מה דעתכם על לימוד בבית ספר......

dkohav

New member
מה דעתכם על לימוד בבית ספר......

מה דעתכם שילמדו בכל בתי ספר, 1. שפת סימנים. 2. טכניקות נוספות הקשורות בנושא שלנו. אפילו אפשר לארגן עצומה שזה התקיים? מה דעתכם בנושא?

Catty

New member
אני בעד ../images/Emo13.gif

אך נגד עצומה בעניין. כי לדעתי זה צריך לבוא מתוך עניין של החברה. אם נעשה זאת בכפיה, התוצאות עלולות להיות לא טובות. אבל החינוך במדינת ישראל בכלל דפוק. לא חושבת שיש עם מי לדבר במערכת ה&*#@ הזאת. תשמח לשמוע שיש בתיה"ס שבאמת מלמדים בהם, בעיקר אלה שבהם משולבים לקויי שמיעה. זה גם יותר אפקטיבי. אין טעם שילדים בביה"ס בו אין חירשים ילמדו את השפה וישכחו זמן קצר לאחר מכן, פשוט משום שלא יהיה עם מי לתרגל. לגבי טכניקות, גרמת לי לחשוב שאולי אפשר לעשות "יום מודעות לבעלי מוגבלויות" פעם בשנה (בעצם, אין דבר כזה כבר?) ולהעביר שיעורים מיוחדים בבתיה"ס בנושאים האלה. לא רק על חירשים אלא בכלל. זה יכול להיות טוב שהם ידעו מה קיים, ואפשר יהיה להסביר להם כל מיני דברים, כמו איך לתקשר עם לקויי שמיעה ולהסביר את חשיבות הנגישות (ללקויי שמיעה, לקויי ראיה, נכים, ועוד). מפורומי חינוך גיליתי שיש כבר כל מיני פרוייקטים הזויים של גורמים מהחוץ שמעבירים שיעורים כרצונם. לא אציין שמות אבל החינוך פה קצת פרוץ... אז אפשר יהיה אולי על אותו משקל שממש אנשים "שלנו" ילכו להרצות. אם כי ההבדל הוא שלנו אין את ה"תקציב" הראוי שבתיה"ס יסכימו לזה בכלל... אם לא הייתי ברורה אני מאשימה את השעה

moran f

New member
בשביל מה?

ערבית מדוברת היא לא חובה, ורוב התלמידים בארץ לא לומדים אותה בכלל, ובארץ יש אוכלוסית דוברי ערבית משמעותית מאוד, בנוסף לעובדה שערבית היא שפה רשמית במדינה. גם שפות אחרות שיכולות להיות מאוד משמעותיות עבור אנשים שגרים בארץ לא לומדים. למה דווקא שפת סימנים?

מצעד דממה

מצעד דממה בשלמה אבן גבירול מסמל לחופש של מצעדים של קהילות קטנים מתחברים יחד צועדים למען חופש מצעד דממה ישמע נחמד חופש ידיים חג ידיים גאווה חרשים בשביל זה יש דון חרש סקוטי

למה דווקא שפת סימנים ??

מה הבעיה?את יודעת שמנסים לקדם קורס של שפת סימנים באוניברסיטאות בארץ? מה הבעיה שילמדו קצת שפת סימנים גם בבתי"ס? את יודעת שילדים מאוד אוהבים לדעת סימנים והאחיינים שלי תמיד מבקשים ממני שאלמד אותם כמה סימנים. אני לא מבינה למה את כותבת בטון כזה ביקורתי..

moran f

New member
ההבדל בין תיכון וקורס באוניברסיטה

את באמת לא רואה את ההבדל בין קורס באוניברסיטה שפתוח לסטודנטים שמעוניינים בכך לבין הכנסת משהו כחלק מהלימודים בתיכון? מי שמאוד אוהב לדעת סימנים יכול ללכת לחוג שפת סימנים (אם אין כזה ויש ביקוש, אני בטוחה שאפשר למצוא מתנ"ס או מקום דומה שישמח להפעיל חוג כזה). להכניס משהו לתכנית הלימודים בתיכון זה משהו הרבה יותר משמעותי. כבר פירטתי על כך בהודעה אחרת - נדרשות שעות לימוד, נדרשים מורים, נדרש ציוד וכמובן - תקציב. כל זה במערכת חינוך שהולכת לכיוון הצמצום. מפחיתים שעות הוראה במתמטיקה, אנגלית, הסטוריה ועוד שלל מקצועות שמהווים בסיס מאוד חשוב לחיים. מה רע שיילמדו גם קצת ערבית, ברייל, רוסית, אמהרית, כלכלת בית, פילוסופיה וכו'? אז כן - למה דווקא שפת סימנים?

