מה דעתכם על קשר בין מבוגר לצעיר?

rragil

New member
שאלה טובה

וואו, מצטרף לשאלה. וסקרן מה אומרים מי שיש לו ניסיון

אני אישית מעוניין בקשר עם מישהו בן גילי +-

גם בגלל המראה וגם בגלל שיש יותר קרבה, הבנה... זה מוזר לי להיות בקשר עם מישו שיכול להיות אבא שלי

(או הבן שלי, אבל אני לא בגיל להיות אבא למישהו בגיל סביר לקשר רומנטי).

מצד שני אם יש זוג אנשים שזה מתאים להם וטוב להם ביחד, אז למה לא??

פורטי40

New member
אני מכיר כמה כאלה

וזה עובד טוב.
אין צורך להמציא כללים מצוצים מהאצבע או לחקות כללים מהעולם הסטרייטי. הפרש או שיוויון גילים אינו מהו והגורם בהצלחה או כישלון של קשר זוגי.

ישנו קשר חברי ואהבה גדולה

אין כאן זוגיות ... מה מביא בחור צעיר לאהבה ואפילו חיזור אחרי איש המבוגר ממנו בכמעט שלשה עשורים?

פורטי40

New member
אין הסבר למשיכה בין שני אנשים

אני מכיר צעיר בן 25 שלא ידע שהוא הומו, מכיוון שהוא לא נמשך לבני גילו. רק לאחר שהבין שהוא כן נמשך לגברים -- בני 50 ויותר, הוא הסיק מכך שהוא הומו. היום הוא בן 32 ויש לו חבר בן 67.

איזה ידע ואופקים רחבים מתגלים אצלך

פורטי! מה קורה שהמבוגר לא שלם עם עצמו ומאידך הצעיר שלם עם עצמו ורואה את הקשר כחיים הנורמלים שלו

פורטי40

New member
אם זה מפריע לאחד מהם

והם רוצים להיות זוג, זאת סתירה. הוא חייב להתגבר על הספקות שלו, אחרת הקשר נועד לכישלון.
לדעתי החלטה מראש שהבדל הגילים כשלעצמו הוא גורם קובע בזוגיות, זאת טעות.

גנימדס

New member
שאלה טובה.

יש אנשים שזה מתאים להם, שזה קולע לרצונם ולטעמם

היו לי קשרים עם גברים מבוגרים ממני . ולמרות שנמשכתי אליהם הרגשתי שזה לא זה , אי אפשר שמישהו יהיה גדול ממני ב20 /25 שנה ואנחנו נשדר על אותו גל. זה לא הוגן כלפי שני הצדדים. יש שם משהו מאד לא נכון.

גנימדס

New member
זה חוויתי, לא דעה

כשהשתחררתי מהצבא (21 )היה לי קשר עם גבר בן 42. זה היה קשר שמבוסס על מפגשים מיניים בעקר. שהיה מאד נחמד , אך מעבר לסקס לא היה שם עוד משהו.
כשהייתי בן 24 היה לי קשר עם גבר בן 49. אדם מקסים שמצאתי מאד מושך . ומנשק נהדר.
אבל לפני שהגענו למיטה, הבנתי שזה יותר מידי. שלמרות הכל הגיל כן משנה ושזה פשוט לא יילך , שמשהו כאן לא נכון לי ולא מתאים.

אני מדבר על החוויה האישית שלי,
יכול להיות שלאנשים אחרים זה פחות משנה, או אפילו עקרוני.
יצא לי פעם להתכתב עם מישהו שממש אהב מבוגרים, שמה שהכי עשה לו את זה זה קמטים- וכמה שיותר.... באמת.

גם מבחינת אופי, יש כאלה שהם יותר בוגרים, ויש את אלה שנשארים ילדים לנצח. כך שזה אנדיבידואלי

ואם הקשר לא מבוסס רק על מין?

אם לומדים יחד ואפילו מבקרים בבית הכנסת לתפילה ויוצאים לסיורים וטיולים ... מה אתה חושב?

גנימדס

New member
ואם אין משיכה מינית?

קשר זוגי יכול לא להות מבוסס רק על מין. אבל מין או ליתר דיוק משיכה זה גורם לשוב שאסור להתעלם ממנו . אחרת מה הופך את זה לקשר זוגי?

לא ירדתי לסוף דעתך

ישנה משיכה מינית עם אהבה גדולה ועצומה וגם ישנו קשר חברי אוהב ואיכפתיות הדדית

לי אישית מפריע השלב בחיים

כלומר, בזמן שאני סטודנט הצד השני כבר מבוסס למדי. יש פה אלמנט של חוסר שיוויון שגורם למעמדיות מסוימת בקשר (הוא מזמין יותר, יש לו אוטו, ואולי כבר בית וערבויות וכו' וכו'). וחוץ מזה, הוא ימות הרבה לפניי- ובאסה :)

פורטי40

New member
אחר כך זה מתהפך

אחרי 20 שנה, הצעיר מגיע לשיא הקריירה שלו ופוטנציאל ההכנסה, ואילו הזקן חי מפנסיה לא גדולה , ואולי גם זקוק לעזרה פיזית.
הזוג שהיכרתי, אכן המבוגר נפטר, והצעיר נשאר אלמן שש שנים, ואז מצא זוגיות חדשה.
אבל הכרתי גם זוג שהצעיר שבינהם מת לפני המבוגר... אין ערבויות בחיים.

פורטי40

New member
נכון, אבל במשך שנות ה"היפוך" המעמד משתווה

לתקופת מה (למתמטיקאים שבינינו - זאת פונקציה רציפה
). בשנות השוויון יש יותר קונפליקטים בזוגיות, עד שהזוגיות מתיצבת על המוד השני.
תמיד אמרתי שבזוגיות משתתפים שלושה: אתה, הוא והזוגיות. כל השלושה צומחים בצורה עצמאית, הגם שיש השפעות הדדיות.

מסכים שכולנו צומחים לתוך זוגיות

מי שמתאים לו "חלוקת תפקידים" כזאת או אחרת- שילך על זה....

אני יותר בצד של "עזר כנגדו" :)

למעלה