מה דעתכם על צורת הענישה הבאה

גאיה100

New member
אבל למה לפתח חרדות מהגן?

או בכלל להגיע למשהו שקרוב לזה בהרגשה? מה שכרגע את עושה זה לוקחת פיסת מידע שצור אמר לך, ומכאן והלך זה כבר נתון לכמה רחוק המוח שלך יכול ללכת בייצור תסריטים. אני יכולה להעיד על עצמי שאני אלופת הפיתוחים והסרטים. מאחר ואני מכירה בתכונה הזו שלי, הפסקתי לנסות לנחש, לברר, להתייעץ, להתלבט. אם משהו לא נראה לי בגן, אני הולכת ומבררת. בנועם כמובן
. לעניין העונש...

גאיה100

New member
פחחח...כנראה שכתבת במקביל אלי

אולי הוא שאב ת'רעיון ממשחק עם ילדים אחרים. גולי גם מענישה בובות שלא מתנהגות יפה במפגש שלה בחדר. כשבאות אליה חברות הן באמת עסוקות ב"לעשות סדר" מאשר במפגש זורם. מהכרותי עם הגן ומנוכחות במספר מפגשים, אין מצב שהלעשות סדר לקוח משם.

מיכ, ההודעה שלך עוררה בה הרבה רגשות

כי אצלנו בגן של יונתן לפני שנתיים היה סיפור דומה, שהתברר כעורבא פרח. לילדים בגיל הזה יש נטיה להמציא סיפורים, לשייך לעצמם סיפורים של אחרים, סצנות מסרטים שראו וכו'. אי חושבת שכדאי מאוד מאוד להיזהר לפני שמאשימים את הגננת במשהו כזה (אני יודעת שאת לא מתכוונת להאשים כעת, אאל רק לשים לב). אצלנו חיסלו ככה את הגננת (אחרי שנה היא פרשה. זה שבר אותה לגמרי).

גמני חושבת כך

מסכימה עם סוכריה, מרב וגאיה (
לא נתן לי אתמול לענות לך). נראה לי שבסיפור של צור יש גרעין של אמת וסביבו הרבה דימיון וכן מה שצור שמע מילדים אחרים או ראה אותם משחקים משחקי תפקידים.

יופיופ6

New member
מסכימה גם.

לדעתי, בגן הספציפי הזה של צור לא קורה שום דבר רע. אולי הגננת קצת קשוחה יותר, אבל חוץ מזה נראה לי שהיא בסדר. אבל מצד שני...איך באמת יודעים אם משהו רע קורה בגן?? הרי מקרים של התעללויות לא חסרים. ולצערי הם גם לא נדירים. המומחים מציעים לעשות משחקי תפקידים, לדובב את הילדים. אבל ילדים יכולים גם לדמיין, להמציא, לרצות את ההורה. אז איך בכ"ז יודעים? ~יופיופ שכבר כמה שבועות מחפשת גן לילדים שלה... וחרדה נורא~

אני חושבת שהדרך הכי טובה לדעת

(גם אם מוגבלת) היא להסתכל על ההתנהגות של הילד, באופן כללי, וגם באופן ספציפי בגן, ליד הגננת, או כשמדברים עליה. ילד שפוחד מהגננת שלו לא יהיה כל כך שמח לבוא לגן, לא ירוץ לחבק אותה באהבה, ויהיה קצת יותר עצור ממה שאנחו רגילים לראות אותו. חוץ מזה שכשחוששים תמיד אפשר להגיע לגן פתאום באמצע היום "כי התגעגעתי" או לשלוח סבא/סבתא כי הילד שכח את בקבוק המים שלו, או את השכנה כדי לבדוק אם הגן הזה מתאים לילד שלה. ככה אפשר לראות מה קורה בגן ואיך האוירה שם בלי להיות שם באמת.

מ י כ

New member
אף ילד לא רץ לחבק את הגננת באהבה בגן

היא לא חמה,וכשהיא כן מלטפת או משהו קולטים את הזיוף.אני חושבת שהיא באמת מחבבת את צור,לו יש רק מילים טובות להגיד עליה ועל הגן. זה גן עירוני ,הם עם שער סגור ולא מכניסים הורים לגן בשעות הפעילות(וגם לא אנשים שבאים לבדוק את הגן. אני כבר מחכה שהסייעות ישבתו ואני אוכל להתנדב כהורה מסייע בגן ליום

יופיופ6

New member
אני לא חושבת שכל ילד רץ לחבק את הגננת

גם כשטוב לו בגן. אני ממש לא חבקתי את הגננות. אני זוכרת שבגן טרום חובה וחובה אפילו לא ממש אהבתי אותם, את הגננות. כן היה לי טוב בגן. אהבתי את חברת הילדים. אהבתי לבוא ל שחק שם ולהיות שם. למה את מחכה לשביתה של הסייעות? (אמורה להיות כזו?) אולי תתנדבי לקרוא סיפור? או לעשות הפעלה קטנה בגן? חברה שלי, מתנדבת מידי פעם לעשות כל מיני הדרכות והפעלות בגן של הילדה שלה. היא באה קצת לפני הזמן נשארת קצת אחרי. יוצא שהיא איזה שלוש שעות בגן מידי כמה שבועות. כשתהיי שם תוכלי לראות את ההתנהלות. קשה מאוד לזייף התנהגות במשך כל כך הרבה זמן. וחוץ מזה מיכ, מקווה מאוד שהכל יתבהר בקרוב. ושהרגיעה תגיע. אני יכולה בהחלט להבין אותך ואת החששות שלך. אבל את בעצמך רושמת שצור שמח לבוא לגן. ומספר דברים טובים. שוב, לדעתי, הגננת טיפה קשוחה מידי. זה לא אומר שרע שם.

את צודקת בחלק גדול ממה שאת אומרת

בגיל הזה החוויה של הגן היא פחות הגננת ויותר החברים, המשחקים, ההווי. וכן, גם אני התנדבתי לעשות שעת סיפור בגן, וזה מאוד מאוד הרגיע אותי. ממליצה בחום לכל מי שיכולה. מיכ, חוץ משעת סיפור בגן את יכולה להתנדב לעזור בקישוט הגן, בעטיפת ספרים חדשים שהגיעו (ככה אני ביליתי אתמול 3 שעות בגן של תמרה, עם זכת מיוחדת להציץ
), בכל דבר שצץ. ואצלנו, למרות שזה גן עירוני שנעול והכל, כשהילדים בחצר - אפשר בקלות להציץ עליהם.

מ י כ

New member
../images/Emo214.gifאת גאון,אני כבר הולכת להפגין רוח

התנדבות בגן.

ועוד משהו -

מאוד מאוד לא PC, אבל... אם אין מה להתנדב בגן בשעות שהילדים שם, את יכולה להתנדב לעזור לגננת גם בדרכים אחרות, בדברים אחרים. אני חושבת שאם תתקרבי אליה ותכירי אותה טוב יותר (באופן אישי), התחושה שלך כלפיה תשתנה, ויש שיטענו שגם הגישה שלה בלפי צור תהיה אחרת (כי היא תרגיש מחויבת).

למעלה