מה דעתכם על זה?

עד כמה שאני מעריך את עמי איילון

אני לא מסכים איתו בנוגע לאבו מאזן. יכול מאד להיות שאבו מאזן באמת נגד נגד פיגועים, יכול מאד להיות שהוא מתון, יכול מאד להיות שהוא רוצה לנטרל את החמאס ולתת לגורמים המתונים להיות דומננטיים. הבעיה היא שהוא לא יכול!, לכן עם כל הרצון הטוב שלו ושלנו, אין לו סיכוי, גם אם נשחרר כמה רוצחים מהכלא, אבו מאזן חלש, הוא התחיל כחלש, עכשיו הוא עוד יותר חלש כי החמאס נבחר בבחירות דמוקרטיות והוא שולט ברחוב ופרלמנט, אם אבו מאזן יכנס ראש בראש עם החמאס תהיה שם מלחמת אזרחים והוא יעוף/ירצח, כל מה שהוא יכול לעשות זה לשמור על "שיווי משקל", להזהר לא להרגיז את החמאס יותר מידי, לא לעשות איתו משחקי כוח. תפקידו של אבו מאזן הוא לעזור לשמור על השקט הפנימי ולהיות בובה עם חזות מתונה עבור אירופה. לכן לא הוא ולא המתונים הם פרטנר, הם לא יכולים להשיג עבורינו כלום, לא נקבל תמורה, אז חבל על הדיבורים ופשוט לקחת את הגורל ביד שלנו ולהתכנס חד-צדדית לגבולות קבע, להקים חומה גבוהה גבוהה, ולתת להם להתבשל/להנות בצד השני. ללא קשר, מבחינת המקצוענות, אם היה מקבל את העיניין המגוחך בשם שר בלי תיק (באמת צריך לבטל את זה), אז הוא האיש שצריך להיות מאחורי פרץ שאין לו כל כך מושג בבטחון וצריך שמישהו יעזור לו.

טשאפק

New member
ולמה אבו מאזן לא יכול?

כי ישראל עשתה הכל כדי להכשיל אותו ואת דרכו, ולחזק את חמאס ואת דרך הטרור. פינוי יישובים באופן חד-צדדי - נצחון לטרור, חד וחלק. ססמת חמאס בבחירות: "חמש שנות מאבק השיגו יותר מעשר שנות מו"מ", הכוונה כמובן לפינוי יישובי עזה. מדוע לא יצאו מעזה בהסכם, ולו גם הסכם ביניים, עם אבו מאזן? זה היה הופך אותו לגיבור לאומי. אבו מאזן הוא יליד צפת, שהכריז פעמים רבות שאין לו כוונה לשוב לצפת. יש לזה חשיבות עצומה.

מה זה משנה עכשיו?

כרגע הוא חלש נקודה, אבו מאזן נבחר בינואר 2005 (אם אני לא טועה), ההתנתקות החד צדדית יצאה לדרך באוגוסט 2005, הוא לא עשה כלום חוץ מלייצר שקט פנימי עד אז וגם זה רק בגלל שהחמאס רצה מסיבות טקטיות להכנס להודנא כדי לשקם את כוחו הצבאי. אהו מאזן הוא חלש מיומו הראשון בגלל שהיה זקוק לחיזוקים מאיתנו בדמות שיחרור טרוריסטים. למה לא יצאו בהסכם מעזה בהסכם? הסכם על מה? מה אבו מאזן היה יכול לתת לנו? שקט? בשביל שקט הוא צריך להכנס לעימותים עם אירגוני הטרור ולהסתכן בהתלקחות פנימית, זו לא קרה ולא הולך לקרות גם היום. יכול מאד שאבו מאזן באמת לא מתכוון לחזור לצפת, יכול מאד שהוא לא היחיד, ברמה המעשית אני לא בטוח שיש לו חשיבות עצומה במיוחד לאור העובדה שרוב העם הפלשתיני בחר במפלגה שחורטת על דגלה את השמדת ישראל וחתירה מלאה ל"זכות" השיבה, ברמה האופרטיבית זה הרבה יותר מעמעותי מעמדת אבו מאזן.

