מה דעתכם על הכתבה?

omerlich

New member
מה דעתכם על הכתבה?

לפי דעתי זה נהדר:"ראש הממשלה ויו"ר האופוזיציה דנו בהקמת הפורום לדיון בגרעין האיראני בהשתתפות אולמרט, נתניהו, פרס וברק. נתניהו ל-ynet: "יש צורך אמיתי להשתמש בכל הניסיון שהצטבר אצל המנהיגים. בנושא האיראני אין קואליציה ואין אופוזיציה

אנשים שיוצאים מהמשבצת

המפלגתית יודעים שמבין הארבעה,(ובין הבודדים בישראל) היחיד שיש לו דוקטרינה סדורה למלחמה גלובלית באויב הוא בנימין נתניהו.

vinney

Well-known member
לנתניהו יש דוקטרינה???

וואוו.... איזו? חוץ מ"אני ואני ואני" הוא לא יודע להגיד כלום!

יש לו דוקרטרינה סדורה וכתובה

במיוחד בהקשר גלובליי של מלחמת המערב ברודנות טרור , שבארה"ב ובאירופה מלמדים באקדמיות. זה שאתה לא מכיר אותה זה עניין אחר.

vinney

Well-known member
זה שהוא פקה פקה אני יודע

לא חידשת. זה שאתה חושב שהוא גם יודע לתרגם את זה למעשים - זה מה שמוזר לי. הרי הבן אדם היה 3 שנים ראש ממשלה ועשה רק נזק במישור הבטחוני!

לא ממש

אותם מאות ואלפי אזרחים שנהרגו בעקבות הסכמי אוסלו בזמן פרס רבין ובהמשך של שרון כרה"מ היו מעדיפים מאוד לשמור על הסטסיטיקה בזמנו של פגיעה נמוכה מאוד של אנשים ממלחמת הטירור שהוכרזה עלינו. דוגמה - אצל נתניהו 50 איש ב- 3 שנים. אצל ברק -כ-520 בשנתיים.

vinney

Well-known member
באמת?

אז חלמתי על הסכמם וואי, פרשת בראון חברון ופתיחת המנהרות?

מה דעתך להתערב על הנושא?

אני מתחיל להתעייף מאנשים שזורקים דברים בלי שום ביסוס. כבר היו דיונים על זה. כמות הפיגועים בתקופתו של ביבי הייתה נמוכה בהרבה מהתקופה שהייתה לפניו והתקופה שהייתה אחריו. היו מספר פיגועים קטן והיה אירוע פה אירוע שם, אבל זהו. מבחינה בטחונית ומבחינת סטטיסטיקה הרוגים/פיגועים אי אפשר להשוות את התקופה שהייתה לפני ביבי בזמנו של ביבי ולאחר התקופה של ביבי. הנתונים שמסר משקיף הם למיטב ידעתי נכונים והאמת חשבתי שהם היו אפילו קצת יותר נמוכים. אני זוכר פיגוע אחד בתחילת תקופתו, ועוד שני פיגועים באמצע (אחד באפרופו) וזהו.

vinney

Well-known member
רגע... אז למה הוא הפסיד בבחירות?

הא, נזכרתי... בדיוק הייתי בצבא באותה תקופה, והצבא נטחן בשטחים הרבה יותר ממה שהוא נטחן אפילו עכשיו! אז יכול להיות שמספרית אתה צודק, אבל תכל'ס, לטווח ארוך, מה הוא עשה? הוא בין היתר אשם במצב הנוכחי, כי לא השכיל לגרום לפלשטינאים להתחיל מו"מ על הסדר הקבע, כמתחייב מהסכמים. ברק אומנם ניסה לתקן את הטעות, אבל מאוחר מדי.

גם לא נכון

מספר ימי המילואים בצניחה עקבית במשך שנים. דרך אגב, בשנים האחרונות, הייתה צניחה נוספת ומשמעותית מאוד במספר ימי המילואים, וגם הצניחה הזאת היא בגלל ביבי ותוכניתו הכלכלית, כמובן. ביבי נכשל משתי סיבות עיקריות, הראשונה, היו לו בזמנו בעיות קשות של התנהלות אישית, השניה, תקשורת מגמתית ועוינת. מלבד זאת, לאנשים יש זכרון קצר. לדוגמה, אף אחד כמעט לא זוכר את המצב הכלכלי האיום ונורא בו נמצאנו לפני שביבי התמנה לשר אוצר. כולם שוכחים מה קרה לשכבות החלשות כאשר הייתה צמיחה שלילית. אנשים שוכחים שהתשואה על אג"ח של ממשלת ישראל ירדה לרמה של אג"ח זבל. אנשים שוכחים שהיה גרעון אקטוארי עצום לקרנות הפנסיה וזוכרים רק שביבי נאלץ לקצץ בהם (ובכך הציל את הקרנות בעתיד, כמובן). בזכרון הציבור לתקשורת בהחלט יש יד, היא מזכירה מה שהיא רוצה להזכיר.

