מה דעתכם על הסיפור עם אריאל זילבר ?

mumpitz

New member
מה דעתכם על הסיפור עם אריאל זילבר ?

דרך אגב , אני שמעתי אותו מתנצל מעומק הלב (הרגשתי שהוא ממש מיצר על זה ) על מה שהוא אמר על הומואים .

פורטי40

New member
אני מכיר רק שני שירים שלו:רוצי שמוליק ובטי בם

אני לא יודע אם הוא ראוי לפרס של אקו"ם על מפעל חיים.
מלבד זאת אני לא אוהב אנשים שמשתלחים בנו או בכל קבוצת אנשים בלתי מזיקה: חילונים, הומואים וכו'. אבל זה לא מה שקובע אם הוא ראוי לפרס או לא

גנימדס

New member
שהקיצונים סוחפים אותנו

או שאתה בעד אריאל זילבר, או שאתה בעד אחינועם ניני
או שאתה בעד אדם ורטה או בעד ספיר סבח..

או שאתה בימין הקצוני או בשמאל הקצוני.

כאילו אין דרך ביניים.

וזה כל כך מאוס בעיני.
אפשר להיות ימני מתון? שמאל ציוני? מרכז? אף אחד מהם לא "ראוי לפרס ישראל" או הגדרה כלשהי. כל אחד מקצין לכיוון אחר ואנחנו בעקבותיהם..

ולדעתי השירים של אריאל זילבר הם שירי פופ משנות השמונים, הקול שלו לא משהו, וגם אם לא היה מביע דעות קיצוניות לא הייתי מבין על מה הפרס. (למרות שפתאום כל הימנים הקצונים מאוהבים בו עד לשד עצמותיהם ,אפילו שיר כמו "בטי בם" על בחורה קלת דעת הופך לשיר מופתי בעיניהם)

ועם זאת מה שהכי מפריע לי, הוא התבטאויות שלו, כלפי גייז בפרט. מתן פרס לסילבר הוא פרס גם לדיעותיו, כמו שמתן פרס לאחינועם ניני יהיה פרס לקיצוניות שלה. אנחנו בישראל, אי אפשר להפריד בין השניים.

וזה פחות בתמציתיות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2810681

avitano

New member
מסכים איתך

אין באמצע, תמיד לוקחים את זה או לכאן או לכאן

לגבי זילבר יש לו הרבה שירים יפים אבל גם אני לא הייתי בוחר בו לפרס מפעל חיים
בכל אופן זו ההחלטה הפחות תמוהה

ההשתלחות הבזויה של הבוגדת ניני, לקרוא למדינה שלך פאשיסטית
במדינה פאשיסטית לא יהיה לה פייסבוק לכתוב את זה בכלל

גנימדס

New member
עכשיו ..

התגובה המתבקשת היא להכנס איתך לדיון על ה"בוגדת ניני שקראה למדינה פאשיסטית". ובאמת התחלתי לכתוב משהו בכיוון.
ומחקתי.
אבל אני יוצר לרגע מהתמונה ותוהה:
1. אחינועם ניני כבר מוגדרת כבוגדת?
2. צריך להיתדיין האם המדינה פאישסטית או סתם ימנית?

הרי שנינו יודעים שהיא לא בוגדת. היא אוהבת את מדינת ישראל ולכן רוצה בטוב ביותר עבורה -כפי שנראה לה.
ושנינו יודעים שמדינת ישראל לא פאשיסטית, וגם אחינועם יודעת בעצמה שלא משנה כמה מדינת ישראל תלך ימינה היא לא תגיע לפאשיזם.

כל כך קל להיגרר למקום הזה שוב. לתת להם שוב לגרור אותנו לקצוות.

avitano

New member
היא הגדירה את המדינה פאשיסטית

אתה לא יודע מה היא חושבת, אולי היא באמת מאמינה בזה
יש לא מעט ישראלים שחושבים באמת שהמדינה פאשיסטית
אולי מתוך בורות, אולי גם סתם מתוך עיוות המציאות בראש שלהם

לגבי בגידותה, אדם המזדהה עם האויב יותר מעם בני עמו... שמע...
בוגדת זאת מילה גדולה אבל הנזק שהיא עושה גדול יותר מהתועלת
אז עבורי היא בוגדת

לשיר מול אפיפיור שנמצא בותיקן, מקום ששילח רוצחי יהודים ורדף יהודים במשך שנים
אבל לא לשיר בטקס פרסי אקום כי יש בין הזוכים גם אדם שחושב אחרת ממנה...
מבחינתי היא באותה משבצת של אחמד טיבי - בוגדת

