מה דעתכם/ן?

אני ספרדיה

ומגיל 0 חונכתי לפאות וזה גם מה שראיתי במשפחה המורחבת ומסביבי וזה לא גורם לי לעצור לרגע ולחשוב באמת. ושוב, למרות שגם אני אחבוש פאה...

אץ קוצץ

New member
הפוסקים האשכנזים

הרמ"א, המשנה ברורה והאגרות משה סוברים שמותר ופה מסתיים הויכוח..

אץ קוצץ

New member
ממש לא קשור

הפולמוס ההלכתי הוא האם זה נחשב כיסוי ראש או לא. הוויכוח בדיני צניעות זה בכלל נושא אחר

19אריאל

New member
ופה מתחיל ויכוח חדש, איזה פאה...

לא נראה לי שהרמ``א היה שבע רצון מכל הבלונדיניות הפרוצות שמתרוצצות להן בר` עקיבא... אץ, צא מהשקרים, הפאות של היום זה לא מה שהתירו...

אץ קוצץ

New member
שוב,

הדיון הוא האם זה נחשב כיסוי ראש, הרמ"א פוסק שכן. אתה מגיע מהצד של דיני צניעות, זה כמו שמותר לשים תכשיטים רק אם זה מוגזם זה בעיה של צניעות, אבל לא ביסוד הדבר.

19אריאל

New member
אץ, בבקשה לא להתחכם!

ברור לכולנו מעל לכל ספק שהדיון שמשתולל פה עכשיו הוא האם בימינו אשה יכולה להסתובב בחוצות קריה בפאה כמו הפאות של היום שכבר לא מסתירות את היופי שזו המטרה היחידה של כיסוי ראש אלא מבליטות אותו אף יותר מהרווקות, אז אל תנסה לעקוף את העיקר בטענה לא עניינית איזה פוסקים התירו ואיזה לא. זה שיש פוסקים שהתירו אז באמת התירו, אבל אין זה מעניינו של הדיון .

אץ קוצץ

New member
"להסתיר את היופי" ??

מנין ההנחה הזו ?? אתן לך אתגר, יש מקור אחד בתורה ומקור אחד במשנה לדין כיסוי ראש. מצא לי אותם ותוכיח כדבריך.

שומשום28

New member
וואו איזה שטויות

איפה כת` שהמטרה של כיסוי זה להסתיר את היופי?! ממש לא, ואין שום בעיה שאשה תראה טוב להפך

19אריאל

New member
מי שמחפש תירוצים להתיר

את הרסן ליצר הרע שלו, חבל בכלל על האנרגיות שאני משקיע בלהתייחס. אם שמתם לב לאבסורד שבתגובות??? כלום ספק הוא בידכם האם מטרת הכסוי היא מפני הצניעות והסתרת היופי?! אוף, חבל על הדיבורים שלי בכלל... לכו בעקבות היצר ויבושם לכם.

למעלה