מה דעתכם על זה .....

יפעת בי

New member
מה דעתכם על זה .....

היום בצהריים הגעתי לקחת את ביתי מגן עירייה ואני רואה שליד הגן הצמוד יש כ -10 מתנדבים עם חולצות של חברה למוצרי חלב (אני את המילקי שלהם לא אוכל השבוע לפחות! ) צובעים את הגן ומכונית מסחרית שממנה פורקים מכל טוב משחקים מכוניות ועוד דברים לילדים על פניו זה מעשה יפה וכמובן שכיף לילדים לקבל אבל למה אף אחד לא חושב גם על הילדים שבגן השני ?? הגן הזה הוא גן שיש בו רק ילדים אתיופים והרבה פעמים הם מקבלים תרומות של כל מיני דברים לגן בשנתיים האחרונות לפחות שאני מכירה את הגן היו מקרים רבים שבהם באו מפעילים / ליצנים הביאו מתנפחים ועוד דברים טובים והילדים כמובן נהנו . הבעיה שלי היא שאף אחד לא חושב על ילדי הגן הצמוד שכל פעם שהיו הפעילויות הנ"ל בחצר היו הילדים עומדים דבוקים לגדר כמו מסכנים לראות את הכייף של ילדי הגן השכן . שהיום הילדים האלו רואים את הגן השני נצבע כולו בצבעים שמחים ואילו הגן שלהם עדיין חיוור שלגן השני יש עכשיו המון צעצועים ודברים חדשים ולהם לא . אני לא חושבת שלכולם צריך להיות אותו דבר אבל אני יודעת שילדים מקנאים אחד בשני וזה ממש לא פייר להראות להם כל פעם שרק הגן השני מקבל אין לי שום תלונה לגן של ביתי יש שם צוות טוב הגן תמיד נקי ומריח טוב אבל עדיין זה לא פייר . מה דעתכם ?

אבי83808

New member
את צודקת ב-100%

אני חושב בדיוק כמוך שזה לא יפה שגן ליד גן אחד יקבל כל הזמן הכל והשני לא יקבל כלום כי הם "נחותים". אני חושב שהעירייה צריכה לץץ לגנים הללו תקציבים לקנות דברים כי זה לא הגיוני שהם תמיד רואים אצל אחרים וגם בטח הם בוכים כל הזמן שלאחרים יש בגן הכל ואצלם אין כלום. צריך לכתוב לעירייה את המקרה ולראות מה יענו לך.

יפעת בי

New member
זה לא העיניין כאן..

הגן שאני מדברת עליו נמצא ברחוב קהילת פראג יש שם גן "רגיל" וגן שכולו ילדים ממוצא אתיופי באותה שכונה יש עוד 2 גנים שהם רק של ילדים אתיופים מכיוון שיש הרבה משפחות ממוצא אתיופי בשכונה כך יצא . הגן הצמוד שאני מדברת עליו הוא גן מעורב יש בו ממש קיבוץ גלויות וטוב שכך , יש ילדים של ישראלים ותיקים יש ילדים עולים מאתיופיה עולים מרוסיה ועוד מגוון . הבעיה שלי ושל עוד הורים מהגן היא לא הרכב הילדים שבגן אלא האפליה שיש שם היום הילדים בגן של ביתי עמדו כמו מסכנים והסתכלו על הדברים החדשים שיש בגן השני .. לא פייר !!!!!!

rob crusoe

New member
אני לא מבין משהו

מה בדיוק את מצפה מ6 וחצי האנשים שיש בפורום הזה לעשות? להגיד לך"כן זה מאד לא פייר","אפליה" וכו' ואז לחזור לכלכליסט? את נמצאת שם תעשי משהו בנידון אם זה מפריע לך גשי לגננת או למנהלת הגן לא יודע מי אחראי שם, ותגידי להם את מה שאמרת לנו ותדרשי שיעשו משהו בנידון ואם מעורבת בירוקרטיה ויגידו לך שאי אפשר זה ציוד עריה וכל מיני בולשיט כזה,אז או שתפני לעריה שיגידו לך שאין תקציב לכולם וזה המצב */ גאנדי אמר פעם Be the change that you want to see in the world /* או שאת יכולה ללכת לחנות צעצועים הקרובה לביתך ותקני צעצוע או לקונדיטוריה הקרובה לביתך ותקני עוגה או משהו שישמח את ילדי הגן ותתני להם את זה as an act of kindness וזהו

יפעת בי

New member
אני אפנה לדובר העירייה בכל מצב

לגננת אין מה לפנות זו לא הייתה החלטה שלה גם לפנינה מדליון אין מה לפנות כי זה לא ממש מעניין אותה היא בעצמה הייתה בגן וראתה אין כאן עיניין של בירוקרטיה יש בעיה בפ"ת שלפני כשנה היה בלאגן גדול עם בית ספר גזעני שלא הסכים לקבל 6 תלמידות ואז קמה צעקה גדולה ולכן עכשיו מנסים בכל הזדמנות כאילו להשקיע בילדים האלו כדי להראות "ללקק" להם ולהראות לכולם כולל התקשורת שהכל כאילו בסדר . לא ציפיתי שהפורום יצליח לתקן את העולם .. לגבי זה שאני יכולה לעשות מעשה נחמד למען הילדים בגן אני עושה מעל ומעבר אבל אין קשר . בכל אופן תודה על תגובתך.

shani2

New member
נשמע כמו תרומה של חברת החלב

וכשמישהו תורם, זכותו לבחור לאן. צורם אמנם לגן הצמוד, אבל אני אישית- מברכת על התרומה והבחירה. הבקורת צריכה להיות על העובדה שמערכת חינוך צריכה להיות תלויה בתרומות במקום שהאחריות תהיה על המדינה.

יפעת בי

New member
התורם לא קבע לאן לתרום

מהעירייה אמרו לו למי לתרום ותמיד בוחרים בגן הזה .

אני בספק אם זו החלטה של העיריה

אבל אתם כוועד יכולים לפנות לחברת החלב (במקרה זה) ולהביע את הדיעה והתחושות שלכם ושל הילדים בעקבות המקרה.

למעלה