מה דעתכם על ההתחלה?...

נעמה ע.

New member
מה דעתכם על ההתחלה?...

השמש טיפסה במזרח ויום חדש עלה על הכפר. בקתות הכפר העשויות חומר לבן צרוב שמש היו שם, כמו תמיד, ערוכות בשתי שורות ישרות. נערה קטנה, כבת 11, ישבה על המדרגה בכניסה לאחת הבקתות. פניה המלוכלכות היו מורכנות, וידיה הקטנות שיחקו במשהו מנצנץ. הזר שעמד וצפה בה דרך המשקפת על הגבעה הסמוכה, אימץ את עיניו וניסה לכוון יותר את המשקפת, אך ללא הועיל. הוא לא הצליח לזהות את החפץ. בניגוד מוחלט לאקלים המדברי הלוהט ששרר כאן, לבש הזר מעיל פרוות דובי קוטב, לבן ועבה, וכן כובע פרווה. טיפות זעה ניגרו על פניו, והוא מחה אותן בגב ידו, העטויה כפפה עבה. עיניו, שצבען הסגול הנוצץ בלט למרחקים, התרוצצו סביב כשסקרו את הכפר. לא, זה לא מה שהוא התכוון למצוא כאן... עיניו התמקדו בשריד עץ נבול, מיובש, שהחזיק מעמד בקושי על הגבעה מולו. הוא זכר הכל... אבל כאן כבר לא זכרו אותו. הנערה הקטנה עליה צפה התרוממה על רגליה השזופות והוא הבחין בשמלה שלבשה- עוד היה אפשר להבחין שהיתה זו פעם שמלה מדהימה. הגוון הסגול השתפשף ודהה, וסרטי התחרה נגררו מאחור, מדולדלים. ``לא ייתכן!``, נמלטה זעקה מפיו של הזר, וכמו פלחה את האוויר העומד. בהבזק של שנייה התרוממו עיניה של הנערה, כמו בפליאה, ופגשו בעיניו... משהו נכנס לתודעתו של הזר. העיניים... העיניים שלה... קראית עורב נשמעה ממרחק, והוא התמוטט אל תוך מסך הערפל הלבן שאפף את מוחו.

נעמה ע.

New member
קראית=קריאת... ואגב, לונאטיק...

אני עוד לא ממש משופשפת פה בפורום- אם לא נהוג לכתוב פה סיפורים, רק תגידי. אוקיי?

אפשר לכתוב פה סיפורים...

גם כאלה שלא קשורים להארי פוטר כמו שנגיני כתבה... בכל מקרה זה ממש יפה! למרות שהגזמ קצת בתיאורים... יש המשך? כי אם כן אני מצפה לו...

Nagini Potter

New member
אני מתה על תיאורי נוף!!

בספרים אני משתדלת לדלג על תיאורי נוף, כי זה כל כך משעמם, ולא הבנתי למה יש כל כך הרבה תיאורי נוף, עד שהתחלתי לכתוב טיפה ובעצמי וגיליתי שתיאורי נוף זה הכי כיף!!! ודווקא בקריאה אני אוהבת לקרוא דו שיח, אבל בכתיבה זה לא כזה דבר גדול... Nagini Potter

LuNaTiC

New member
וואו תאורי נוף... זה היה בלתי נמנע

להיזכר פתאום בספר ערבות המעבר... הספר הרביעי והאחרון *סניף סניף* בסאגה המהימה ביותר של שבט דב המערות... אבל מה, בספר האחרון... היו כל כך הרבה תאורי רקע.... זה היה מפחיד... רפרפתי מהר עד שהגעתי שוב לחלק עם פואנטה.. (שממש אהבתי... גו זאב!!) והסוף.. אוףףף למה היא עשתה את זה? (ג`ין מ. אואל הסופרת) כל כך בלתי פתיר.. אוה וול... תקראו שבט דב המערות! זה שווה!! -ענבל, מעריצה-

העצלנית

New member
שבט דוב המערות הוא לא רע בכלל

אבל הסיפרי המשך שלו דפוקים בטירוף. זה ספרים לבנות- איכססססססססססססססססססססססססס

LuNaTiC

New member
לא לא לא! בפירוש לא!

הסיפור שלך מקסים!!!!!!! הוא באמת מדהים ואני לא חושבת שהגזמת בתיאורים בכלל!!! הוא מהמם!!!! אבל מה סה?????? כלתוב ככה סיפור???? בתור הודעה חדשה???? אל תעשו את זה שוב!!!! אם יש לכם סיפורים, תצרפו אותם בקובץ נפרד... בפנקס רשימות או בוורד או וואטבר... העיקר לא בשרשרת של הודעות! זה לא מקובל עליי!!! אז קבלי את המחמאות על הסיפור, הוא נהדר ושווה את זה, אבל אני מבקשת שתפרסמי אותו בתור קובץ שמוסיפים להודעה. -ענבל-

LuNaTiC

New member
אני משמ מצטערת:)) על ההתפרצות....

