מה דעתכם על זה?

גבלון

New member
השמאל המתנשא במיטבו

נחמד שלשמאל יש אוניברסיטה שלו ו"חוקרים" שלו שמפרסמים גיבובים כאלה. מאז ומעולם השמאל חשב שהוא טוב, משכיל, מוסרי וחכם יותר מכולם, וזה מה שמפיל אותו פעם אחר פעם.

Roobie

New member
"אוניברסיטה משלו"?

זאת התגובה הכי טובה שהצלחת להביא?

גבלון

New member
כן, אוניברסיטה משלו

או שאתה עדיין אינך יודע שאוניברסיטת חיפה היא מעוז השמאל? בכל מקרה, יותר ממה שהגבתי לא ראוי להגיב על גיבוב שטויות שכזה.

Roobie

New member
אה, זאת לא אוניברסיטת תל-אביב?

או האוניברסיטה העברית? הבנת את הרמז...

Mnementh

New member
זאת גם וגם וגם

לצערנו. זאת אחת האליטות השמאלניות לצערנו. נכון, אז אתה תטען שהסיבה שמרבית הפרופסורים במדינה הם שמאלנים זה בגלל שהם חכמים, אבל אתה תטעה ותטעה. כי זאת לא הסיבה. עובדה שיש גם הוגי דעות בימין. למה מספרם מועט כ´כ יחסית לשמאל? בדיוק בגלל הסטייה הגדולה מאוד של המדינה... זה קול להיות שמאלני כשאתה באליטה. אתה מדבר על כמה הצבא שלנו קרימינלי וכמה אנחנו מניאקים וכמה הפלסטינים מסכנים וחווים מחזות אימה של עוני ושל עינויים על-ידי כוחות ישראל המזוינים והמסוכנים, המפלצות הגדולות. כי לפני שאתה יודע, אתה מקבל טלפון מג´ורג´ סמית´, הלוא הוא בדיוק עושה עבודת תחקיר של ה-BBC ואתה בדיוק מתאים לו.... "כן, מה אמרת על האימה הישראלית? על המפלצתיות שלכם?" ובדיוק אתה מקבל גם טלפון מפייר להשמפ , הלוא הוא מארגן כנס הוגי דעות בריביירה הצרפתית והוא מעוניין שתבוא ותישא נאום על ההקבלה בין ציונות וגזענות. והרי אם בארה´ב יש כ´כ הרבה ליברליות, אז ברור שגם כאן ההקבלה הזאת צריכה להעשות. כי זה אותו שמאל הרי השמאל בארה´ב והשמאל בישראל הוא זהה לגמרי נכון? גם השמאל בארה´ב תומך בחלוקת וושינגטון? ובמסירת חצי מהמדינה לכנופיית טרוריסטים? גם השמאל בארה´ב מוכן למסור את עשרות הקמ´ר המרובעים של השטח שלו... מלאס וגאס עד לוס אנג´לס בערך ולחלק אותו לקטעים קטעים של מחוזות של טרור של בן לאדן, הרי זה כל שטח המדינה שלהם? הרי הם גם מוקפים ב-21 מדינות עוינות? הם גם חטפו סקאדים לפני כמה שנים? גם אצלם כל שני וחמישי מתפוצץ טרוריסט בקניון? גם אצלם כל המשלחת האולימיפית נרצחה לפני 30 שנה? ולכן זה אותו שמאל, וגם אנחנו שמאלנים ונאורים, ואיזה כיף לנו.

