מה דעתכם על זה?

haleth

New member
מה דעתכם על זה?

משהו שקיבלתי בדואל - שלל עצות להגנה עצמית והתנהגות מונעת לנשים. לפני שאני מעבירה לכל חברותי, מה דעתכם על זה?
Most of this you probably already know - but - I believe it never hurts to be reminded of some things that we (yes, a woman) can do to protect ourselves and perhaps save our life. TIPS ON STAYING SAFE...FOR WOMEN Tip from Tae Kwon Do: The elbow is the strongest point on your body. If you are close enough to use it, do! Learned this from a tourist guide to New Orleans: If a robber asks for your wallet and/or purse, DO NOT HAND IT TO HIM. Toss it away from you.... chances are that he is more interested in your wallet and/or purse than you and he will go for the wallet/purse. RUN LIKE MAD IN THE OTHER DIRECTION! If you are ever thrown into the trunk of a car: Kick out the back tail lights and stick your arm out the hole and start waving like crazy. The driver won't see you but everybody else will. This has saved lives. Last night I attended a personal safety workshop, and it jolted me. It was given by an amazing man, Pat Malone, who has been a bodyguard for famous figures like Farrah Fawcett and Sylvester Stallone. He works for the FBI and teaches police officers and Navy SEALS hand-to-hand combat. This man has seen it all, and knows a lot. He focused his teachings to us on HOW TO AVOID BEING THE VICTIM OF A VIOLENT CRIME. He gave us some statistics about how much the occurrences of random violence have escalated over the recent years, and it's terrible. Something like 99% of us will be exposed to, or become the victim of a violent crime. Here are some of the most important points that I got out of his presentation: The three reasons women are easy targets for random acts of violence are: 1. a. Lack of Awareness: swing your arms, stand straight up. b. Wrong Place, Wrong Time: DON'T walk alone in an alley, or drive in a bad neighborhood at night. 2. Women have a tendency to get into their cars after shopping, eating, working, etc., and just sit (doing their checkbook, or making a list, etc. DON'T DO THIS! The predator may be watching you, and this is the perfect opportunity for him to get in on the passenger side, put a gun to your head, and tell you where to go. AS SOON AS YOU GET INTO YOUR CAR LOCK THE DOORS AND LEAVE. 3. A few notes about getting into your car in a parking lot, or parking garage: a. Be aware: look around you, look into your car, at the passenger side floor, and in the back seat. b. If you are parked next to a big van, enter your car from the passenger door. Most serial killers attack their victims by pulling them into their vans while the women are attempting to get into their cars. c. Look at the car parked on the driver's side of your vehicle, and the passenger side. If a male is sitting alone in the seat nearest your car, you may want to walk back into the mall, or work, and get a guard/policeman to walk you back out. IT IS ALWAYS BETTER TO BE SAFE THAN SORRY. (And better paranoid than dead.) ALWAYS take the elevator instead of the stairs (Stairwells are horrible places to be alone and the perfect crime spot). If the predator has a gun and you are not under his control, ALWAYS RUN! (The predator will only hit you (a running target) 4 in 100 times; And even then, it most likely WILL NOT be a vital organ. RUN! ) As women, we are always trying to be sympathetic: STOP IT! It may get you raped, or killed. Ted Bundy, the serial killer, was a good-looking, well educated man, who ALWAYS played on the sympathies of unsuspecting women. He walked with a cane, or a limp, and often asked "for help" into his vehicle or with his vehicle, which is when he abducted his next victim.​

chinabird

New member
שלוש הערות

הערה לעניין תא המטען: במכוניות החדשות יותר אפשר לפתוח את תא המטען מבפנים (אפשר לחשוף את המוט המחבר בין ידית הפתיחה שלצד הנהג לבין דלת תא המטען); פשוט צריך לחשוף אותו ולמשוך - זהירות לא לקפוץ בזמן הנסיעה! לגבי הרוצחים הסדרתיים - דווקא מאלה אין לנו הרבה, ברוך השם. אולי כדאי להוסיף תזכורת לגבי נקודות התורפה בגוף הגבר (אשכים, עיניים, גרוגרת), הדרכים לפגוע בהן (נגיחה בפנים, ברך, תפיסה של קנה הנשימה ומשיכה), או לגבי האפשרות להקיא על תוקף (במקרים של נסיון אונס, למשל)?

