מה דעתכם לשרשר פה...

מה דעתכם לשרשר פה...

מן טריווית PHP כזאת? כדי שנלמד יותר? כאילו אנשים פה ישאלו מן שאלות טריוויה בנושא PHP וכל פעם שאחת נפתרת, מי שפתר מקבל נקודה, ורשאי לשאול שאלה חדשה, מה אתם אומרים? אם אתה שקורא את ההודעה עכשיו, מסכים, התחל עם השאלה שלך :)

OICW

New member
אוקיי,שווה לנסות ../images/Emo8.gif

אז אני אתחיל- כיצד ניתן להתעלם מהודעות שגיאה ולהמשיך בריצת הקוד

shanor

New member
מממ...

לא יודע אם לזה בדיוק התכוונת, כי זו לא ממש התעלמות מהודעות השגיאה אלא יותר ביטול הודעות השגיאה לחלוטין על ידי שימוש ב:
error_reporting(0);​
כאשר אפשר לשחק עם מה בדיוק רוצים לבטל על ידי נתינת ערכים שונים של סוגי ההודעות הרצויות (והלא רצויות)). בברכת בוקר טוב לכולם, שנאור.

kensaggy

New member
ממ...

אני הייתי הולך או עם מה שאמר שנאור. ועוד שיטה להתעלם משגיאות של פונקציות(!) היא פשוט לשים שטרודל (@) לפני קריאות של פונקציות...

OICW

New member
-->

אוקיי,אני התכוונתי לשטרודל(@)... אבל למדתי פונקציות נוספות

YuvalCo

New member
גם אני חשבתי על ה

@.. לא שמעתי על כל יתר הדברים שכתבתם פה
בכ"א, עכשיו תורו של kensaggy ?

kensaggy

New member
או קיי...יש לי שאלה קצת שונה..

ז"א באמת יותר בסגנון של הטריוויה המקורי.. ופחות שאלה של ידע ולוגיקה.. מי פיתח (אחד או רבים) את שפת PHP המוקרת לנו כיום? וממה היא התפתחה? נראה כמה אתם בקיאים בהסטוריה של PHP... בברכה, חן. ד"א, לא ממש הצלחתיי לחשוב על שאלת PHP תכלס...של ידע..

shanor

New member
מממ...

רסמיס לסדורף (שותף באחד מצוותי הפיתוח של שרת האפצ'י, 1994, רצה לכתוב את קורות החיים שלו כדי שאנשים יוכלו להכנס לאתר שלו ויקבלו דף מותאם אישית לפי נושאים שהוגדרו מראש. PHP משמעותה -PERSONAL HOME PAGE. הוצאה בתור גרסה 2, PHP/FI, (כאשר FI -מפרש טפסים). את גירסה 3 כבר פיתחו אחרים כאשר אחד מהם היה ישראלי חיפאי בשם זיו סוראסקי, המפתח המקורי נתן את אישורו לשינויים ולהפצת הקוד. זה מה שאני יודע ומכיר. שנאור.

kensaggy

New member
שנאור, שיחקת אותה..

תשובתך מפורטת ביותר..
סע, השאלה שלך.. שאל שאלה..

shanor

New member
:))

אתגרים תכנותיים יש לי בשפה, אני נאלץ להתמודד איתם יום יום וכל יום מחדש (כמעט) אז אם מישהו רוצה אתגר תיכנותי, סבבה, אבל שאלות PHP, אישית אין לי. מצטער. שנאור.

זרוק אתגר תכנותי ../images/Emo13.gif

ד"א שאנור, אתה אצלי ברשימת אייסיקיו אם אתה לא זוכר -עזרת לי לפרמט פעם לא ידעתי שאתה גם יודע PHP נוסף לכל

shanor

New member
מממ...

כן חציל, אני זוכר. ::))) רוצה אתגר תיכנותי, קבל: בנה מערכת לוגאין (הכי פשוטה שאפשר) יחד עם כל טבלאות ה-MYSQL שלך, כאשר אתה צריך לעקוב אחר כל כניסה ויציאה שלך החברים. כניסות כפולות אסורות, ושלוש שגיאות רצופות יביאו לחסימת המשתמש. זה לא כל כך האתגר. האתגר הוא לתת כל הגנה אפשרית. אז תן את כל ההגנות האפשריות (מבחינה רעיונית, אני לא מבקש קוד) לכל מצב שעליו אתה יכול לחשוב של כניסה לא מורשית למערכת. האמת, כשאני חושב על זה, אני בטוח שגם אני לא חושב על כל האפשרויות. שנאור.

orenphp

New member
לדעתי משהו כזה...