טשאפק

New member
יש עוד נסיגות על הפרק

>>> למה לא יצאו בהסכם מעזה בהסכם? הסכם על מה? מה אבו מאזן היה יכול לתת לנו? שקט? יצאנו חד צדדית. מה קיבלנו? 0. 0 עגול. כל דבר שאבו מאזן יכול היה לתת לנו, זה יותר מאפס, לא כך? למעשה, לא קיבלנו 0, אלא מינוס ענק. קיבלנו כפרס על חד צדדיות את ממשלת החמאס. נסיגה בהסכם עם אבו מאזן היתה מחזקת את דרך המו"מ ואת אבו מאזן עצמו. >>> ברמה המעשית אני לא בטוח שיש לו חשיבות עצומה במיוחד לאור העובדה שרוב העם הפלשתיני בחר במפלגה שחורטת על דגלה את השמדת ישראל וחתירה מלאה ל"זכות" השיבה שוב, אל תתעלם מן הקשר בין מעשינו לבין ההתפתחויות בצד הפלשתיני.

כמה דברים:

אני רואה בעצם ההתנתקות כדבר טוב, אבו מאזן לא יכל לתת לנו כלום אז אין טעם לדבר איתו, דיבור איתו הוא לא יותר מסמול טוק חסר תועלת, רצון רצון אבל אין יכולת, כשיתחיל להיות בעל יכולת נדבר ברצינות. זה שהחמאס עלה, לפחות בעיני, זה לא דבר כל כך רע, עכשיו ברור לנו ולכולם מי עומד מולינו, יש בהירות, בהירות זה דבר טוב. במקרה מסויים שפחות יש לו סיכוי זה יחייב אותו להתעמת מול המציאות שישראל ועולם מציבים מולו, רוב הסיכויים שהוא לא ואז הלגיטימציה של ישראל בכל הקשור למאבק בו וברשות הטרוריסטית שהוא עמוד בראשה בנוסף לכל שאנחנו אלה שמציבים את העובדות בשטח ולו אין מילה, לא "פלשתין הגדולה" אפילו לא קווי 67'. אני לא מתעלם ממהקשר רק שכרדע הוא לא רלוונטי, עכשיו החמאס בשלטון, מה שיש מולנו זה עכשיו, אין לי מה לעשות כרגע עם ההקשר, הבחירות היו בחירות דמוקרטיות, אני מאמין שהם הפלשתיני ידע מה הוא עושה, אנחנו נתארגן בהתאם. טוב שיש עוד נסיגות, אין מה לעשות בשטחים חוץ מבגושים הגדולים.

טשאפק

New member
טוב, אם אתה סבור שזה טוב שחמאס

עלה, ושכוחם של מתונים כמו אבו מאזן ירד, אז באמת יש לנו אי הסכמה. יש אנשים בישראל שכל כך פוחדים מהסדר קבע, עד שהם מעדיפים שבצד השני יעמדו אנשים מרושעים כמו חמאס מאשר אנשים מתונים ושפויים. אם אתה חושב שלתת שטחים ללא כל תמורה, טוב יותר מלתת אותם בהסכם ביניים, עם תמורה כלשהי (אפילו אם לא יקויימו במלואם, עדיין משהו זה יותר מכלום), אז שוב - נסכים שלא להסכים.

אל תעוות את דברי

ברור שאני מעדיף מתונים, ברור שאני מעדיף מו"מ והסכמה, מצד שני אני לא יכול להתעסק כל הזמן ברצוי אלא להתמקד במצוי. זה שהחמאס עלה זו עובדה, עד כמה שהיא שלילית אפשר לנצל אותה לטובתינו. אני מעדיף הסדר קבע, אני פשוט לא חושב ואין לי סיבה לחשוב אחרת שיש לו סיכוי כרגע, אז מה? לחכות?, הזמן הוא לרעתינו, הדמוגרפיה היא לרעתינו, סטטיות היא לרעתינו, אז מה עושים? עושים!, תמורה נקבל מהעולם ומארצות הברית בדמות דחיקת החמאס לפינה ויתר לגימציה לפעול נגד הטרור בלי להתעסק במה זה אומר עלינו. מאבו מאזן לא נקבל אפילו תמורה חלקית, הודנא זו לא תמורה, זה עלבון לאינטלגנציה.

טשאפק

New member
אם אינך שמח שחמאס עלה לשלטון

אז איך אתה יכול לשבח את הנסיגה החד צדדית, שחיזקה את חמאס ואת דרך הקיצונים והחלישה את אבו מאזן ואת דרך המו"מ? לא קיבלנו שום תמורה מהעולם על הנסיגה מעזה. גם בעתיד, התמורה שנקבל על נסיגה בהסדר תהיה גבוהה יותר ממה שנקבל על צעדים חד צדדיים. הסיכוי להסכם קבע תלוי בפעולות שלנו. כרגע הוא נמוך ועלינו לפעול כדי שיגדל. צעדים חד-צדדיים מקטינים את הסיכוי.

