מה דעתכם על וטרינר

noaita

New member
מה דעתכם על וטרינר

שמחרים את מבצע העיקורים של משרד החקלאות בטענה שמשמעות הענין היא פגיעה באיכות ורמת הניתוחים?

אז מה זה אומר,

שאם הוא היה משתתף במבצע הוא היה מנתח פחות טוב?

shirili

New member
אולי הכוונה היא החומרים ....

החוט תפירה יותר זול פחות חומר הרדמה אין לי מושג ... אני לא חושבת שוטרירנ יעשה עבודה פחות טובה בגלל מחיר אלא פשוט יוזיל בחומרים חוץ מזה שצריך לבדוק אם קושרים את השחלות או שמוצאים את כל הרחם. מומלץ להוציא הכל

פה ממה שהבנתי

העיריה מחזירה לוטרינרים את ההפרש שנשאר ומי שלא מקבל החזר מהעיריה פשוט לא משתתף במבצע.

toomuchdogs

New member
אני חושבת שכבר הועלה משהו כזה באחד השרשורים

יכול להיות שיש משהו במה שאמר - מקווה שהכל בדיה וסתם תירוץ אישי שלו ל"למה הוא לא משתתף במבצע" מכירה ווטרינר - אחד הטובים שיש שדווקא כן משתתף, אז נקודה למחשבה...

noaita

New member
בפרסום של משרד החקלאות

על מבצע העיקורים כתוב שסיבסוד ההנחה יתחלק בין משרד החקלאות לבין הווטרינרים. אני משערת אם ככה שכדי לא לפגוע בהכנסותיהם הווטרינרים עוברים להשתמש בתקופת המבצע בחומרים זולים יותר, אולי תרופות שפג תוקפן וכו'. ייתכן שלזה התכוון אותו וטרינר שציין שבחר שלא להשתתף במבצע. הכלבים שלי מעוקרים/מסורסים, אני לא זקוקה לשירות הזה עכשיו, פשוט תהיתי למה כוונתו. עדיין אני חושבת שלמבצע יש חשיבות רבה ומקווה שיתרום במידה משמעותית להפחתת מספר הכלבים הלא רצויים ונטושים בארץ. באופן אידיאלי כמובן משרד החקלאות היה לוקח על עצמו את מלוא הסיבסוד של העיקורים, ואז הווטרינרים לא היו נדרשים להשתתף בסיבסוד העלות ועקב כך להוריד את רמת החומרים וכו'.

בב"ש העיריה מכסה את ההפרש

אז אין חומרים יותר זולים. יש וטרינרית אחת שלא זוכה לכך, ולכן היא לא משתתפת במבצע.

Ultra marine

New member
הסבר

עלות עיקור היא נגיד 400-500 ש"ח את משלמת לוטרינר שלך 250 ש"ח כלומר, הוא מפסיד על הניתוח הזה בין 150-250 ש"ח שרק חלקם יוחזר לו ע"י משרד החקלאות. משרד החקלאות מממן חלקית בלבד את המבצע, כלומר, מחזיר רק חלק מההפסד לוטרינרים באופן אישי אני חושבת שזה לא הוגן, וזה שוטרינרים מסכימים לזה, זה רק בגלל שאם הם לא יתכופפו הפרנסה תגיע להם עוד יותר קשה מקודם. אני לא חושבת שהוטרינרים, אנשי המקצוע, שלמדו ועבדו מספיק בשביל התואר שלהם צריכים לממן את המבצע הזה. הממשלה צריכה לממן! אתם יודעים מה, הבן אדם הפרטי צריך לממן! למה אני הייתי מוכנה בכייף לעקר כלבה מעורבת שלי ב 450 ש"ח ואפילו לא מצמצתי? בגלל שזאת חלק מהמחוייבות שלי לכלבה. לבריאות שלה, לשלווה שלי וכמובן לעשרות אלפי הכלבים שמומתים בכל שנה. אז הוטרינר שלי צריך לממן טפשות ורוע לב של אחרים?! לא הוגן בכלל. מבינה לגמרי את הוטרינר שלך!