vinney

Well-known member
אל תדבר שטויות

לא הייתה צניחה בימי המילאים מתקופת ברק כרמטכ"ל עד תקופת ברק כראש ממשלה. פשוט לא, לך תבדוק עובדות. אולי ג'ובניקים גוייסו פחות, כי אמנון ליפקין שחק עשה קצת סדר במחסנים ובנוהלי קריאה לתומכי לחימה, אבל הלוחמים עשו אותו דבר. הירידה בתקופה האחרונה בהחלט לא הודות לביבי (אלא אם כן אתה מתכוון לכמות המשתמטים העצומה שמפחדים מפיטורים), אלא הודות לשרון ולתוכנית ההתנתקות. אני יודע את זה בוודאות, כי אני יודע כמה כוחות מילואים היו מעורבים בפעילות בעזה, ושוחררו מהעול הזה עם הפינוי. הייתי בינהם. לגבי ביבי כשר האוצר - אין ספק, הוא היה שר אוצר מצוין, ואף פעם לא אמרתי אחרת. אבל בתור ראש ממשלה - הוא היה גרוע, ובין היתר הביא את המיתון.

אתה באמת לא יכול ללמד אותי כלום על

מילואים. בשירותי הסדיר, בין השנים 97 ל 00, הייתי במקרה ביחידת מילואים. אכן, לא בדקתי את ההפרדה למילואים קרביים וג'ובניקים, אבל סה"כ ימי המילואים היו, באופן עקבי, בירידה מתמדת. עם זאת, לא נראה לי הגיוני שרק ימי המילואים של הג'ובניקים קוצצו. אתה לא יודע כלום בוודאות, הירידה הייתה חד וחלק בגלל התוכנית הכלכלית והקיצוץ שמשרד הביטחון ספג, הרצון לשחרר את כל חיילי המילואים התחיל עוד לפני תוכנית ההינתקות. תאמין לי שאני יודע את זה. לאחר הקיצוץ שנפל על תקציב הבטחון הדבר הראשון היה קיצוץ במספר ימי המילואים, ובצדק כמובן. פתאום הבינו שלא באמת חייבים לגייס מילואימניקים. לך תבדוק מתי בוצעה הנפילה החדה במספר ימי המילואים, אתה תתפלא לגלות שזה היה מייד לאחר יישום התוכנית הכלכלית ב 2003, הרבה הרבה לפני ההינתקות. דרך אגב, אתה יודע, כמה ימי מילואים בכלל בוצעו ברצועת עזה? מן הסתם מחוץ לעזה המספר אולי רק עלה בקצת מאחר וכיום שומרים יותר טוב על ההיקף. ולא הבנתי איך הגעת למסקנה שביבי הביא את המיתון... בשנתיים לאחר סיום כהונתו דווקא הייתה צמיחה.

vinney

Well-known member
אז ספר לי

איך רק בשנת ההתנתקות ירדתי מ36+ ימי מילואים בשנה? כן, אני יודע כמה ימי מלואים בוצעו ברצועת עזה.

נו ומדוגמה בודדת מסיקים על הכלל?

אני לא כתבתי שאני ביצעתי בשנה הראשונה שלי 39 לשחרור, בשנה השניה 45 בשלישית 54 ואז, הגיעה התוכנית הכלכלית, והתחלתי לבצע הרבה פחות. דוגמה בודדת לא מוכיחה דבר. אני דיברתי על מגמות בגדול, על ספרי התקציב, על הקיצוץ שבוצע במספר הימים. אני מסכים לחלוטין כי יחידת מילואים שהייתה מבצעת את עיקר פעילותה ברצועת עזה, מן הסתם מספר ימי המילואים בה קטן ובצורה משמעותית
אבל אני מדבר באופן גלובאלי על סה"כ ההוצאה התקציבית. חוץ מזה, קצת קשה לי יותר מידי להרחיב בנושא בפורום פתוח, צר לי, ניאלץ האמת להפסיק את הדיון הזה בנקודה הזאת.

למעלה