הקלות בבגרויות
אני חושבת שאנחנו מקבלים הרבה מאד הקלות בבגרויות, ויש כאלו שהן אפילו אינן נחוצות, אלא בגדר ``נותנים מתנה- תקח``. אני מתכוונת בכך לעשר נקודות בונוס. כמובן שאני שמחה לקבל אותן, אך עד היום לא הבנתי מדוע העובדה שאני לא שומעת מזכה אותי בעשר נקודות. תוספת הזמן חיונית, אך הייתי רוצה לדון יותר בהקלות שניתנות במשך השנה- רשות לצלם חומר לימודי, שיעורי עזר וכו`. למשל, אצלי, אני לומדת בבית ספר רגיל. אחד הדברים בהם זה מתבטא הוא שאת שיעורי העזר שלי אני מקבלת ממורי בית הספר, דבר שכרוך בתשלום עקיף והרבה טירטורים ביורוקרטיים- ביה``ס סירב להקצות לי שעות ומורים לעניין עד שהוא ראה בעיניו את האישור שהכסף הגיע,ועד שהגיע האישור הזה, מערכות השעות של המורים היו מלאות (לכל מורה מספר שעות קבוע שהוא יכול ללמד, והוא אינו יכול לעבור את מכסת השעות הזו מטעמי חוזה עם בית הספר). התוצאה, מבחינתי, הייתה שהתחלתי לקבל שיעורים מאוחר, ושבמקצועות מסוימים לא נשארו מורים שיכלו ללמד אותי. אמי ואני נאלצנו לחפש מורים מחוץ לבית הספר, ולהסדיר את הביורוקרטיה של הרשמתם כמורי בית הספר וקבלת המשכורת. האם מי מכם נתקל במשהו דומה? או מקרים אחרים הקשורים להקלות לחרש? זו הייתה דוגמה לבית ספר שהערים קשיים, לא מתוך כוונה רעה, אלא אי הכרה.