veredtered

New member
תיקונון קטן

מחיר המחירון של עיקור כלבה הוא 750 ש"ח. זה בלי קשר למבצע של משרד החקלאות. במבצע - הלקוח משלם לוטרינר 250, משרד החקלאות משלם לוטרינר עוד 250 (אחרי 3 חודשים). את ה-250 ש"ח הנוספים אף אחד לא משלם כלומר הוטרינר סופג. עכשיו - יש מקומות בארץ שבפועל מחיר עיקור גם ככה היה בעצם בסביבות 500, למרות המחירון. במקומות כאלה אין בעיה עם המבצע (והיום בדיוק דיברתי עם וטרינר שאמר לי שלהפך, הוא רק מרוויח מהמבצע כי הוא היה לוקח אפילו פחות מ-500 על עיקור). הבעיה היא במקומות שכן לוקחים 750 על עיקור - ובד"כ לא מדובר סתם בגחמה אלא במקומות היותר עירוניים, בהם הוצאות אחזקת מרפאה גבוהות יותר וכל המחירים שם גבוהים יותר. במרפאות אלה - בהחלט מדובר בהפסד של 250 ש"ח על כל ניתוח ומסיבה זו יש הרבה וטרינרים שבחרו לא להצטרף למבצע. ורד (הוטרינרית)

ממה שהבנתי, פה העיריה מחזירה

(ולוקחים 600-650~). יכול להיות שבעוד מקומות (אם כי כאן כנראה שגם בעיריה מבינים שזה קריטי ושפשוט יש בלי סוף...). יש אחת שלא מקבלת ולכן היא באמת לא עושה. אגב, גם כשהמבצע יגמר ימשיכו להיות בב"ש עיקורים מוזלים (אמנם פחות מוזלים, 350 ולא 250) ע"י וטרינרים שבאים בניידת פעם בשבועיים, דבר שב"ש אוהבת חיות ארגנו. כמו כן, יש עיקורים וסירוסים של חתולי רחוב ב150 שקל. לתשומת לב כל המעוניינים. הדבר הזה ימשיך בהתאם להצלחה.

אולי זה משהו שהעמותה החדשה יכולה לעשות

אני לא יכולה לשלוח אף אחד לשומקום

אין שום הצדקה לכך

1. כל וטרינר שמשתתף במבצע העיקורים המסובסד של משרד החלקאות והמשרד להגנת הסביבה מקבל 500 ש"ח עבור עיקור - 250 ש"ח מהלקוח ו-250 ש"ח מהממשלה. במחיר כזה אין שום הצדקה לקמץ בחומרים. 2. כל וטרינר שמשתתף במבצע מחוייב לעמוד בקריטריונים גבוהים שקבעו משרדי הממשלה. המשמעות היא שהוא חייב לבצע עבודה מקצועית עם כל החומרים האיכותיים הנדרשים. לדעתי, וטרינרים שבחרו לא להשתתף במבצע הם או כאלה שאינם עומדים בקריטריונים שנקבעו או כאלה שלא באמת איכפת להם מהמבצע הזה מסיבותיהם שלהם.

noaita

New member
הווטרינר שבו מדובר נחשב לאחד הטובים

אבל לצערי גם אחד היקרנים. אני משערת שבחר לא להשתתף מאחר שלא יוכל לגבות את מלוא הסכום אליו הוא רגיל, או שיש לו איזשהי התנגדות עקרונית אחרת למבצע. בכל מקרה - מאכזב ביותר.

veredtered

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

מאוד מאכזב לשמוע ממך דברים כאלה, ענת. אציין מראש שאני בכלל עושה ביקורי בית ולא עושה ניתוחים ממילא כך שהענין אינו נוגע לי אישית. ובכל זאת אני חושבת שדברייך פוגעים. אני מניחה שאת יודעת ואם לא אספר לך שמצבם הכלכלי של רוב הוטרינרים אינו מזהיר. חשבת אולי שיש וטרינר שפשוט אינו יכול להרשות לעצמו להוריד מחירים בשליש כדי להשתתף במבצע? וטרינר שמשלם $1,000 שכירות על מרפאה קטנטנה בתל אביב ושהרווח הסופי שלו בכל חודש הוא 5,000 ש"ח במקרה הטוב וזה על עבודה בשעות לא שעות (ותאמיני לי אני לא ממציאה). כפי שכתבתי למעלה - יש וטרינרים שהמבצע הזה אפילו מיטיב עמם - ביום יום הם לוקחים פחות מ-500 ש"ח לעיקור ועכשיו הם מקבלים 500. הוטרינר הספציפי שסיפר לי על זה הוא וטרינר בפריפריה הרחוקה. אני מניחה שעם רוב הוטרינרים המבצע לא ממש מיטיב אבל איכשהו מסתדרים. אבל יש כאלה שבשביל להשתתף במבצע הזה אומר שיצטרכו להוריד שליש מההכנסה שלהם. לא הרבה אנשים מוכנים שיורידו להם שליש מהמשכורת. להציג וטרינרים אלה ככאלה 'שלא איכפת להם' זה פופוליזם זול. ורד (הוטרינרית)

למעלה