מה דעתכם על מה שעשו האורחים

michalgad

Well-known member
הזמנו לראשונה זוג לארוחת ערב שבת, עם עוד כמה אורחים. יחד היינו כעשרה איש. אותו זוג כאמור אף פעם לא הזמנו ולא הכרנו אישית מאד טוב.
הכנתי מרק עוף עם ירקות והאורחת ביקשה לא לקבל צלחת. בסדר אין בעיה. בהמשך הארוחה היא ובעלה התעניינו באילו מנות אין בשר ולמעשה הסתבר שהם צמחונים. למזלי הכנתי לא מעט תוספות עם ירקות אבל עדיין הרגשתי לא נח . את המרק הייתי בוודאות עושה צמחוני. הכנתי לטקס שברגע האחרון הכנסתי להם פסטרמי, גם אותם הייתי מכינה אחרת. בקיצר בלי בעיה הייתי מתאימה יותר את התפריט. הם הסבירו לבעלי שהם לא רוצים להטריח את המארחים ולכן הם לא מעדכנים מראש. זו מחווה יפה ללא ספק אבל מבחינתי אני תמיד שמחה להבין את האורחים ואם יש אלרגיות או העדפה ( ללא גלוטן וכד) אני מתאימה כמה שאפשר את התפריט.
וכמובן שראיתי מאוחר את ההצעה של חנה ללביבות בטטה שוודאי היו יכולות לעזור…
בקיצר מה אתן חושבות על סיטואציה כזו?

חנהפ

Active member
הזמנו לראשונה זוג לארוחת ערב שבת, עם עוד כמה אורחים. יחד היינו כעשרה איש. אותו זוג כאמור אף פעם לא הזמנו ולא הכרנו אישית מאד טוב.
הכנתי מרק עוף עם ירקות והאורחת ביקשה לא לקבל צלחת. בסדר אין בעיה. בהמשך הארוחה היא ובעלה התעניינו באילו מנות אין בשר ולמעשה הסתבר שהם צמחונים. למזלי הכנתי לא מעט תוספות עם ירקות אבל עדיין הרגשתי לא נח . את המרק הייתי בוודאות עושה צמחוני. הכנתי לטקס שברגע האחרון הכנסתי להם פסטרמי, גם אותם הייתי מכינה אחרת. בקיצר בלי בעיה הייתי מתאימה יותר את התפריט. הם הסבירו לבעלי שהם לא רוצים להטריח את המארחים ולכן הם לא מעדכנים מראש. זו מחווה יפה ללא ספק אבל מבחינתי אני תמיד שמחה להבין את האורחים ואם יש אלרגיות או העדפה ( ללא גלוטן וכד) אני מתאימה כמה שאפשר את התפריט.
את אירחת מכל הלב, הם בחרו לא לחלוק את המידע מתוך הנחה שיש מצב שיאכלו חלה וסלטים בלבד - בעיה שלהם

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא הייתה לך שום דרך לדעת מראש, אך מהכרותי עם האוכלוסיה, מאחר ומעולם לא ארחת אותם בדיעבד חבל שלא שאלת.

ויוי 25

Well-known member
לא הייתה לך שום דרך לדעת מראש, אך מהכרותי עם האוכלוסיה, מאחר ומעולם לא ארחת אותם בדיעבד חבל שלא שאלת.

תשובה למיכל:
יקירה, במקרה הנוכחי את ניהלת למוזמנים שלך ארוחה כהלכתה , וההצטרפות הספונטנית של האורחים הלא צפויים - זו ממש לא בעייה שצריכה להטריד אותך, אלא בעייה אישית שלהם כי הם הגיעו מבלי להודיע מראש.
אגב,
אני מארחת גם צמחונים ותמיד לוקחת בחשבון הכנת מזון שיתאים להם וגם לאלרגים ,במקרה שלי זה מתואם ,
תמיד מבררת אם התפריט שאכין מסתדר להם.
בכללי, מכינה מרק ,סלט , 2 מנות צמחוניות- וגם קינוח פרווה- כך שתמיד יתאים גם לאלרגים לחלב.
מקסימום,, במקרה ומסיבה כולשהי לא יגיעו זוג החברים הצמחונים, זה גם לא נורא -
כי המנות הטעימות ישמרו למחר במקרר .
ובמקרה המיוחד שלך - הרי שאין צורך להילחץ במצב כזה, האירוח שלך היה מעולה ,
אין כאן בעייה , זו לא את - זה הם,קחי הכול בקלות והכול טוב.

נערך לאחרונה ב:
למעלה