מה דעתכם על אימוץ?

nice day

New member
מה דעתכם על אימוץ?

יש לי שני ילדים. לאחרונה חשבנו במקום ללדת ילד שלישי, לאמץ ילד. חשבנו שלהעניק בית חם ואוהב לילד שלא התמזל מזלו, יהיה נפלא לשני הצדדים. לעומת זאת, יש את כל הקשיים הכרוכים בתהליך עצמו וכמובן במטען של הילד. מה דעתכם?

oritli1

New member
לגבי אימוץ ילדים

לדעתי רק דבר אחד עלייך לקחת בחשבון, והוא גיל הילדים שלך, מאחר ולדעתי אם את חושבת על תהליך אימוץ ילד שהחיים היו לו לא קלים, מן הסתם לא תאמצי תינוק ויתנו לך ילד יותר גדול מה שיכול להתקבל ב"חוסר פרגון" והבנה מצד ילדייך בהנחה שהם קטנים . גם אני חושבת לעשות את זה אבל רק כאשר הילדים שלי יהיו מספיק גדולים (אחרי גיל ההתבגרות לקראת הצבא) ולא יהיו תלותיים בי, ירגישו מאויימים או יקנאו ויבינו את הרצון שלי לעזור לילדים שזקוקים למלוא תשומת הלב ובניית הבטחון העצמי שלהם , סתם משהו שתחשבי עליו, או תקחי בחשבון, אבל בכל זאת זה דבר חשוב והלוואי שלעוד אנשים הייתה יכולת קבלה ונתינה.

nice day

New member
מה גורם לכם לחשוב על זה?

אני שואלת כי אנשים ששמעו על התוכנית שלנו הרימו גבה. הם הופתעו שמי שיכול להביא ילד לעולם, שוקל צעד כזה...

EMAEMA

New member
אימוץ זה אחד החלומות

שאני בטוחה שאגשים בעתיד כיום יש לי ילד קטן ואני אחכה שיהיו לי מפר ילדים משלי ושיגדלו קצת עד שאעשה זאת אבל אני בטוחה שאעשה זאת - זה משהו שמגיל צעיר חשבתי עליו ולשמחתי גם האיש שלי בעד

oritli1

New member
אני חושבת

שזה בגלל האופי שלי אני עובדת עם אנשים שהם מוגבלים נפשית וצריכים עזרה אני אוהבת לעזור ואני חושבת שזה כבוד גדול לגדל ילד שהחיים שלו היו קשים לתת לו חום ואהבה ולצייד אותו עם כלים שיהיה לו יותר קל להתמודד בעתיד, אני לא יודעת איך להסביר את זה זה משהו חזק מבפנים שאני רוצה לעשות אותו, לגבי בעלי הוא שמע את זה מס' פעמים אבל עדיין לא ממש ישבנו לדבר כי זה לא רלוונטי כעת יש לי ילדה שבקרוב תהיה בת שנתיים ואני רוצה עוד ילד אחד. ועניין האימוץ ייעשה רק שהם יגדלו, אני מקווה שהחיים שלי ימשיכו להיות ככה ושלא יהיו הפתעות לא נעימות או תפניות לא צפויות אז בינתיים אני לא מדברת איתו על זה. אני בעקרון רוצה להיות משפחה אומנת זה לא בדיוק אימוץ את מקבלת אלייך ילדים ואת מגדלת אותם עד שהם נהיים בוגרים ויוצאים לעולם הגדול בהנחה שתמיד הם יכולים לחזור אליי. ואת מקבלת כסף מהמדינה על מנת לכלכל אותם, לא בשבילך!!, ואני לא מאמינה שאי פעם יהיה לנו מספיק כסף לגדל ילדים נוספים בלי תמיכה. זהו,

אני הייתי בתהליך אימוץ ואז נקלטתי

להיריון אחרי שנה זה לא קל יש הרבה קשיים ומי שיש לו ילדים מקבלים ילד בוגר ולא תינוקות וזה לוקח שנה בערך יש הרבה דברים, צריך לשקול האם יבלו אותו המשפחה הסביבה? הילדים? איך יגיבו החברים של הילדים? המשפחה ועוד ועוד אשמח לחזור לנושא........

אביטלתל

New member
אני חושבת שמי שמאמץ הוא צדיק

אבל כדאי לגשת לזה בעיניים פקוחות לדעת שאי אפשר לדעת מה מקבלים אני מכירה אנשים שאימצו, וככל שעבר הזמן התעוררו כל מיני בעיות שנשארו עד היום ולא מזמן שמעתי אותם מעירים משהו שפירשתי אותו כקצת חרטה על האימוץ ואני גם יודעת על אימוצים שהיו מאוד מוצלחים אימוץ זה משהו שצריך לבוא ממקום של משפחה עם יחסים טובים וחזקים כדי שתהיה אפשרות להתמודד עם הקשיים, במקום שהקשיים יחלישו את המשפחה

ayala26

New member
אני מכירה משפחה

שיש להם 2 ילדים שהם כיום בוגרים (כבר נשואים) - אני מכירה אותם מכיוון שהבן הוא עמית לעבודה ובמשך כל שנות ילדותו ועד היום הם היו משפחה אומנת של ילדים שונים שהוצאו מהבית בגלל תנאים קשים (הורים מכים, אלכוהוליזם וכדו') אפילו השנה ההורים שלו לקחו תינוק קטן. בעיקרון המשפחה היא אומנת עד שימצאו מאמצים אבל בפועל הילדים האלו נשארים עד בגרותם (מזכיר קצת את אל עצמי של גלילה רון פדר ואת המשפחה שלה כי הרי הסיפור אמיתי) לדעתי זו מצווה גדולה. יש הרבה ילדים שלא נתמזל מזלם. אני לא חושבת על אימוץ אבל כשבני נולד תרמתי תרומה גדולה ליוניצף לפעולות עבור הילדים חסרי המזל בעוד שבני נולד לבית חם ואוהב שבו לא יחסר לו דבר

למעלה