתיום נטענת) אפשרות לפוקוס ו-White Balance ידני תיקון חשיפה של +/- שני סטופים מד-אור ספוט זמן הפעלה קצר (מרגע הדלקת המצלמה - פחות משתי שניות עד לאפשרות צילום) לא ברור אם ניתן להשיג את ה-G4 Wide בארץ, אבל כנראה שאוכל לרכוש אותה בנסיעה קרובה למזרח.

חפש חוו"ד עליה ודוגמאות לתמונות

ריקו היא חברה מוכרת בתחום מצלמות הפילם.הקומפקטיות שלה טובות.אחת כזו אפילו הגנבים מעריכים(גנבו לי כזו פעם). במחיר כזה אין לי הרבה ציפיות ממצלמה,אבל אם עונה לצרכיך,שלא פירטת אותם,כנראה שאין כאלו - אז בהצלחה. השם = גימיק = דומה באופן מפתיע למצלמות המשובחות של קנון מסדרת הG :G2\3\5 (כמו שיש 'מצלמה' בשם 'קונון',כאילו 'קנון' אבל ממש לא)

oren_b

New member
דווקא כן פירטתי את הצרכים

תזכורת: צילומי לילה באור קיים (ללא פלש). אני מחפש מידע נוסף ממישהו שמכיר/ניסה/יודע היכן ניתן לקנות אותה בארץ/ יודע אם ניתן לקנות את ה-G4 Wide. אם אתה לא עונה לאף אחד מהנ"ל, אז כנראה שאין לך באמת סיבה להגיב. תודה בכל מקרה. אגב, אני לא מתכוון להגדיל יותר מ-‏18x24 ס"מ.

למעלה