משיכה של קנה הנשימה?!

בניגוד לדיעה הרווחת, זה לא כ"כ פשוט לתפוס ולמשוך את קנה הנשימה (אפילו לא לאדם מיומן). לגבי הקאה - רעיון לא רע, במיוחד אם התוקף מכניס אצבע לגרונה של הנתקפת...

chinabird

New member
פשוט?!

חלילה; אבל מספיקה משיכה לא מיטבית עם אחיזה לא מצוינת כדי לגרום חוסר נוחות די אקוטי. ובנוגע להקאה - זה באמת אינדיבדואלי. שמעתי את ההמלצה פעם בהרצאה בענייני אונס וכיו"ב; יש אנשים שזה באמת בא להם בקלות (אני, ברוך השם, לא נמנה עליהם).

CountDust

New member
באופן כללי רעיונות נכונים

אבל אני לא בטוח כמה זה מתאים לישראל. מדובר בעיקר על פשע "ברור" - רוצחים סדרתיים, חוטפים, שודדים... נראה לי שאופי האלימות ברחוב כלפי נשים בישראל היא שונה. הדגש העיקרי, לדעתי, הוא לא איך להתחמק מרוצחים סדרתיים ושודדים באיומי אקדח בחניונים (סכנה ששכיחה אולי בארה"ב למשל), אלא דוקא הפושעים ה"פשוטים". זה יכול להיות מישהו שסתם התעצבן שאישה תפסה לו את החניה ומחליט ללמד אותה לקח, זה יכולה להיות תקיפה מינית במקומות מסויימים. נראה לי שכל הכללים הספציפיים קצת מיותרים (לחפש ואנים במגרשי חניה וכו') אך אין ספק שהעקרונות הכלליים נכונים וחשובים: מבחינת החשיבה מראש והמניעה: להיות מודעים לאפשרות של סכנה, לשים לב לדברים חשודים בסביבה, לא להסתובב במקומות מסוכנים באופן מיוחד (סמטאות חשוכות וכדומה), לא להתקרב לטיפוסים מפוקפקים וכו'... - זהו עקרון חשוב באומנויות לחימה רבות - המנעות מקרב עדיפה בהרבה על נצחון בקרב. ומבחינת ההתמודדות עצמה: בעיקר אקטיביות. אני מסכים שבחברתנו מחנכים את הנשים להיות פאסיביות, כנועות וחברותיות - אני מניח שיש אנשים שרואים זאת כיתרון בקשר זוגי, אך אין ספק שבמצבי חירום כל התכונות הללו הן חסרון. לכן חשובה האקטיביות - מרפק, בעיטה, בריחה וכיוב'.

o603

New member
../images/Emo45.gif מודעות ועירנות יכולות למנוע

אסון. המסמך הזה חשוב ומעניין מאחר והוא מביא לתודעה סכנות אפשריות ופותח חלון הצצה על מה ניתן לעשות כדי לא להגיע למצב סכנה. מספר מחשבות בנושא: זריקה של הארנק לצד אחד ולברוח לצד השני נראה לי רעיון לא רע בכלל בתנאי שנועלים נעליים נוחות ולא נעלי עקב שבקלות ניתן לנקוע איתם קרסול ולא להצליח לברוח. המשפט הראשון שהמרפק הוא הנקודה החזקה ביותר בגוף... תשתמשי בו, אינו נכון לדעתי ולכן גם מסוכן. לתת מרפק חזק דורש מיומנות גבוהה. יותר קל ועם יותר עוצמה ממרפק זו הבירכיה. לרגל עוצמה רבה וברכיה טובה תרגיע גם אנשים גדולים. לברוח כאשר ישנה סכנה שירו עליך ( יחס פגיעה של 4 אחוז ) נראה לי שאחוזי הפגיעה גבוהים יותר אבל בכול זאת אינם 100% , לראיה ישם מספר מקרים בארץ ( כולל האחרון של המחבל עם הסכין מיפו שירו בו ) שקשה לפגוע בכדור הראשון - עדין צריך נעליים נוחות כדי לברוח ! נעילה של הדלתות עם הכניסה לרכב
ישנן מכוניות שהפעולה הזו אוטומטית עם הנעת הרכב. לגבי החסרון לכאורה של פעולה זו שבמקרה מצוקה של הנהג/ת לא ניתן לפתוח את הדלת מבחוץ בכדי להגיש עזרה, אזי במקרה חרום לדעתי תמיד ניתן יהיה לשבור את החלון על מנת להציל חיים.

