מה דעתכם על זה?

מעניין למה במעריב לא טרחו למחוק

אם המעריב לא מחקו את הכתבה המסיתה הזו, אז אולי גם הפורום של תפוז מרגיש שבדמוקרטיה כל אחד יכול לומר מה שהוא באמת חושב, בלי שיסתמו לו את הפה. ואם המילים ה"גזעניות" שלי לא מוצאות חן בעיניך, זו בעיה שלך בלבד ואולי של עוד כמה יפי נפש. לא קיללתי! השפה שלי נקיה! אני עומדת בכללי הפורום, כמדומני... בנתיים.

sherif

New member
הוצאת דיבה

האם משהו שמע באוזניו שהרב אומר דברים אלו?ואם לא עדיף שתישתקי

לפי ניסיון סתימת הפיות שלך

כל השירשור הזה מיותר, כי בעצם אין להביע דעה על כתבה שנכתבה בעיתון. למה לא תגידי למעריב לסתום? או תתבעי אותם על הוצאת דיבה? את שמעת באוזנייך? על מה את מגינה בעצם? לאדון עובדיה המהולל יש הסטוריה רחבה שהגיוני שיתבטא כפי שהתבטא. אין לי בכלל ספק שהוא שונא אשכנזים, עובדה שאין אפילו אחד כזה במפלגה הנאורה שלו. ואם אין לך דבר יותר חכם להגיד אז אל תגידי לאחרים "תשתקי". שאני אבין, את זו שסותמת את פיו של כל מי שתגובתו בפורום לא מוצאת חן בעינייך? לא ראיתי את שמך בצוות הניהול.

vizini

New member
הדברים התפרסמו בעתונות.

לא היתה שום הכחשה לא מצד העיתון, ולא מצד נציגים רשמיים של הרב (דובר תנועת ש"ס, למשל). למה שנאמין לך? אנחנו אפילו לא יודעים מי אתה.

תודה רבנית

בשלב זה החלטנו לא למחוק הודעות. אם יהיו שינויים במדיניות הפורום, נודיע בהמשך.

tamarhp

New member
"מה אפשר לצפות מספרדי"

את לא יותר טובה ממנו בהתבטאות שלך. מה השנאת חינם הזו?! ולא, אני לא ספרדיה.

sarav55

New member
אני יוצאת עדות המזרח

וכל השנים בזו לי ולאחי הספרדים הביאו אותם לארץ השמידו כל חלקה טובה באמונה שלהם ובזו לדת היהודית שהיתה בשורשיות שלהם אני פגועה ממך גזען מגעיל

TJSBZ

New member
ואני יוצאת עדות אשכנז

וכל חיי אמרו לי שבגלל זה לא מגיעה לי מלגה - אפילו שלא היה לי כסף כל חיי אמרו לי שבגלל זה אני פחות ראויה לעזרה - לא משנה מה היה מצבי כל חיי הניחו שבגלל זה אני עשירה, למרות שמעולם לא הייתי. אני מכירה כמה וכמה משפחות ספרדיות עשירות ממשפחתי, שבניהן ובנותיהן זכו למלגות רק בשל מוצאם על חשבוני. את רואה אותי מחרפת ומגדפת את כל הספרדים באשר הם, כמו שעושה הרב שלך? לא, משום שבניגוד לו, אני מבדילה בין אדם לאדם ולא בין מוצא למוצא. זה ההבדל בין אדם סובלני והומניסט לבין גזען. אין הבדל בינו לבין אליאנה. שום הבדל. ואין הבדל בינו לבין אלה שעשו את העוול לעולים מארצות המזרח שבשמם הוא מדבר. ועוד משהו: כשסבתי עלתה לארץ מפולניה בגיל 14 היא סללה פה כבישים במו ידיה. נכון, לא שמו אותה במעברות - כי עדיין לא היו מעברות. רק חול וחול. נכון, לא חיטאו אותה (רעיון עיוועים, לדעתי, אבל עוד לא נולדתי ולא שאלו אותי), כי לא היה מי שיחטא אותה. שעלו לארץ שארית הפליטה מארצות אירופה קיבלו אותם יותר יפה מאשר את אחיך הספרדים? גם לא. קראו להם "סבון" ובאו אליהם בטענות על כך שלא מרדו. ככה זה, החברה הישראלית מעולם לא הצטיינה בסובלנות יתרה. זה נורא ואיום. הרב שלך, בדבריו לא מגביר את רמת הסובלנות כאן, הוא מלבה איבה ושנאה. בזכותו ורק בזכותו קיבלה שינוי (לא התבלבלתי) כל כך הרבה מנדטים.