רק קחי לתשומת ליבך.. ותמשיכי לכתוב!! כי אני רוצה את ההמשך:))

נעמה ע.

New member
המשך...

קול שקשוק המים בקערת העץ העיר את הזר. הוא ניסה להתרומם על מרפקיו כדי להתבונן סביבו, אך כאב חד ברקותיו קטע את הניסיון. ``אדון, בבקשה לא לקום, אתה עוד לא להיות מספיק בריא``, אמר קול. שוב חלף הבזק של כאב במוחו. הערפל החל להתבהר אט אט, ודמות הנערה הקטנה נגלתה לעיניו. ``סופי, את יכולה לעצור רגע אחד במקום?``, אמר כשדמותה לא הפסיקה לחוג סביבו. ``אבל אדון... אני פה!``, קראה סופי, ``רק עומדת. לא לזוז``. כן... הוא ראה אותה בברור עכשיו. בדיוק כמו שחשב. צנומה מאוד ונמוכה. שיער שחור, ארוך. יפה. ועיניים... העיניים שלה... פיו נעווה בכאב. הבזק של כאב צרב באחורי מוחו, ושוב התגבשה בו ההכרה- העיניים שלה שקופות. גלגל העין היה חסר צבע לגמרי. הוא עצם את עיניו. המסע שעשה עד כאן היה ארוך כל כך, ונדמה שהכל היה לשווא. ``אני להפריע, אדון? אתה רוצה אני ללכת?``, שמע שוב את הקול הדק. ``לא, סופי, הישארי כאן, זה בסדר``. ``אבל אדון... מניין לו את שמי, אדון?``, קראה הנערה בבהלה. ``זה סיפור ארוך``, הוא השיב בקול צרוד. היא התבוננה בו בפליאה כנה. מאז מצאה אותו מעולף על הגבעה והביאה אותו הנה, לא חדל להציק לה הרעיון... המבט הזה ששלח בה בבוקר, הצעקה שלו. הכל התעקש להתחבר במוחה. ``אני ללכת להביא עוד תחבושת רטובה``, אמרה לפתע. ``אדון לא לזוז``, הוסיפה במהירות. היא נכנסה למטבח וצפתה בו מאחורי החלון החד-כיווני. מעיל הפרווה והכובע שלו כובסו על ידה בשעות הבוקר וקופלו בקפידה. היא סקרה את שיערו הבהיר, הסבוך, שנראה שלא סורק מספר חודשים. רעמת השיער הסתירה מעט את פניו שכוסו בתחבושות עלים רטובות, אבל היא עדיין יכלה להבחין בעיניו. ידיה רעדו. העיניים שלו... הן היו שקופות... קולות החלו להתרוצץ במוחה. מה אמר לה אבא כששכב על ערש דווי? היא ידעה שלא במקרה הגיע לכאן הזר. לחפש אותה הגיע. מה יעשה בה לאחר שיבריא? כעת כבר לא הצליחה להשתלט על הרעד בידיה.

נעמה ע.

New member
עוד המשך...

