מה דעתכם על זה?

סבבב

New member
מה דעתכם על זה?

זהו לינק מתוך האתר "כיפה" - כאשר בשאלה יש לינק לסיפור מזעזע על חרדי שיצא מהארון. ובתשובה יש נימה מעניינת. לא החלטתי עם לחיוב או לשלילה. עיונכם בסגויית יחסים הומוסקסואליים.

SmartToyBoy

New member
ובכן...

ראשית - הסיפור זיעזע אותי ברמות שלא יתוארו. אני המום איך הורים יכולים להתייחס כך לבנם. אני מלא הערכה כלפי הציבור החרדי, ואני מאמין שהסיפור הנורא הזה לא מלמד שום דבר על הציבור הנפלא הזה, אבל דומני שמישהו צריך קצת לעורר את הנושא! לא ייתכן שהורים יקרעו את בגדיהם על דבר שכזה!!! בגלל זה חשובה המודעות, בגלל זה אנחנו מתאמצים להגיע ולהפיץ את קיומנו בכל השכבות... שידעו. מספיק לטאטא את זה אל מתחת לשולחן! ולגבי התשובה: אמביוולנטיות, הייתי אומר. מצד אחד - הנימה חיובית. זה לא סטיה. ההתנהגות של ההורים היתה פסולה מכל וכל. מצד שני - זה אסור. זאת נטייה טבעית, אבל היא אסורה. כמו אשה נשואה וכו'... ובכל זאת... התשובה שלו מעניינת. אני מצטט: "השם לא אסר עלינו יחסים כאלו בגלל שזו סטיה, אלא להיפך, השם אסר לנו את זה למרות שיש לרבים משיכה טבעית לחלוטין לכך . למרות זאת באה התורה ומדריכה אותנו שהדרך היחידה הראויה לאדם היא להדבק באשתו "ודבק באשתו והיו לבשר אחד". האמת, שזה נשמע שיא ההגיון. אבל הניסיון והידע הקודמים מלמדים אותנו שרצון לחוד ומציאות לחוד. האם לדעתכם ניתן באמת, באיזשהו מקום, להתייחס לנטייה המינית כאל כל נטייה "טבעית" של אדם, שהתורה ציוותה אותנו להתגבר עליה?

BabyBoy1

New member
"אני מלא הערכה כלפי הציבור החרדי"

כנראה שאתה לא מכיר אותם מספיק טוב. סיפורים כאלו ממש לא נדירים.

SmartToyBoy

New member
לא יודע...

אבל רק שתדע שבציבור הזה יש הרבה אנשים נפלאים, ולא כולם שם רמאים-שקרנים-גנבים כמו שנוטים לחשוב...

יום.

New member
איזו תשובה נפלאה

כמובן שרב לא יכול להתיר יחסים כאלו שהם אסורים מדאורייתא. אבל הרעיון שאין מדובר בסטייה או מחלה, צריך להיות מאוד אמיץ בשביל להכריז דבר שכזה. והשוואה הנפלאה הזאת לאיסור משכב עם אשת איש (שבדיוק כמו שהוא כותב שם, איש לא יראה בכך סטייה). אז לא מביא פתרונות קסם, ולא מביא היתרים הלכתיים. מה שהוא כן מביא זו הכרה חברתית, שאומנם הדבר פסול מבחינה הלכתית אבל הוא טבעי. מקסים.

dkey

New member
למרות נקודת האור הוא טועה מאוד

הומוסקסואליות אינה דומה לאיסור על אכילת בשר וחלב. אדם יכול להתקיים ללא בשר וחלב אך אינו יכול לשנות את נטייתו והתוצאות של חיים שלא על פי הנטיה הרסניות לאשה לאיש ולמשפחתם. ההשוואה לאיסור על אישה שנשואה לאחר גם היא לא טובה שכן לאדם רווק יש אפשרות לפורקן מיני ורגשי שתואם את נטייתו המינית. ואילו ההומוסקסואל מנוע לחלוטין מלחיות על פי נטייתו ולכך תוצאות הרסניות. דהיינו ההלכה מאפשרת פתרונות למרות האיסורים. האיסור ההומוסקסואלי במתכונתו הגורפת דומה לאיסור של אל תאכל.

למעלה