מה דעתכם על זה?

מה דעתכם על זה?

האם יש כאן מישהו שמטייל הרבה באזור ירושלים ושם לב לעליה משמעותית בכמות הצפעים באזור? או שהעליה בכמות ההכשות נובעת מצירוף מקרים ולא בשל עליה משמעותית בכמות הנחשים.

maorkn

New member
אני יודע שבאזור

אורה ועמינדב יש הרבה יותר צפעים השנה. אני יודע את זה כי מרוב שהם נכנסים ללולים השנה הם החליפו את הרשתות ביריעות לגביי ירושלים עצמה לא יצאתי להרבה סיורים בחודש האחרון אבל אני יוצא מחר ואני אעדכן.

כן אני מירושליים

אני הרבה באיזור הרי יהודה(ממש מחוץ לירושלים)ורק לפני שבוע ראיתי אם בן דוד שלי צפע ע-נ-ק לפחות 2-2.5 מטר ואני לא יודע אם הכמות עולה באופן ממש משמעותי אבל ראיתי הרבה לאחרונה

s f b

New member
מטר שלושים נחשב ענק ...

אני לא חושב שהם גודלים לשתי מטר.

salingre

New member
אין כזה דבר 2-2.5 מטר!

היתבלבלת אם בואה שברחה למישו :)

זה לא נכון.

אני ראיתי צפעים שהיו באורך של 180-200 ס"מ העניין הוא שכולם היו בשבי במקומות שגידלו אותם במשך שנים עם האכלה טובה ובלי אף אחד שיקצר את קצב הגדילה שלהם עם טוריה באמצע הגוף.... זה נכון שרוב הצפעים הם באזור ה1-1.20 מ' אך לפעמים נתקלים בפרטים יוצאי דופן גם בטבע, אך הסיכוי לכך נמוך ביותר.

ראיתי שני פרטים בגן החיות

בסאן דייגו, אחד בתצוגה שיעקב עשה שנה שנתיים לפני שנרצח, תמונה של אחד שנתפס בכרמל לפני כמה שנים בתוך בית ואחד שנמצא באוניברסיטת תל אביב ונראה לי מתקרב ל170-180ס"מ. ואין לי תמונות, אבל אולי לאחד החברים האחרים בפורום יש?

salingre

New member
ניזכרתי!

לפני מספר שנים ראיתי נקבה בוגרת 2 מטר בערך בתוך המלונה של הכלב של השכנה

naja

New member
2 מטר נשמע לי קצת מוגזם.

הפרט הכי גדול שיצא לי למדוד היה 134 ס"מ עם זנב חתוך והוא היה מפלצת. הצפע באוניברסיטה מוערך(לא זוכר אם הוא נמדד) ב160 ס"מ. הצפע שנלכד בכרמל נמדד והיה 168 ס"מ אם זכרוני אינו מטעני. אני לא מאמין שצפעים מגיעים כ"כ בקלות ל2 מטר, גם הם הם מפוטמים כל החיים שלהם.

salingre

New member
היגיע לוחד למלונה

ואמר שזה הצפע הכי גדולה שהוא ראה ושהיא בסביבות ה2 מאר

אני חושבת שזה פשוט חינוך נכון

אני לא גרה בירושלים, אבל גם באיזור הבית שלי אני רואה יותר נחשים בשנה-שנתיים האחרונות. פשוט הפסיקו ללמד שצריך לרוצץ להם את הראש.

למעלה