גנימדס, אני קצת מבולבל
אתה מתלונן על הקיצוניות בדעות, על כך שחסרה דרך אמצע, ואז הולך בעצמך לקיצוניות וחושב שצריך לשלול מאריאל זילבר את הפרס שקיבל.
עם כל הכבוד לאקו"ם, פרס מפעל חיים שלהם לא מבטא את התרומה ההגותית שלך לאנושות או את אוסף אימרותיך, אלא את תרומתך למוזיקה לאורך חייך, דרך של תעשיית המוזיקה לכבד את האנשים שבמהלך כל חייהם תרמו לעולם המוזיקה בישראל. פרס לזילבר במקרה הזה (לעומת, למשל, פרס ישראל) הוא פרס על תרומתו למוזיקה בישראל במהלך כל חייו - פרס שלדעתי הצנועה מגיע גם מגיע לו.
לכן גם אני מוצא את השינוי של הכותרת כלא רלוונטי - פרס על מפעל חיים או על תרומה למוזיקה הוא היינו הך בעיניי, ובדומה ל"ברית הזוגיות" - אם זה עוזר למישהו לישון בלילה נו שוין שיקראו לזה איך שהם רוצים.
בנוגע לאימרותיו ההומופוביות של זילבר - הדברים שהוא אמר הם "זו סטייה. לא אמרתי שזה לא מוסרי. זו סטייה מדרך הטבע. אם אתה לא מביא ילדים בעולם, אין לך סיבה להיות עם מישהו. אז בסדר, הומואים יכולים לגדל חתול או כלבה או לאמץ ילד. אני לא אומר תהרגו אותם, שיחיו, יש לי כבוד אליהם, אבל לא בבית ספרנו. יש לי אפילו חברים הומואים ולסביות, אבל אני סולד מזה".
אני לא הולך לסנגר על האמרות האלה, אבל בסולם ההומופוביה שלי הם נמצאות די בתחתית - איך שאני קורא את זה הוא אפילו הכיר בזכות של הומואים לאימוץ. אותי הרבה יותר זעזעו השירים שלו מתקופת ההתנתקות ובינהם "כהנא צדק" ו "יש דין ויש דיין".