מה דעתכם על זה?

לדעתי הוא פסיכי

מה זה עניינו עם מי היא מתחתנת? כל עוד היא לא הבת שלו, אין לו מה לפנות אליה בעניין הזה. מה גם, ששקוף שהיא לא תתייחס אליו ובצדק, למה שהיא תוותר על בן זוגה לחיים בגלל שמישהו זר טוען שעצם זה שהוא לא יהודי פוסל אותו בשבילה. להבדיל אלפי הבדלות, האמירה הזאת שלו ופוסטרים שאני רואה לא מעט ברחובות שקוראים לבת ישראל התמימה להישמר מפני נישואי תערובת, מזכירים לי קריאות דומות שהיו לפני 60 שנה במקום אחר.

lady h

New member
בלי שום קשר לדעותיו

את לא חושבת שהוא צודק בקטע הזה? את לא חושבת שהתבוללות מסכנת את עם ישראל?

ממש לא!

מה זה "התבוללות", הילדים של לינור יהיו יהודים לפי ההלכה, בלי קשר למי יהיה אבא שלהם, והם יגדלו כפי שהיא תבחר לגדל אותם, ואם היא תבחר לגדל אותם כאתאיסטים והם ישארו ככה זו גם זכותם. היא התאהבה בשאראס, בלי לחשוב על כך שהוא לא יהודי וזה באמת לא משנה. ושמתי
למשהו, הקטע הזה של "חשש מהתבוללות" בימינו מפריע בעיקר ליהודים. כולנו שמענו על לא מעט יהודיות שהתחתנו עם מוסלמים ונודו ממשפחותיהן, בעוד ההורים של החתן קיבלו אותן דווקא יפה מאוד. אני ואת מכירות מישהי מקסימה שחיה עם נוצרי קתולי, ועד כמה שידוע לי ההורים שלו קיבלו אותה יפה מאוד. עוד משהו, זה שמרזל פנה אליה בתור "מישהי מייצגת". הוא חושש כביכול שבנות יחקו אותה, ובגלל שהיא מתחתנת עם גוי גם בנות אחרות ירצו, וזה בולשיט, כי כל אחד בגדול רוצה להתחתן עם בחור שהיא אוהבת, ואני ממש לא רואה את בנות ישראל רצות לחפש להם גוי רק כי לינור במקרה הכירה מישהו כזה והתאהבה בו.

lady h

New member
לי זה נראה כמו תרגיל תעמולתי

שמטרתו להתחבב על עוד מצביעים, אבל אני בהחלט מבינה את עמדתו. לגבי יהודיות שנישאו למוסלמים, אני שמעתי על זה רק סיפורים מחרידים שבסופו של דבר הנישואים הדרדרו ליחסים אלימים.

faridi

New member
צודק בהחלט

לא צריך להיות "דוס" בשביל להסכים איתו. היהודים בצפון אפריקה היו קנאים לדתם ולאמונתם. אני נדהם לראות בחורה ממוצא צפון אפריקאי שסוטה מן הדרך של אבותיה ואמותיה לטובת חשיפה תקשורתית ואולי מדובר על רדיפת בצע וכבוד. על זה נאמר בפרקי אבות:"הקנאה התאוה והכבוד מוציאין את האדם מן העולם".

אני לא מחבבת גדולה של הליטאים

הם תמיד היו חיות אדם צמאות לדם יהודי...אבל השינוי מתחיל לחלחל גם בליטא וכאמור אסור לעשות הכללות ומה שחשוב בסופו של דבר זה שיהיה לה טוב איתו ואלה החיים הפרטים שלה...נקווה שאכן תצליח לשכנעו להתגייר. שלכם חנה גונן

חי אדר

New member
הכל הולך אחר החיתום

עצם הפנייה נראת לי מוזרה, שכן הרי מדובר במצב שכבר הקשרים הינם הדוקים ובאים כבר לידי מיצויים בברית הנישואין אם כן מה הטעם בעצם שליחת המכתב? לפיכך מה שנראה לי הוא כי עצם הפניה אינה אלא להעלות הד תקשורתי ובוודאי שבימים אלו שהזירה הארצית נעה סביב הבחירות אזי זהי דרך לקבל שעות תעמולה אף מחוץ לשעות הקצובות לכך

למעלה