מה דעתכם על לקרוא לבת ע"ש סבתה?

SunShine28

New member
מה דעתכם על לקרוא לבת ע"ש סבתה?

כלומר - קראתם, או הייתם קוראות לבת שלכם על שם אמא שלכן? אני נמצאת בביקור אצל חברת ילדות שלי שגרה עכשיו בארה"ב, ושעומדת ללדת בת בחודש הקרוב, ומתלבטת האם לקרוא אותה על שם אמה שנפטרה. ברור שזה ענין אישי, אבל אנחנו עסוקות עכשיו בלחשוב על זה, אז מעניין אותי לשמוע את דעתכם.

חולפת2

New member
אני קראתי לבתי על שם אמי.וזה באמת

ענין אישי,הדיעות חלוקות לכאן ולשם.הבחירה צריכה לבוא מתוך לב שלם,ולא בגלל אילוצים של "כך צריך להיות" ,ועוד אי אלו בסגנון. מאחלת לך ביקור נעים אצל החברה,ולחברה-לידה קלה,והרבה אושר ושמחה.

לדעתי

נתינת שם לילד הוא ענין מאוד אישי מיוחד. חושבת שזה ענין של הרגשה בלבד ומשהו שצריך להיעשות בשלמות ולא מתוך מוסכמות, חובה וכו'. בהיותי אם לשני בנים, לא עמדתי בפני הדילמה הספיציפית הזו, אך הוספתי לכל אחד מהם שם של סב שזו מעין פשרה שעשיתי אז וכיום איני בטוחה שהייתי עושה זאת. אני מאמינה שהשם שתבחר חברתך הוא השם הנכון עבור בתה. והכי חשוב שתהיה לחברתך לידה קלה ובמזל טוב ולך ביקור מהנה אצלה.

שלום לך ...

ממך לא שמענו הרבה זמן! אבל עכשיו אני מבחינה גם למה - את מסתובבת בעולם ... באשר לשם - אולי אפשר למצוא איזשהו שילוב של שם האם עם משהו חדש, משהו יצירתי כזה? אשמח לראות אותך כאן, תזמיני גם את החברה...

etiush

New member
אני אומנם לא אם

אבל חשבתי על העניין הזה רבות... בסופו של דבר כפי שסקאלי אמרה מצאתי שם שהוא שילוב של שמה של אימי עם תוספת קטנה ולדעתי הוא שם ממה יפה... אז אני שומרת אותו בליבי. חוצמזה שגם אני בעד לתת 2 שמות לילד שהשם השני שלו הוא ע"ש מישהו. זה מסמל "זוכרים אותך" כזה. שיהיה קשר של הילד שלא הכיר את סבתו ע"י השם.... סתם דעתי

Storm131

New member
בעניין השם

אני הרגשתי כשנולדה בתי משהו חצוי.מצד אחד חשתי שמצפים ממני שאתן לה את שם אמי אך גבר עלי הרצון לתת לה חיים ודרך משלה,והשם היה סמלי בעניין זה.מעין התחלה של משהו אחר,גם בשבילי.

gal-or

New member
אפשר לתת שני שמות:

שם אחד השם שאנחנו רוצים והשם השני על שם אימא. אני יודעת שמישהו קרה לבתו שני שמות: אחד על שם האימא והשני ישראלי עדכני. עדי

gitta

New member
../images/Emo127.gifיש חשיבות רבה לשם ../images/Emo104.gif

השם של האדם הוא כמו הדגל שלו, האות והסימן העיקר שבאמצעותו הוא מזדהה בכל מקום. כך הדבר לגבי אומות העולם, אך לגבינו היהודים אמורים הדברים ביתר חשיבות. ה"שם" הוא אפילו הכינוי של אלוהים באמונתנו. בכלל בתרבויות השמיות יש מטען מיוחד לכל אות ולכל מילה. לכן גם אם אדם זה או אחר אינו מכיר את ה"מטען" הזה, עדיין אין פרושו שהוא משוחרר מהשפעתו. כי השם מכוון לגבי הזולת, הציבור כולו, האמור להכיר ולפענח את הילד לפי שמו (בין השאר). יש מומחים לדבר, לא רק נומרולוגים או קבליסטים, וכדאי לשמוע דיעה של מומחה לפני שמעמיסים על תינוק בן יומו מורשת של הדורות הקודמים, שתציב קשיים בפניו בהמשך דרכו. כאשר רוצים לקרוא תינוק על שם קרוב משפחה שנפטר, בהחלט כדאי לבדוק אם היו לנפטר הזה חיים טובים וארוכים, לפני שמעבירים את שמו לדור הבא.

miss1s

New member
אני הוספתי לבת שלי את השם של אימי

רציתי לחפש שם שיתחיל באות שבו מחיל השם של אימי ולא מצאתי משהו יפה, אז בחרנו לה שם והחלטנו ונוסיף את השם של אימי, בבי"ח הייתי מאוד מבולבלת ושכחתי לציין את השם הנוסף, ובתעודת הלידה רשום רק השם שלה, 8 ח' הרגשתי רע עם זה ועד שלא הוספתי לה את השם לא נרגעתי, אבל כל אחת ואיך שהיא מרגישה, יש כאלה שמעדיפות שלא לקשר בין החי למת ולא רוצות לערבב, אני ראיתי בכך כבוד לאימי ולזכרה.

שם לבת

קראתי לבת היקרה שלי בשם של אמא שלי , היו לי חששות עבר כיום שהיא בת21 אני שמחה שאני יכולה לומר את השם של אמא שלי בכל יום. הבת שלי מחוברת אלי מאוד והיא לפעמים מתנהגת אלי כאילו היא אמא שלי היא יודעת כמה אמא שלי חסרה לי.

רק חברתך יכולה להחליט על כך

אם היא מרגישה צורך לקרא לבת על שם האם שתעשה זאת, אם היא רוצה שם אחר ובנוסף את שם האם שתעשה זאת כלומר 2 שמות, אם היא רוצה וריאציה של השם, גם זה בסדר... אבל בסופו של דבר חברתך צריכה להחליט איך לקרא לבת. סתם דוגמא: אצל בעלי מקובל לקרא על שם האב, לכן בעלי ועוד חמישה בני דודים שלו נקראים שמעון על שם הסבא כלומר האבא של אביו, אבל לאבא עצמו קראו יהודה ולכן לנכדים קוראים: עידו, עידן, אהוד, יהודה אודי, ודווקא הבת הצעירה אמרה במין הדגשה... אני קוראת לבני אלון.

למעלה