מה דעתכם על זה?!

שימו לב

בתמונה, יש ברקע מסתערבים רעולי פנים, וגם השוטר עם הפנים למצלמה נושא נשק מסוג תבור.

shaikn

New member
שום שוטרי מג"ב שום מסתערבים ושום

תבור. השוטרים שבתמונה הם שוטרי יס"מ. והנשק שמחזיק השוטר הוא מג"ל ולא תבור. ואין שם אף מסתערב.

dambo y

New member
אחלה הבחנה.

הנשק הוא מגל - לא מיקרו גלילון אלא מגל. למי שלא יודע המגל הוא נשק ניסיוני של תע"ש שלא הצליח בשיווק. קוטר-0.3 אינ'ץ או 7.62 מ"מ קצה עגול (כדורים של קרבין). אני לא יודע מי החכם שהמציא את נשק הזה אבל הוא עשה אותו רק במצב אוטומט, אין ירי בבודדת. לא אהבתי לירות בו, אני מעדיף בהרבה את המיקרון גלילון. לגבי המג"בניקים אז זהו שלא! שוטרי יס"ם או יחידה אחרת (יחסית סודית) ולגבי המסתערבים- לא יודע.

dambo y

New member
ואחרונה חביבה:

סתם נזכרתי משהו שלא קשור לכלום: המנקה לשעבר של המשמר שלנו קוראים לה חביבה, ולצערי היא בפנסיה.

איזה בורות

מג"ל זה ראשי תיבות של מיקרו גליל אז כך שזה אותו נשק. שנית המג"ל מיוצר בשני קטרים שונים 5.56 כמו התחמושת נאטו הרגילה של M16 גליל ורובים אחרים נוספים. יש את כותר ה 0303 שזה כדור קרבין. ההבדל בין הדגמים הוא שלמג"ל בקוטר 0303 אין מצב אוטומט אלא רק בודדת. במג"ל 5.56 יש בודדת ואוטומט. המשטרה בהתחלה הכניסה לשרות את המג"ל 0303 לאחר תקופה קצרה הוצאו מהשרות והוחלפו במג"ל 5.56. ד"א הנשק כן הצליח בשיווק במדינות רבות לצה"ל הוא לא נכנס בגלל לחץ אמריקאי לקנית נשק מתוצרתם.

dambo y

New member
לפני שאתה מדבר שטויות...

תעשה מחקר! המגל (בלי ר"ת) זה נשק אחר מהמיקרו גליל (מג"ל עם ר"ת). לגבי האוטומט אני יריתי(יותר מזה אין לי מה להגיד). ומה זה 0303 מאיפה הגיע ה3 האחרון? המשפט האחרון שכתבת הוא שטות מוחלטת: הוא לא הצליח בשיווק. ולפי מה שאתה אומר המיקרו גליל מיוצר בארצות הברית- רק שמישהו מתע"ש לא יקרא את מה שכתבת- כי אז אני יכול לתת לך טלפון של אורטופד מצויין. ביי לביינתים. לילך לשלטון.

קודם תלמד הבנת הנקרא

0303 זה הקוטר של הקרבין תיקח קליבר ותמדוד. דבר שני כתבתי שהמג"ל לא נכנס לצה"ל בגלל לחץ אמריקאי לקנות נשק מתוצרת אמריקי , אז תסביר לי איך הבנת מזה שכתבתי שהמג"ל מיוצר בארה"ב??????????????. לגבי האוטומט מעט מאוד כלי נשק מיוצרים שיש להם מצב אוטומט בלבד ביניהם המא"ג הM60 בראונינג 0.3 (ד"א המשותף לכל אלה שהם מקלעים) המג"ל מוגדר כתת רוס"ר(רובה סער) ולכן אין בו רק מצב אוטומט שהוא לא יעיל למה שהנשק הזה מיועד. וכמה כבר ירית במ"גל 10 כדורים 100 כדורים? אז להבא תקשיב לכאלה שיש להם טיפה יותר ניסיון ממך בכלי נשק.

dambo y

New member
אתה טועה!!! אבל אין לי כוח לכתוב

אני לא מבין גדול בכלי נשק, אבל יש לי ידע שלא מבייש את אבי מור. נ.ב אני מזמן פניתי לתפוז לגבי פורום נשק, התשובה שקיבלתי היא "תנסה עוד כמה חודשים" מה דעתך להקים פורום?

ה דרומי

New member
ד.א היום תפוז אומרים קודם תקימו

קומונה ורק אז נראה לגבי פורום.
תקימו קומונה שהיא די דומה לפורום

colling

New member
א נ ד ר י ו ס צודק סוף פסוק

אני לא יודע היכן אתם קוראים את השטיות אך א נ ד ר י ו ס צודק במאה אחוזים המג"ל כן עם רשי תבות זהוא מקרו גליל זה הנשק בשרות המשטרה הקרבינים נשארו רק למשא"ז הקלסי בתחילה הכניסו את הנשק עם קלעים של 03 כלומר קרבין לאחר כמה חודשים הם נלקחו והוחזרו לשימוש עם תחמושת 5.56

למעלה