מה דעתכם, מיטת מעבר לתינוק?

zehavi002

New member
מה דעתכם, מיטת מעבר לתינוק?

אשמח לשמוע תכובותיכם. נכדתי בת 3 חודשים. עד היום ישנה בעריסה קטנה מקש שנמצאת על הריצפה. בתי התנגדה להשתמש בעריסות מעץ ששוכרים בטענה שלא מוכנה שהבת תהיה מאחורי סורגים.....ועכשיו כשהעריסה קטנה הם רוצים לקנות מיטת מעבר ולא מיטת תינוק. הם ישימו אותה על הריצפה כדי למנוע נזק בנפילות. אני לא מצליחה להבין את העניין. אולי מישהו יסביר לי? האם היא צודקת שלא מוכנה שהילדה תיגדל בין סורגים

l coyote l

New member
בכל מקרה זו החלטה של ההורים

גם אם לאחרים נראית מוזרה או שגויה.
אז למה משנה אם היא צודקת כשההחלטה לא בידייך?

לדעתי אין נכון או לא נכון במיטות. זה עניין של העדפה, תרבות וכו׳.
יש תרבויות בהן ישנים על הרצפה. במערב נהוגים ״סורגים״, מיטות גבוהות ומזרנים עבים.

אנחנו ישנים על מזרן שיאצו על הרצפה, אבל הילדה מעדיפה דווקא את מיטת הסורגים שלה.
מה יהיה בהמשך, אין לדעת. מה שהיא תבחר.

הי, נשמע שאת בעיקר רוצה להבין את הבת

למה שלא תשאלי אותה? לא מתוך התרסה או רצון להוכיח אותה, אלא מתוך עניין אמיתי - מאיפה היא שואבת את המידע, למה היא מרגישה שלגדול בין סורגים זה לא טוב וכל מה שמעניין אותך. אני יודעת שאם מי מהוריי או חמיי היה שואל אותי שאלות כאלו, הייתי משיבה בשמחה.
לשאלתך - אני באופן אישי לא חושבת שזה כל כך קריטי לכאן או לכאן. מה שחשוב הוא היחס של ההורים ולא המבנה הפיזי, אבל זאת דעתי האישית ובתך כנראה חושבת אחרת ממני...

נהורית1

New member
היי זהבי

לא שמעתי אף פעם על 'מיטת מעבר'. מה זה, מיטה מיוחדת?
על כל פנים האם הבת משתמשת במתקן שמצפצף לגילוי נשימה תקינה
של התינוקת? כדאי לשים מכשיר התראה כזה כדי לגלות אם
התינוקת נושמת כהלכה. ואם כן, איך אפשר להתקין מתקן כזה
ברצפה?

מקווה שהבת מביאה בחשבון את מכלול האפשרויות בבחירת מיטה
לתינוקת.

שבוע טוב.

תינוקת בת שלושה חודשים במיטה זה לא בטיחותי

אנחנו ישנו על מזרון על הרצפה, כזה שאם נופלים ממנו זה לא נורא.
מיטת מעבר לא מתאימה לתינוק שיכול ליפול ממנה.
הילד הגדול שלי נפל ממיטה והיה לו שבר בגולגולת.
זה היה מיטה גבוהה, יותר ממיטת מעבר, ועדיין זה שכנע אותי שאם תינוק ישן במיטה שאינה מיטת תינוק סטנדרטית, זה צריך להיות מזרון על הרצפה ולא משהו גבוה יותר.
מזל טוב להולדת הנכדה

שבר בגולגולת??? נשמע מפחיד!!!

את יכולה לפרט קצת? בן כמה היה? על איזו מיטה ישן?
קטנציק בן 4.5 בדיוק עבר למיטת יחיד. זו מיטה ללא מגן וקטנציק טוען שהוא לא צריך מגן כי הוא לא יפול. בלילות הראשונים הנחנו פוף למרגלות המיטה. הוא אכן לא נופל. אבל אני זוכרת את אחותי נופלת מהמיטה שלה גם בגיל יותר מבוגר, אז אני לא שקטה לגמרי.

היה בן 5 חודשים

בגיל 4.5 זה סיפור אחר לגמרי. לא אמור ליפול, וזה גם לא מסוכן באותה מידה אם ייפול.
המיטה ההיא היתה גבוהה מאוד, לא מיטה סטנדרטית.

בקיצור שלא תדאגי.
אני מספרת את הסיפור כדי להפחיד אמהות לתינוקות שמשאירות אותם לישון במיטת ההורים, לא כדי להפחיד אמהות לבריונים בני 4.5

אם את לא שקטה, הייתי משאירה את הפוף למרגלות המיטה לעוד כמה ימים עד שתהיי שקטה (זה בשביל איכות השינה *שלך*). להזיק זה לא יכול.

אצלנו הגדולה בת ה-4 ביקשה להוריד את המגן מיטה

וגם כבר הספיקה ליפול מתוך שינה ובכלל לא התעוררה...
אני החזרתי אותה וזה כלל לא הורגש.

הקטנה שלי (היום בת שנה ו-5) נפלה כשהיתה בת כמה חודשים וישנה איתי על המזרן על הרצפה.
היא נפלה מהמזרן לרצפה וקצת בכתה, אני הייתי קצת היסטרית מזה, אבל ככל הנראה לא קרה כלום...
היא חזרה אחרי כמה שניות לישון. בכל זאת, זאת נפילה מגובה אפס (כמו שאומרים).
אני זוכרת גם שהגדולה היתה בת 9 חודשים ונפלה פעם מהמיטה שלנו וזה מאד הלחיץ אותי, אבל לא קרה לה כלום.
אבל היא לא ישנה על המיטה שלנו, רק היתה שם פה ושם ופעם אחת נפלה. כמובן שמאז נזהרתי כפליים...

אני מאד ממליצה להיזהר, יש לי קרוב שהוא רופא ילדים והוא אמר לי פעם שרוב הפניות של הורים למיון זה מנפילות של תינוקות משידת החתלה/מיטה/ספה וכו'.

אם הם ישימו אותה על הריצפה

אני משערת שהכוונה לשים את המזרן על הריצפה ואם כך אז אין בעיה בכלל.
בעניין הסורגים - תשאלי אותה בצורה נעימה.
אני אישית ישנתי עם התינוקות שלי על מזרן על הריצפה וזהו.

מה זה מיטת מעבר על הרצפה?

את מתכוונת מזרון מעבר על הרצפה? אם כן אז זה נשמע בסדר
לא הייתי משאירה תינוק במיטה גבוהה ללא סורגים
כל עוד הבת שלך בוחרת בפתרון שהוא בטיחותי זה לא ממש משנה מה הפתרון. יש כל כך הרבה גישות. העיקר שזה בטיחותי, כל השאר לא חשוב.

למעלה