מה דעתכם על הסיפור הבא?

מה דעתכם על הסיפור הבא?

"יש תקווה לאהבה", סיפור כתוב היטב מאת רועי אביחי, תלמיד ישיבה מכוכב השחר. לדעתי יש בסיפור מוטיבים הומוסקסואלים בולטים עד כדי החשש שמדובר בסיפור "מתקן" נוסח "עצת-נפש" אבל עד הפרק החמישי שפורסם (באתר ישיבת בית-אל) קשה לי להכריע בעניין. בכל אופן, נדמה לי שתלמיד ישיבה צריך הרבה מאוד אומץ בשביל לפרסם בשמו סיפור שכזה, שגם אם בסוף יתברר שהוא "חיובי", נדמה לי שרבים יתהו באשר למקורות ההשראה של המחבר. קטע קצר מהסיפור: "(..) מנחם באמת הצטער שהמר"צניקים הלכו. הוא לא הצליח להפסיק לחשוב עליהם. בחורי חמד, נערים ונערות בגילו וקצת למטה מזה, בחורים טובים, מתוקים, אבל כל כך רחוקים. איזה כאב! במיוחד הרגיש געגוע לבחור הבלונדיני והחייכן עם הבלורית. חיבה לא מובנת, בלי שום טעם רציונאלי. בשעה שבע וחצי הגיע עמיעד עם הטנדר של הישיבה, יחד אתו עוד בחורים מהישיבה שאסף בצומת אחר. מנחם, יהודה, מוטי ושמשון העמיסו על הטנדר את כל היוטות, הסטיקרים והפליירים שנשארו, את החבלים, הסכינים היפניים, האוכל והשתיה, ואחר עלו אף הם, עייפים ומותשים, אך מלאים סיפוק על היום המיוחד שעבר עליהם. דמותו של הבחור הבלונדיני לא משה מראשו של מנחם. לפתע עלה רעיון במוחו – ליצור עמו קשר ולהמשיך את ההיכרות שהחלה בצומת. (..)"

סבבב

New member
הסיפור אכן מעניין...

אפשר להניח שלא מדובר על מוטיבים הומוסקסואליים באמת, למרות שאפשר לפרש את זה גם בצורה כזו... בכל אופן מדובר בסיפור חביב שנקטע שנחתם ללא סוף...

יש 2 המשכים בפורום ישיבת בית-אל

כאן, שאומרים בצורה מפורשת כמעט לחלוטין שמדובר בהתאהבות רומנטית.

סבבב

New member
ועדיין זה לא חד משמעי...

כי זה מוצג באופן חד משמעי כאהבת נפש שאינה תלויה בדבר...

כל הדיבורים על יופי חיצוני

"ארז הוא באמת בחור חתיך", אהבה רומנטית, וכמובן המצב הרגשי של מנחם שהוא מצב של התאהבות בבירור. "אהבת נפש" זה בסה"כ משחק מלים, מעולם לא שמעתי על אדם שמתנהג כמו מנחם מסיבות שאינן רומנטיות. ההימור שלי הוא שהוא כן מתגבר על "התלות הרגשית" ושהסיפור הוא כן סיפור ברוח "עצת נפש", גם אם זה לא ייכתב במפורש.

הנה ציטווט למשל:

"אם הרגש נוטה מאליו אחרי יופי – צריך הרבה זהירות מללכת אחריו. דווקא בגלל שזה רגש חזק, הוא עלול 'לשאוב' אותך מהר מדי לעשות כל מיני דברים בלי לחשוב, ולהביא אותך למחוזות שלא רצית להגיע אליהם". הרב אבי טפח למנחם על שכמו. זה נראה לי ברור.

למעלה