לא מסכים איתך שהנסיגה החד צדדית

חיזקה את החמאס. החמאס נבחר גם בגלל סיבות פנימיות וחיצוניות גם בגלל השחיתות של הפת"ח וגם בגלל שפשוט מאד הציבור הפלשתיני באמת תומך ברמה העקרונית במאבק המזויין נגד ישראל. החמאס הוא לא שיקול, שיחשוב מה שהוא רוצה, השיקול הוא שאנחנו לא יכולים לחכות לחמאס, או לאבו מאזן, אין טעם לדבר איתו, את המילה האחרונה אומר הנייה. אולי לא הגדרתי טוב את התמורה: התמורה היא בתוצאות המעשה, התמורה היא בהפרדות עצמה, התמורה היא בעובדה שישראל היא זו שמפנה שטחים ואילו הפלשתינים לא עושים כלום, זה אף פעם לא יכול להראות רע, התמורה היא בחיזוק התמיכה האמריקאית והאירופית כי החמאס לא באמת הולך להכיר בישראל (מקסימום יתמוך הרעיון מעורפל שלא אומר שום דבר ברור, זה כלום), התמורה היא בכך שהההפרדות הופכת את הפלשתינים ליישות מדינית ולכן הסטטוס של הטרור ישתנה, כל טרור יחשב כפגיעה ריבונית צבאית בישראל ותגובה שלנו תתעצם בהתאם. מו"מ אתה עושה עם מישהו שיכול לספק תמורה, תמורה אמיתית, לא הכרזות רפות פה על מתינות ורצון לשלום, מישהו שבאמת יכול להשליט חוק וסדר, אבו מאזן לא מסוגל אפילו את זה לעשות ברחוב הפנימי שלו!, הוא יותר מידי עסוק בהשרדות ולא להרגיז אף אחד שאין סיכוי שהוא יקח החלטות, החלטות ירגיזו את הרחוב ומעמד הפת"ח העגום גם ככה ירד עוד יותר. זה נגמר, הכל מתחיל ונגמר היום בחמאס, אם הוא שקט זה מסיבה טקטית, אם הוא רוצה להרים את הרחוב הוא עושה את זה בשניה.

טשאפק

New member
אחד ששמו אריק שרון

אמר לפני הבחירות הקודמות שנסיגה חד-צדדית זה חיזוק לקיצונים. הוא צדק. נסיגה חד צדדית מיישובים מתפרשת בצדק גמור כהישג למאבק האלים ובכלל זה לטרור. שוב, סיסמת הבחירות של חמאס: "חמש שנים של מאבק השיגו יותר מעשר שנות מו"מ".

טשאפק

New member
ולגבי התמורה

התמורה שבעצם הנסיגה תהיה גם אם ניסוג בהסכם, לא כך? ואם לפחות חלק מן ההסכם יקויים, הרווחנו פעמיים. ראשית מאותם סעיפים שיקויימו, שנית מכך שחיזקנו את המתונים והחלשנו את הקיצונים. תאר לך שיש בבעלותך בית מתפורר שהחזקתו עולה לך כסף ואתה רוצה להיפטר ממנו. מה עדיף, לתת אותו חינם לשונא הכי גדול שלך, או למכור אותו, ולו גם במחיר נמוך, ולו גם לאדם שיש סכנה שהצ'ק שלו יחזור?

בנוסף לכך, החמאס לא מפחד ממציאות

של מו"מ, אלא ממציאות שתשים סוף פיזית לחלום "פלשתין הגדולה", ממצב שבו יפסיק להיות גורם וישראל והעולם לא ישאלו אותו ואת הפלשתינים, לכן צריך לבצע את פינוי כל ההאחזויות פינוי כל ההתנחלויות המבודדות חיזוק וסיפוח הגושים הגדולים בניית חומה גבוהה ולהתנתק. יצירת מציאות חד צדדית שמחזקת את ישראל כמדינה יהודית והפיכת הרשות ליישות מדינית ברורה שכל טרור ממנה יחשב כתקיפה צבאית של מדינה נגד מדינה ותגובה צבאית בהתאם לכך. בסוף אולי יבינו שעדיף להתרכז במה שיש ולטפח את המדינה, העולם יעזור, ולא להלחם על "כל הזכויות ההיסטוריות של העם הפלשתיני" או שאולי לא יבינו ויפסידו הכל. את קווי החלוקה ב47' הפסידו כי רצו הכל, ב67' הפסידו כי רצו הכל, את קווי קמפ דייויד( 97% מהשטח) הפסידו כי רצו הכל, עכשיו הם יפסידו מו"מ כי הם עדיין רוצים הכל, על כל טעות משלמים, אי אפשר לחזור אחרוה.

למעלה