הערב ירד והביא עימו גל חום לוהט נוסף. סופי והזר ישבו על הרצפה הקשה, מנסים להתקרר. סופי פזלה לעבר מעיל הפרווה, הכובע והכפפות ומבטה שואל. ``תמיד היה כאן ככה?``, הגיב הזר למבטיה בשאלה. ``איך ככה?``, תמהה סופי, וניסתה לגרש את פעמון האזהרה שדינדן במוחה ללא הרף. ``חם...``, ענה הזר בקיצור, קולו קרקר. עיניה של סופי התעגלו... היא התרוממה על רגליה ונבלעה בחדר הסמוך. כשחזרה הביאה עימה חפץ מוזר. זה נראה כמו קופסת זכוכית שקופה, דקיקה. בפנים, בתוך נוזל מנצנץ, צפה חתיכה קטנה של קרחון, בגודל אגרוף. ``זה מכאן...``, לחשה. היא ידעה שעברה על הכללים. אסור היה לה להראות לוף אסור היה לה לנדב מידע... הזר הנהן ותלה בה את עיניו העצובות. מבטן השקוף העביר בה צמרמורת. ``שמעי, סופי``, אמר לבסוף. ``את יודעת מי אני ולמה באתי לכאן. אבא שלך...``, קולו נשנק לרגע- ``אבא שלך הסביר לך הכל... את מוכנה?``. סופי בהתה בו, אחוזת אימה. לא ייתכן, הוא הזכיר את אביה... זה אסור, זה אסור! משהו כאן לא בסדר! היא הרגישה את עיניה לוהטות מבטו, ובקושי התרוממה על רגליה והחלה לרוץ... היא יצאה מן הבקתה, רצה כאחוזת טירוף. קול נפלט מפיה, קול בלתי אנושי כמעט... כמו חיה פצועה צעקה. למשמע היללה המחרידה נפתחו דלתות העץ שבבקתות האחרות. פרצופים קטנים הציצו מתוכן. כולם היו פניהם של ילדים. ילדונת בת 5 אחזה בזרועה של אחותה בת השנתיים, נער בן 10 בהה החוצה בעיניים טרוטות. לפתע נשמע חריקה צורמנית. הדלת בבקתה הגדולה ביותר שבקצה השורה נפתחה לאט. ``מה קורה כאן?``, נשמע קול נערי. כל הדלתות הקטנות נסגרו במהירות, ועד מהרה הופיעו הפנים הקטנות והסקרניות בחלונות הבקתות. מן הבקתה הגדולה יצא נער כבן 16. הוא היה גבוה ורחב כתפיים, שערו השחור התנופף בקווצות קצרות. יפה תואר היה הנער, אין ספק. הוא פסע מספר צעדים רחבים, וסופי השליכה את עצמה אל בין זרועותיו החזקות, כל גופה רועד בעוויתות. כמו לפי סימן מוסכם הופנו כל הפנים שבחלונות לעבר דלת בקתתה של סופי. הזר עמד שם, לבוש במעיל הפרווה שלו שנראה מגוחך נוכח הלילה הלוהט. הוא חבש את כובעו על רעמת השיער הבהיר, והתקרב לעבר סופי והנער. ``סופי, הקשיבי לי. את יודעת שאני צודק, את יודעת...``. ``מי אתה? מה אתה לעשות כאן?``, ירה לעברו הנער. ``סופי יודעת``, השיב הזר בקול חנוק, ``את יודעת, סופי! את בעצמך אמרת... זה היה כאן... הקרחון!``. הבזק מהיר כרוח, והזר היה משוטח על האדמה, חץ כסוף תקוע בגבו. הילדים הקטנים, שכעת העזו כבר לצאת אל פתח הבקתות, השמיעו זעקת חרדה. ``זה רק להיות משתק``, אמר הנער ברכות. ``הוראס!``, קרא, ונער כבן 14 הופיע. ``אתה לקחת אותו מחוץ לתחום``, הורה. הוראס מיהר למלא את דבריו. ``ואת לבוא איתי עכשיו``, פנה הנער לסופי, אחז בידה והובילה אל בקתתו.

נעמה ע.

New member
ועוד אחד...

הדלת נסגרה אחריהם. סופי בהתה סביבה, היתה זו לה הפעם הראשונה בבקתתו של המנהיג. היא עמדה נדהמת. הרצפה והקירות היו מכוסים פרוות דובים לבנות. עליהן נתלו חפצים נפלאים, מנצנצים. סופי לטשה את עיניה לעברם, וחשה גירוי בעיניה שלחלוחית ביקשה לפרוץ מהן. ``את בוכה``, קרא אליה הנער בקול חד. ``נראה לי ששכחת כמה מהכללים שלנו כאן, סופי``... בלהט הרגע שכח ככל הנראה את השפה המשובשת בה דיבר תמיד ואליה הרגיל את נתיניו. ``לא... לא... לא שכחתי, אני פשוט... אני להיות מצטערת... זה הזר ההוא, אתה להבין- הוא להזכיר לי דברים... מפעם... הוא להזכיר את אבא שלי!``, סיימה בזעקה, ולפני שהספיקה להבין מה קורה, ניטחה סטירה מצלצלת על לחייה. ``מה... אני...לומר... לכם...?!``, סינן הנער. ``לעולם את לא להגיד את זה שוב!``. כעת היא כבר לא יכלה לעצור את הדמעות. הן זרמו על לחייה, רטובות, מחיות. היא היתה זקוקה לזה. מזה שנים לא בכתה. היא נסתה להסתיר את הדמעות בכפות ידיה, תוך שהיא מלטפת את המקום בו סטר לה, והשאיר את סימן אדום בוהק. ``זה בסדר... הכל להיות בסדר``, חזר הנער לדבר בנעימת קול רכה. מאחד המדפים העליונים הוא הוריד בזהירות בקבוקון כחול, אחז בעדינות בראשה של סופי וזילף 3 טיפות אל תוך פיה. עיניה התהפכו בחוריהן מספר פעמים, גופה נעשה רופס, והיא עזבה את הבקתה ללא אומר ודברים.