יש מורים מיוחדים לשפת סימנים

אפשר להביא מורים כאלה משמ"ע. מה הבעיה? לא אמרתי שלא צריך ללמד גם ערבית, רוסית וכו'.. אפשר לשלב את זה כקורס בחירה למי שרוצה .

dkohav

New member
זה לא רק בשביל הסימן.

אני חושב שעצם זה שילמדו את השפת הסימנים ילמדו גם דברים נוסיפים והמודעות תעלה יותר. עצם זה שזה יהיה במסגרת של מלא נוער אשר גדל להיות בוגר ומודע יותר מיום ליום יכול לשנות בעתיד.

moran f

New member
מהם הדברים הנוספים האלו?

איך הבגרות והמודעות ישתפרו יותר בלמידת שפת סימנים מאשר בלמידת ערבית (שוב, שפה רשמית בארץ, שפה של מיעוט גדול וכו') או כתב ברייל (אם אתה רוצה ללכת לכיוון של מודעות למגבלות)? או שאולי מה שחשוב לך זה רק מודעות ללקויות שמיעה וכל השאר פחות חשוב בעיניך?

dkohav

New member
כל דבר חשוב../images/Emo196.gif

למידת שפת הסימנים היא לא תבוא נטו בשיעורים אלה עם עוד למידה אפילו הייתי אומר גם ספרותית של יצירות הלקויי שמיעה ואומנות. מבחינתי הכל חשוב אבל אני לא יכול לקדם את כולם.

moran f

New member
אז למה דווקא לקויות שמיעה?

יש לך רעיון ליצירות כאלו, או שזה תיאורטי לחלוטין?

dkohav

New member
למה דווקא ?!

אז למה דווקא לקויות שמיעה? , כי זה הפורום שלנו וכל אחד בפורום תפוז מקדם את הדברים שלו. יצירות צריכות לבוא מכולם זה לא רעיונות שלי אני לא סופר או צייר אבל אם יש כאן משהוא כזה א. אני אשמח לתת במה פה. ב.זה יכול להיות נחמד שדבריו יהיו מופורסמים בקרב כלל הנוער הישראלי . את לא חושבת ככה?

moran f

New member
הרבה דברים יכולים להיות נחמדים

אתה מציע לשנות את תכנית החינוך בישראל כדי לקדם את הפורום בתפוז וכי זה יכול להיות נחמד שהיצירות של מישהו מהפורום יפורסמו בקרב הנוער הישראלי? טוב... בעיני אתה יורה בזבובים עם פצצה אטומית. זה רעיון מאוד נחמד לפרסם את הפורום בעזרת יצירות של חברי הפורום, אבל להכניס אותן לתכנית החינוך כדי לקדם את הפורום? קדם את הפורום באמצעות פרסום בשער תפוז, שיתופי פעולה עם פורומים רלוונטיים, כל מיני פרוייקטים או תחרויות... אתה יכול אפילו לנסות שיתוף פעולה עם גורמים מתאימים מחוץ לפורום (ארגוני חרשים וכבדי שמיעה, אם אתה רוצה יצירות אתה יכול לנסות לפנות למגזין ספרות או אמנות ולהציע לו לפרסם יצירות של חברי הפורום שם). את תכנית החינוך כדאי להשאיר לדברים קצת יותר חשובים.

dkohav

New member
לא לזה התכוון המשורר, מאיפה הבנת את התובנות?.