/** MYSQL Structure: ---------------- Table - Logins # ID (auto_increment, primary_key) # userName (varchar(15)) - encrypted in the database (MD5 - one way encryption) # password (varchar(25)) - encrypted in the database (MD5 - one way encryption) # insertDate (Date type) # exitDate (Date type) # accountStatus Default 1 (BIT) -- 0 = closed\disabled, 1 = open # # other details u want to save.... # /**/​
עכשיו כאן זה נהיה מעניין. 1. כניסה לעמוד login 1.1 נבדוק אם קיים לנו SESSION מתאים שמחזיק מידע מוצפן(!) על המשתמש. 1.2 במידה ויש, נבדוק שאכן קיים משתמש עם נתונים תקינים 1.2.1 אם הנתונים תקינים (ברמת שאילתא SQL): 1.2.1.1 יבדק מצב החשבון שלו 1.2.1.1.1 אם החשבון "פתוח" - המשתמש יוקפץ לדף הבית/דף חשבון פרטי וכו'. 1.2.1.1.1 אחרת, הוא ישלח לאיזה עמוד מסויים שיודיע לו שהוא חסום (בדומה לסעיף 2.2.1.1.1) 1.2.2 אם נתונים אינם תקינים, יתבצע ניקוי של הSESSION והוא ישלח לסעיף 1.3 1.3 במידה ואין, יוצג טופס לוגין (שם משתמש + סיסמא), בעת לחיצה על "שלח" הוא ישלח לאותו עמוד רק שהפעם יש לנו נתונים לבדוק - ראה סעיף 2 (הפרדת סעיפים מאחר ויש הפרדת ישויות באופן רעיוני - ככה אני רואה את זה לפחות). 2. נבדוק באמצעות שאילתא SQL את התוכן 2.1 אם קיים שם משתמש עם סיסמא כזו: 2.1.1 נכניס SESSION עם הפרטים של המשתמש באופן מוצפן (MD5), נשמור את זמן ההתחברות שלו בmysql, נמחוק את המשתנה SESSION בשם loginAttempts אם קיים ונשלח אותו לפי סעיף 1.2.1 2.2 אחרת, 2.2.1 נבדוק האם קיים לו משתנה SESSION בשם loginAttempts (עם isset). 2.2.1.1 אם כן, נעלה אותו ב1 ונבדוק אם המשתנה גדול ממשתנה שמכיל את "מספר נסיונות ההתחברות המורשה" (בהנחה שנאתחל את המשתנה ל0 בפעם הראשונה) 2.2.1.1.1 אם כן, ננעל את החשבון שלו (Mysql) ונשלח אותו לאיזה עמוד שיגיד לו לעשות X (יצור קשר עם האדמניסטור וכו'), ובנוסף נשלח מייל לאדמניסטור על הבעיה. 2.2.1.1.2 אם לא, נשלח אותו למלא שוב את הטופס(ונודיע לו על הטעות) - ראה סעיף 1.3 2.2.1.2 אם לא, נאתחל את המשתנה SESSION בשם loginAttempts ל-0 ונשלח אותו לסעיף 1.3 (עם הטעות) דאגתי למשתנה exitDate ברמת הDB מאחר ואם אתה עושה logout.php אז שיהיו לך דרכים לראות כמה זמן הוא היה (כל דרך אחרת לבדוק לדעתי מתי המשתמש יצא, אינה נכונה מאחר והיא ב99 אחוז מהפעמים אינה מדויקת). אני מתאר לעצמי שזה לא עונה על כל הצרכים, אבל ניסיתי במשך כמה דקות לחשוב על סט בדיקות באופן מילולי וזה מה שיצא :)

orenphp

New member
הקפצה

מעניין, משום מה זה לא הוקפץ לראש הדף. נקפיץ שוב...

miok

New member
זה כל המהות של הפורום הזה ...

אנשים נכנסים לפורום ושואלים שאלות, אתה יכול להתייחס אלהים כשאלות טריוויה. ועכשיו שאלה, רק לפני-כן, אני רוצה להבהיר שאני ממש חדש ורק מתחיל ללמוד PHP קראתי על אופציה בשרת הPHP שנקראת GD אני מקווה שאני לא טועה, הפונקציה אחראית על הצגה אופטימלית של תמונות. שמתי לב שמביין הקבצים שהיא מציגה לא מופיעים קבצי GIF משהו יודע למה ?

בשביל מה אתה צריך gif?

הפורמטים היותר מקובלים היום הם jpg ו-png, פורמט gif נחשב דיי מיושן... ושאלה: איך אפשר לשמור תמונה בתוך בסיס נתונים? תודה.

Megapuzik

New member
->

לדעתי הכי נוח לשמור את הכתובת של התמונה במסד נתונים במקום לשמור את התמונה פיזית. למשל אם יש לך טבלאה ובה יש עמודות של שם משתמש | תמונת משתמש אז בעמודה של "תמונת משתמש" פשוט תשים קישור לתמונה. אם אתה מתעקש על להכניס את התמונה פיזית למסד (ואין לי מושג בקשר ליעילות של זה), תבדוק פה.

וואלה תודה דימה ../images/Emo13.gif

ממצב ? זה תומר (שאגי) למרות מה שעשית לי פעם באייסיקיו נשכח P: תודה בכל מקרה

miok

New member
נכון שgif ישן אבל ..

אבל GIF לטוב ולרע נפוץ מאוד .. האמת ששמעתי שמדובר בזכויות יוצרים שהחברה שפיתחה את פורמט ה gif החלה לבקש. מהסיבה הזו הורידו אותם מהרבה אפליקציות פתוחות שעבדו אתה. אגב, למשהו כאן יצא לעבוד עם typo3 או עם ez-publish ?

למעלה