נעמה ע.

New member
המשך...

לא תמיד זה היה כך. לא תמיד... מידי פעם, בחלומות הטרופים ביותר שלה, עלו במוחה של סופי זכרונות... להבות אש מלחכות את ביתה, אמה מחרחרת למוות... היא זכרה איך הוכנסה ביחד עם שאר ילדי הכפר אל המקלט שמתחת לאדמה, ואיך הופקד עליהם כריס, אותו נער יפה תואר שהיה אז בן 14... היא זכרה את עצמה, ילדה מפוחדת בת 9, שוכבת על רצפת המקלט הקרה, ממררת בבכי... ``היי, לוסי, אל תבכי``, שמעה קול. זה היה כריס שרכן מעליה וליטף את שערה. סומק הציף את פניה הקטנות. גם כאן, בתוך כל הפחד והמהומה, לא שכחה עד כמה העריצה אותו, את כריסטיאן האביר, כפי שכנתה אותו בליבה... ``כריס...``, לחשה מתוך הבכי, ``תשמור עלינו, אני מפחדת...``. הוא הביט בה בעיניו השחורות. ``אשמור עליכם``. ופתאום התרומם על רגליו וקרא: ``ילדים, הקשיבו אליי! הורינו הלכו ולא ישובו עוד. כיוון שאני מבוגר מכולכם, אני מופקד על שמירתכם``. הילדים בהו בו בעיניים אדומות, במבט מעריץ. כה זקוקים היו למישהו שידריך אותם, מישהו שיקח פיקוד... רוח החלה ליבב בחוץ. מבעד לסדק בתקרה נשר פנימה חופן של חול... ``סופה מתקרבת!``, קראו הילדים המבוהלים. ``אמא!``, ``אבא!``, נשמעו הקולות המפוחדים. ``משמעת!!``, הדהדה לפתע צעקה האדירה בין כתלי המרתף. כריס עמד והביט בהם וזיק נדלק בעיניו השחורות. לוסי נרעדה. ``משמעת היא הדבר החשוב ביותר, לא נוכל להחזיק מעמד בלעדיה. מהיום- איש כאן אינו ברשות עצמו. אתם חייבים להישמע לי. האמינו לי, אני אשמור עליכם. ביטחו בי``. והם בטחו בו, את כל ליבם הקטן והמשוסע הפקידו בידו. לוסי נשכה את שפתיה כשנזכרה בכך. סופת החול השתוללה במשך כל הלילה, והילדים ישבו לחוצים ודחוקים זה לזה והקשיבו לה... כל ילד היה שקוע בהרהוריו... איש לא ידע בוודאות מה צופן העתיד... קומץ ילדים, פחות מ-40, ישבו שם בודדים, בודדים כל כך. כריס הביט בהם מפינתו. הם רק ילדים, כל כך קטנים וחלשים. מבטו נעצר כשהגיע ללוסי, שישנה מכורבלת כשראשה מונח על ברכי חברתה הטובה מורגנה. פיו התעקם לחיוך בניגוד לרצונו. לרגע אחד התמלאו העיניים השחורות חמימות... אבל לא. הרגע עבר. העיניים שבו והיו קרות, חסרות מבע. ושוב לא נתן כריס לרגש להסתמן על פניו, ולא לשלוט בליבו. למחרת בבוקר הוא הוביל את קבוצת הילדים החוצה... פיהם נפער לרווחה, והקטנים שבהם פרצו בבכי נדהם. הכל נמחה מעל פני האדמה... במקום בו עמד הכפר הגדול, המטופח- לא נותר דבר. הבתים, העצים, הגנים- הל נעלם... כל פני השטח עד לאופק כוסו בשכבה עבה של חול... השמש להטה מעליהם, ולראשונה הבחינו בתדהמה בשינוי העצום- לא עוד אגם קפוא, לא עוד הרים מושלגים, לא עוד רוח קרה וצינה החודרת לעצמות... החום הציף אותם, הפשיר את עצמותיהם הקפואות. בתחילה שמחו בו. אבל החום לא עבר... הוא להט באוויר מאותו יום והלאה...

Hermione

New member
איך קוראים לסיפור?

את חייבת להמשיך, כי הסיפור הזה ממש יפה. והרמת כתיבה שלך מאוד מאוד גבוהה- התיאורים והצורה שבה את כותבת- זה גורם לי להרגיש כאילו אני שם... אבל חשבתי שקוראים לה סופי, לא לוסי... או אולי זו מישהי אחרת? התבלבלתי.

למעלה