Roobie

New member
תקשיב

אני אפילו לא רוצה להתחיל דיון עם מישהו שמשקר בקשר לדעות שלי. אני מעולם לא טענתי שצה"ל הוא צבא של קרימינלים, מעולם לא טענתי כמה שהפלשתינים מסכנים ובטח שאני לא אעזור לכתבת שקר של הבי-בי-סי. לא שזה מפריע לך לשקר, הרי בלי לשקר אתה לא מסוגל להתווכח...

lsg101

New member
תשובה

כמה נקודות: 1. זה שכמה חוקרים מאוניברסיטת חיפה טוענים שהשמאל מוסרי יותר מהימין, לא הופכת את העניין לעובדה ("השמאל מוסרי יותר מהימין, בכל העולם"). 2. למוסר, כידוע לך, יש הגדרה פילוסופית מסובכת (שהרי מי קובע מה מוסרי ומה לא? האם רעיון שהיום נחשב כמוסרי לא יכול להיחשב מחר ללא מוסרי בעליל? האם בגלל שהרוב קובע שרעיון הוא לא מוסרי, זה הופך אותו ללא מוסרי? וכו´). לפיכך, הגדרת "מוסר" יהיה לפי מי שערך את המחקר. זה שהחוקרים טוענים שארץ ישראל פחות מוסרית משלום ושמדינה בעלת רוב יהודי פחות מוסרית מדמוקרטיה, לא באמת הופך את הערכים של הימין לפחות מוסריים. 3. הערה כללית לגבי שמאל וימין עולמי: את השמאל העולמי אפשר לאפיין באופן כללי באמרה הידועה שלהם - "אין שחור ולבן מוחלט, אלא הרבה גוונים של אפור". ולכן העם הפלסטיני איננו אויב ואסור לשנוא אותו, את המחבלים אפשר להבין כי יש עליהם עוצר והם עניים, סדאם חוסיין הוא שליט טוב שבוש מתנכל לו בגלל אביו, וכו´. מנגד, הימין (חלקו הגדול) טוען שיש (אולי) גוונים, אבל קיימים גם שחור מוחלט ולבן מוחלט, וכאשר בוש נלחם נגד שליט שהפציץ אלפים מבני עמו בגז, אשר עומד לפני (או כבר אחרי) פיתוח של חומרים להשמדה המונית, אז ארה"ב היא הלבן המוחלט וסאדם הוא השחור המוחלט ואין גוונים באמצע. וערפאת שמנצח על תהלוכת המוות בכמה שנים האחרונות הוא רע מוחלט וכמוהו כל מי שתומך במעשיו - רוב העם הפלסטיני לפי סקרים שנעשו באחרונה.

Roobie

New member
ליאור...

למה לכתוב שטויות? אתה יודע שהחלק בשמאל ש"מבין" את המחבלים הוא מזערי, ואני לא חושב שיש ממש אנשים בארץ (גם מהשמאל הקיצוני) שתומכים בסדאם חוסייןץ זה ממש עלוב לנסות לנכס לעצמכם את ההתנגדות והשנאה כלפיו או כלפי המחבלים.

lsg101

New member
אין שטויות

ראשית, איך אתה אומר שאני מדבר שטויות שאתה מביא את המאמר השטותי הזה, שטוען שהימין פחות מוסרי מהשמאל. האם אינך יודע שמוסר זה ערך אישי, יחסי, משתנה ולא אובייקטיבי? כיצד מודדים מוסר? על פי איזה מערכת מוסר? של החוקר? אין כזה דבר מערכת מוסר אובייקטיבית. שנית: רשמתי בתחילת המשפט שלא דיברתי דווקא על השמאל בארץ, אלא על השמאל בעולם ובגלל זה בהתחלת המשפט רשום בקשר לשמאל והימין העולמיים (בסוף המאמר, הכותב מציין שהמחקר העלה תוצאות דומות גם באירופה ובארה"ב ולזה התייחסתי). ואם תסתכל בעולם תראה שדווקא די צדקתי. השמאל הוא זה שמבין את המחבלים, זה שהולך אל סדאם חוסיין להדבר איתו, הולך לאיראן, נגד שינויי משטר בארצות דיקטטוריות ("בגלל שאסור לארצות להתערב בתהליכים דמוקרטים של מדינות אחרות") וכן הלאה. זה לא שטויות, אלה עובדות. ואגב, אומנם בארץ החלק הזה קטן (ואני לא בטוח עד כמה קטן) אבל הוא עדיין קיים. אפילו אנשים שהשתייכו למרצ, כמו שולמית אלוני למשל, שטענה שהיא מאמינה לערפאת, השקרן הפתולוגי, יותר משהיא מאמינה לראש ממשלתה או אורי אבנרי. אז אולי קטן, אבל גם בשמאל הישראלי הוא קיים.