אדורם1

New member
אחינועם ניני היא בדיחה מהלכת

היא ציינה באחד המקומות שהיא לא מסכימה לעמוד על במה עם בן-אדם חשוך ש(בין היתר) יצא נגד הקהילה הגאה ולכן לא תבוא אם זילבר יבוא (כיתה א'3 מישהו?)
היא רק שכחה שהיא עצמה הופיעה פעמיים מול האפיפיור יוחנן פאולוס השני שהיה אף הוא ידוע בעמדותיו הנחרצות נגד הקהילה הגאה.

רiאיש

New member
גנימדס, אני קצת מבולבל

אתה מתלונן על הקיצוניות בדעות, על כך שחסרה דרך אמצע, ואז הולך בעצמך לקיצוניות וחושב שצריך לשלול מאריאל זילבר את הפרס שקיבל.

עם כל הכבוד לאקו"ם, פרס מפעל חיים שלהם לא מבטא את התרומה ההגותית שלך לאנושות או את אוסף אימרותיך, אלא את תרומתך למוזיקה לאורך חייך, דרך של תעשיית המוזיקה לכבד את האנשים שבמהלך כל חייהם תרמו לעולם המוזיקה בישראל. פרס לזילבר במקרה הזה (לעומת, למשל, פרס ישראל) הוא פרס על תרומתו למוזיקה בישראל במהלך כל חייו - פרס שלדעתי הצנועה מגיע גם מגיע לו.

לכן גם אני מוצא את השינוי של הכותרת כלא רלוונטי - פרס על מפעל חיים או על תרומה למוזיקה הוא היינו הך בעיניי, ובדומה ל"ברית הזוגיות" - אם זה עוזר למישהו לישון בלילה נו שוין שיקראו לזה איך שהם רוצים.

בנוגע לאימרותיו ההומופוביות של זילבר - הדברים שהוא אמר הם "זו סטייה. לא אמרתי שזה לא מוסרי. זו סטייה מדרך הטבע. אם אתה לא מביא ילדים בעולם, אין לך סיבה להיות עם מישהו. אז בסדר, הומואים יכולים לגדל חתול או כלבה או לאמץ ילד. אני לא אומר תהרגו אותם, שיחיו, יש לי כבוד אליהם, אבל לא בבית ספרנו. יש לי אפילו חברים הומואים ולסביות, אבל אני סולד מזה".
אני לא הולך לסנגר על האמרות האלה, אבל בסולם ההומופוביה שלי הם נמצאות די בתחתית - איך שאני קורא את זה הוא אפילו הכיר בזכות של הומואים לאימוץ. אותי הרבה יותר זעזעו השירים שלו מתקופת ההתנתקות ובינהם "כהנא צדק" ו "יש דין ויש דיין".

גנימדס

New member
דוקא נשמע מאורגן להפליא

אני לא חושב שאדם שיצא נגדי ונגד הקהילה שלי הוא מישהו שמגיע לו פרס.
זה נשמע בעיניך קיצוני?

לא ברור לי איך צריך לשמור על חופש הבטוי והפלוראליזם של אותם אנשים שלא מאמינים בפלוראליזם.
אני קורא את הצטוט שלך של דבריו ולא ממש מתמוגג. "אני לא אומר תהרגו אותם, שיחיו" זו נחשבת בעיניו של זילבר דרך האמצע.

אני גם מאשר לזילבר לחיות. ואפילו להתפרנס.
ואפילו לגדל זקן להצביע בבחירות והלשתיך לחב"ד.

איך אפשר לתת פרס לאדם כזה מבלי לשים לב לדיעות שלו? איך אפשר לעשות את הניתוק הזה כשהוא בעצמו איננו מסוגל? שהוא הלחין שירים למפלגתו של בן-גביר? הרי כל אמירתו של הפרס היא שכר, אתה נותן גושפנקא, אומר:" כל הכבוד".
אתה לא יכול להגיד "כל הכבוד חלקי".

אדם קרוב אצל עצמו , אני לא חושב שאפשר להדרדר עוד יותר אחרי שאדם כזה חושב שהוא מתון כי הוא מאשר לי לחיות.

ולטעמי- אם הפרס על מוזיקה, השירים שלו ממש לא טובים.
זה שהוא הפך להיות איש ימין קיצוני לא נותן לו קול של זמיר.

למעלה