amir_aikido

New member
די מסכים

אני מאוד מסכים עם הטיעון הבסיסי שמודעות היא האלמנט הכי חשוב להגנה עצמית. הרבה לפני כל טכניקה של אמנות לחימה. מצטרף להסתיגות מהאמירה לגבי המרפק, מי שלא התאמן רבות בשימוש במרפק, עלול לגרום לעצמו הרבה נזק, וסתם לתקוע את עצמו עמוק יותר בבוץ. אלא, שיש לי את אותה ההסתיגות גם מברכיה (ואם היא תעקם את הרגל היא לא תוכל לברוח
) באמת חסר הקטע של בחירה מתאימה של הנעליים והביגוד, כך שיתאים למצבים שתרצי לברוח מהם מצד אחד, ולא ימשוך תשומת לב לא רצויה מהצד השני. הרעיון של בריחה מתוקף יורה נשמע די נכון, לפחות המניסיון המצומצם שלי במטווח
לגבי נעילת דלתות רכב, אני לא משוכנע, וזה מאוד תלוי נסיבות. בארץ, הסיכון של התקעות באוטו בתאונה עדיין משמעותית יותר גבוה מהסיכון של אדם שיתפרץ לרכב. אם כבר מדברים על התגוננות בתוך הרכב, הייתי מוסיף נושא של השארתמרחק לפנים בעת בלימה שיאפשר תימרון עם האוטו ושימוש ברכב לדרוס תוקף. אמיר

haleth

New member
לגבי המרפק

בלי לחוות דיעה על מידת היעילות שבשימוש לא מיומן במרפק, אני רוצה רק להוסיף שזה משהו שלימדו אותנו גם בטירונות, בשיעור קצרצר ל"הגנה עצמית". המדריכה הסבירה לנו שאגרוף של אישה הוא עדין וחלש יחסית לאגרוף של גבר, ולכן עדיף לנו להשתמש במרפק. השימוש שהראו לנו היה למקרה ומישהו אוחז בנו מאחור - פשוט להכניס מרפקים אחורה לצלעות שלו, ובכוח. עד כמה שאני יכולה לזכור משנת 86' (בחיי שהייתה שנה כזו), זה נראה די יעיל, ואני משערת שזה יכול לגרום לתוקף להרפות, חלקית או לגמרי.

אני לא יודע...../images/Emo26.gif

אני בדרך-כלל קושר להן את הידיים מאחורי הגב עם מסקינג-טייפ, לפני שאני מכניס אותן לבגז'. וכמו שאמרו כאן שאר הקולגות - זה נראה יותר מתאים לסוגי הפשעים אצל הדוד הרחוק... (שוד מזויין, רציחות סדרתיות... יש יותר סיכוי לטבוע בכנרת) לנו הישראלים יש את הדגשים שלנו, שאת רובם אנחנו יודעים כי מטפטפים לנו את זה מהילדות... לא לנסוע בטרמפים ואם כבר נוסעים - שואלים "לאן אתה מגיע?" ולא אומרים לאן צרכים. להשתדל לא לשבת מקדימה (במיוחד אם יש מישהו מאחורה!) להחליף כמה משפטים עם הנהג (כדי לנסות לזהות מבטא בעיתי) ועוד... ועוד... האמת היא שיש רשימת סמ"חים (סימנים מחשידים) מסודרת - אני רק לא כל-כך יודע אם זה לפרסום (ניסיתי לעשות חיפוש בגוגל בשביל לכסות על ישבני - ולא מצאתי...
אם יש למישהו רשימה מבולמסת - זה בטח יעזור...)

haleth

New member
אז בואו נרים את הנושא הזה!

הבה נחבר מדריך קצר המתאים למציאות הישראלית, ותהא זו תרומתו של הפורום לחברה.

למעלה