Roobie

New member
ברור שיש חלק בארץ

השאלה היא איזה כמות הם מהווים. החלק שמזדהה עם גוש-שלום לא מהווה יותר מכמה מאות בני-אדם - זאת כמות מזערית בהחלט. ודרך אגב, גם אותי המאמר שיעשע ולא התייחסתי אליו ממש ברצינות. בגלל זה שאלתי מה דעתכם, ולא אמרתי משהו בסגנון "נה נה נה, אנחנו מוסריים ואתם לא!"

Ouri_s

New member
זה דבר ברור מאליך , לא?

אבל הגישה של הימין , היא שאומרת , שהמוסריות-יתר של השמאל היא שמביאה למצב הבטחוני הנורא הזה , לא כך?

Charlie

New member
אני לא הייתי מייחס חשיבות כזו גדולה

ל"מחקר" המצחיק הזה...

.המוסד

New member
אני דווקא מאמין במחקר הזה

יהיה נחמד, אם יראו את התוצאות, כלומר את התשובות לשאלות נאמר בכתבה שהימניים, "לא מסוגלים תמיד להבחין בין גבולות המותר והאסור, בין מוסרי ללא מוסרי ולכן הם נוטים יותר לקחת את החוק לידיים ולא לציית לחוק" ולאחר מכן מוזכר מקרה היינץ והתרופה, בה האיש צריך להחליט אם לפרוץ לבית מרקחת או לא, בשביל להציל את אשתו/ ואם הימנים אינם מייחסים חשיבות למותר ואסור, ולוקחים יותר את החוק לידיים, אז הם הם יפרצו לבית מרקחת ויצילו את נשותיהם, ואילו השמאלנים, לא! אנשי ימין, התעוררו, המחקר יכול להיות הנשק הכי טוב שלכם, מישהו יכול לארגן עותק?

../images/Emo41.gifמחקר מטומטם ביותר../images/Emo41.gif

דבר ראשון מוסר יש בכלל ויכוח פילוסופי שלם אם אפשר לקבוע באופן מוחלט מה מוסרי ומה לא, מה טוב ומה רע וכדומה. דבר שני - לעריכת מחקר יש כללים ברורים שקשה לי להאמין שהתקיימו בניסוי מכיוון שהוא כל כך תלוש. מיהו החוקר שיקבע שיותר מוסרי לא לפרוץ לבית המרקחת. לדעתי קדושת החיים גדולה יותר מזכות הקניין ויותר מכל זכות אחרת - לפי המחקר המפגר הזה יוצא שאני פחות מוסרי מזה שיעדיף את שלמות הרכוש על ערך החיים.

בישראל של היום זה לא נכון - כך שזה

לא יכול להיות בכל העולם יתכן והיתה תקופה וזה יה נכון גם לגבי ישראל אם כי כל פעם שעולה ציטוט מזבוטינסקי - נראה שהוא היה מוסרי ודמוקרט ורואה שוויון בכל בני האדם הרבה יותר מהשאל עליו גדלתי אני בעיה עקרונית בין היתר היא בהדלה בין שמאל וימין פוליטים וחברתים וכל שלא בכל מקום יש זהות בין השנים כך שנראה לי שהמחקר הוא מופרך מיסודו יחד עם זה מקובל עלי כי בהתאם להגדרות השמאל והימין הפוליטי בארץ השמאל מדבר יותר מהלב ואילו הימין יותר מהרציונל לגבי החלק החברתי הרי שהשאלה היא שאלה של הגדרה של המהות של מה שנבחן מצד אחד ניקח את הקצה השמאלי של השמאל >>סוציאליזם>>קומניזם ומצד שני ליברליות בסוציאליזם האדם נשחק תחת המערכת ואילו בליברליטות האדם חופשי בשניהם הוא לכאורה במרכז

למעלה