sarav55

New member
סליחה אני חושבת שיש לך טעות בסיסית

הרב עובדיה הוא לא הרב שלי הוא הרב של כלל ישראל וצריך לתת כבוד לכבוד התורה העצומה שהוא למד שנים רבות אני לא יכולה לשפוט רב כזה גדול אם בכלל אמר מה שאמר תמיד התשקורת מעוות כל חלקה טובה ומוציאה דברים מהקשרם בשביל ללבות את השנאה נגד הדת מעניין מאוד כאשר קם רב בישראל אומר משהו ישר מתקיפים את כל הדתיים. זה שתמיד התחשבו באשכנזים ולא בספרדים וכל העיליתה של השלטון היא אשכנזית זה סתם זה שהולך לעבוד רוסי ומקבל עבודה טובה ואתיופי מקבל עבודה של מנקה שירותים זה לא אפליה במדינה נאורה. אבי היה פועל בסולל בונה בגלל היותו ספרדי ואילו אנשים שהגיעו אחריו למדינה קבלו משרות רמות את זה לא מראים. עוד נקודה אף פעם ראש ממשלה ספרדי למה??? אז אם היו אומרים על הספרדים פרנקים ועוד מי אנשים מהעיליתה מכפישים את הספרדים ואין פוצה פה ואין מצפצף למה תמיד שמשהו דתי אומר משהו ישר מתקיפים את הדתיים זה לא ייתכן.

TJSBZ

New member
סלחתי

ראשית, רק כדי להביא דברים על דיוקם לא אמרתי שמעולם לא נעשה עוול לספרדים. נעשה. אלא מה? שזה לא העוול היחיד. סבתי גם עלתה לפה והיתה סוללת כבישים, אז מה? לא תשמעי ממנה צליל מתבכיין אחד. איפה בכתבי מצאת שאני חושבת שהאפליה היא צודקת? לא מצאת. מה שכן מצאת זה את הטענה המבוססת סטטיסטית שיש אפליה גם נגד אשכנזים, בודאי בדור שלי. ואגב, אני מכירה הרבה מאד מנקי שירותים רוסים. למעשה, ברוב השירותים שיצא לי לבקר בהם מחוץ לביתי המנקים רוסים. אבל חס ושלום אל תתני לעובדות לבלבל אותך. והרב שלך הוא לא הרב שלי, וגם לא של אף אדם סובלני.

TJSBZ

New member
ועוד משהו קטנטן:

איפה ראית פה הכפשות מחוץ להודעות שלך עצמך????

sherif

New member
תפסיקו להוציא דברים מהקשרם !!

זה לא הייתה הכוונה שלו מפתיע כמה שאתם לוקחים אותו ברצינות כשהוא צוחק חבל שלא תקחו אותו ככה בשיעורי הלכות

TJSBZ

New member
אז אם אני אגיד בצחוק שכל הצרות

הן בגלל רבנים, לא תשתלחו בי? אוי להומור ואוי לאוזניים. בגלל בדיחות כאלה נרצחים אנשים.

אליאנה

אין מקום להתבטאויות גזעניות בפורום שמטרתו הידברות. ובהכירי אותך, אני יודעת שזו איננה דעתך באמת...

יקירתי, ניסיתי להמחיש נקודה

וקיבלתי בדיוק את התגובות להן ציפיתי, לצערי. חשבתי שאני עשויה לתרום ל"הידברות", אבל כנראה לא "נפלתי" על הנושא המתאים.
אשתדל לנסות שוב בפעם אחרת. הרבה כוח לך...

sherif

New member
האמת היא...אני הייתי בהרצאה../images/Emo36.gif|ש

שדברים הוצאו מהקשרם. הרב עובדיה יוסף אוהב את כולם. וכאשר מצטטים חצאי דברים, יוצאת כתבה מהסוג הזה. אין לרב עובדיה יוסף שום דבר נגדם. אני הייתי בהרצאה, והדברים בכלל לא כפי שהיו. שקר וכזב לכל מי שרוצה לעורר מאומות ושנאת חינם בין היהודים. הרי התקשורת החילונית מתה על הביטויים האלה ועושה מהם סלט עשיר ומגוון. אך האמת היא אחת, והרב עובדיה יודע מה שהוא אומר.

מתנדב

New member
יפה מאוד אז אתה אומר שהכל שקר

ואתה היית שם ושמעת את ההרצאה והוא לא אמר את זה, טוב לדעת... אני תיארתי לעצמי שהכתבה מסולפת, אבל הנה הוכחה מאדם שהיה שם ואומר שהוא לא אמר את זה, אתם שומעים שם למעלה?

א ו ר בת

New member
אנחנו שומעים מצויין

גם כאן למטה. ואנחנו גם זוכרים שכשהבאתי ציטוט מ"בחדרי חדרים", שם סיפרו חרדים על משהו שלא מצא חן בעיניך ושהיה כתוב בעיתון חרדי לפי עדות אחד מהם - אתה מייד יצאת בקריאות שבר של שטויות, שקרים ושטיפות מוח. וכאן, כשזה מתאים לך, בא איזה עד אלמוני ובתוך 4 דקות אתה כבר מאמין לו ונגמר הסיפור. מאיפה זה בא ? למה כשהביאו לפני כמה ימים את דבריו של פורז גיניתי אותם ולא חיפשתי איזה מישהו שהיה ושמע והעיד שהם הוצאו מהקשרם ? לכל היותר אנחנו אומרים: בהנחה שאכן אמר את הדברים אז... אני (שגם לי אתה יכול לא להאמין, כמובן) שמעתי כמה מדרשותיו של עובדיה ובחירת מילים אינה הצד החזק שלו. יש לי גם הקלטה אחת. רוצה לינק ? (בהנחה שעדיין אמצא אותו).

למעלה