חחח, כל מה שאמרת לא לזה התכוונתי... במיוחד לא" לשנות את תכנית החינוך בישראל כדי לקדם את הפורום בתפוז" - זה נשמע הזוי מאוד, מאיפה הבנת את זה?! רעיון לא נכון: "זה רעיון מאוד נחמד לפרסם את הפורום בעזרת יצירות של חברי הפורום, אבל להכניס אותן לתכנית החינוך כדי לקדם את הפורום?" רעיון נכון: זה רעיון נחמד לפרסם את יצירות חברי הפורום בעזרת הבמה שנותנת הפורום, האם אפשרי להכניס אותם לתוכנית "מודעות ליקויי שמיעה" במשרד החינוך?, לא יודע, במיוחד בכל הבלגן שקורה עכשיו במשרד החינוך אבל אפשרי בעתיד. תודה על העצות: "קדם את הפורום באמצעות פרסום בשער תפוז, שיתופי פעולה עם פורומים רלוונטיים, כל מיני פרוייקטים או תחרויות... אתה יכול אפילו לנסות שיתוף פעולה עם גורמים מתאימים מחוץ לפורום (ארגוני חרשים וכבדי שמיעה, אם אתה רוצה יצירות אתה יכול לנסות לפנות למגזין ספרות או אמנות ולהציע לו לפרסם יצירות של חברי הפורום שם)" -
מבוצע, עדכונים בהמשך...

moran f

New member
אז תעזור לי להבין

אתה אומר שכשהבנתי שאתה רוצה לשנות את תכנית הלימודים, הבנתי לא נכון. אבל מיד אחר כך אתה טוען שאי אפשר כרגע להכניס יצירות של חברי הפורום לתכנית "מודעות ליקויי שמיעה" במשרד החינוך, אבל זה יהיה אפשרי בעתיד. כלומר אתה כן מעוניין בשינוי תכנית החינוך, אתה פשוט לא חושב שזה אפשרי כרגע. לא הצלחתי למצוא באתר משרד החינוך פרטים לגבי תכנית "מודעות לליוקיי שמיעה" - אשמח לשמוע יותר על התכנית ומה היא כוללת היום. א לא אכפת לך לחלוק כמה פרטים עכשיו, אני דווקא מאוד סקרנית לשמוע למי פנית בהצעות לשיתופי פעולה עם הפורום (בעיקר גורמים חיצוניים). אני מניחה שאם תוכל לספר לאמני הפורום איפה אולי יהיה להם סיכוי להתפרסם, זה יעודד אותם מאוד להעלות יצירות.

dkohav

New member
S.O.S

התכוונתי להוסיף לתוכנית הלימודים ולא לשנות. נכון להיום גם אני לא מכיר תוכנית כזו במשרד החינוך בגלל זה אני מעלה את הנושא, מצטער אם לא הייתי ברור בנושא זה.

moran f

New member
ואיך הוספה היא לא שינוי?

בשביל להוסיף משהו לתכנית הלימודים תצטרך זמן ללמד אותו בו, כלומר שעות לימוד. לצורך שעות הלימוד האלו תזדקק למורים, לכיתות, לציוד... (אפילו אם מדובר בלימוד יצירות ספרות, צריך לצלם אותן כדי לחלק לתלמידים, למשל). מהיכן יבוא התקציב? או שמשהו יורד מתכנית הלימודים לטובת היוזמה החדשה, או שתצטרך לגייס תקציב מוסף לשם כך. ועולה שוב השאלה - מבין כל הדברים החשובים והראויים שאפשר להוסיף לתכנית הלימודים, למה דווקא "מודעות ללקויי שמיעה" נראית לך חשובה?

dkohav

New member
כל דבר בעיתו../images/Emo202.gif

את כל מה שאמרת צריך לבחון כמו כל תהליך ובשביל זה צריך התחלה מסויימת שכוללת בתוכה גם תמיכה מסויימת ורצון טוב. לא אמרתי שמחר דברים עולים לאויר וגם לא אמרתי שהכל מגובש רק שאלתי מה אתם חושבים בעניין בשרשור ההודעה הראשונה.. נראה שאת לא מתלהבת מהרעיון.

moran f

New member
אז הנה ההזדמנות לגבש את הרעיון

אני חושבת שהדבר הכי חשוב לחשוב עליו הוא באמת "למה דווקא זה?" יש לך תשובה?

dkohav

New member
שאלה מצויינת!!

יש כל כך הרבה דוגמאות מהיום יום שאם נעלה שירשור לבעיות שאנשים נתקלים את תראי שזה אפילו יותר מחשוב. אם אני אצליח לעזור למשהו אחד בבעיה מסויימת או לעלות מודעות אהיה שמח בחלקי אבל תמיד אשאף ליותר ומקווה שאת גם. כמובן שיש הרבה דברים חשובים בעולם ואם לא נתרחק גם במשרד החינוך וחלק מזה הוא גם ליקויי שמיעה. מקווה שהצלחתי בכמה מילים להעביר את הרעיון.

למעלה