מה דעתכם חברים?

מה דעתכם חברים?

האבא של הבן שלי רוצה לבוא לראות אותו ברבע לשמונה בערב, שעה מאוד לא נוחה לתינוק קטן.. אבל אצלו זה או זה או כלום.. כמובן שלפי ההסכם יש שעות נורמאליות אותו זה לא מעניין.. מה דעתכם? אצלו הילד תמיד בסדר עדיפות אחרון?

אין שעה מאוחרת מידי לזמן איכות

הילד בטח ישמח לפגוש את אביו, גם אם זה לדקה לפני השינה. תחשבי על עצמך, לא היית שמחה לפגוש אהוב שלך, גם אם זה לרגע לפני השינה? אף פעם לא הגבלתי את הקשר של הגרוש לי עם הילדים בימים ושעות. הבית פתוח בפניו ותמיד הביקורים שלו רצויים. אגב, כשאנחנו התגרשנו, היתה לי תינוקת שרק נולדה, וזה לא הפריע לי שהוא הגיע לבקר גם בשעות לא "רגילות", ואף יותר מזה, מיום הוולדה היא ישנה לסרוגין גם בבית אביה. בתקופת ההנקה הייתי שואבת חלב ומכינה לו בקבוקים עבורה, ובלבד שלא יפגע הקשר שלו איתה. הוא לא אב השנה, אבל הוא האבא היחידי שיש להם ולקשר ביניהם יש ערך עליון בעיני.

../images/Emo25.gif../images/Emo51.gif

ספר את זה לגרוש החביב שלי. השבוע, פער ראשונה הוא אמר לי כמה שהוא מעריך אותי. מאוד התרגשתי. עד עכשיו מסתובבת עם דמעות בעיניים. זה התחיל ביום שני, הוא חגג יום הולדת והלכתי עם הילדים וקנינו לו סוודר יפה. הילדים כתבו ברכה, וצרפנו לו דיסק עם תמונות של הילדים מהשנה האחרונה (בכל שנה אני מעלה לו את תמונות הילדים על דיסק). שלשום, הגיע שליח למשרד שלי עם מתנה עבורי. מתנה מקסימה בעיני. אקווריום עגול קטן, ובפנים שוחה לו דג אדום עם סנפיר ארוך, עם אבנים צבעוניות וירח מנצנץ. פשוט מקסים. אפילו הגיע עם האוכל שלו. לדג צורף כרטיס ברכה האומר: "חברים טובים הם אלו שמלווים אותך תמיד, גם אם בשתיקתם.". לא היה כתוב ממי זה, אבל בתחושות שלי ידעתי שזה לא הגיע ממחזר, אלא ממישהו שמכיר אותי היטב. אפילו דיברתי עם חבר מהפורום ואמרתי לו: "רק מי שמכיר אותי היטב, יודע ששום פרח בעולם לא יעשה לי את זה כמו הדג הזה". היום הגרוש שלי התקשר אלי למשרד ואמר לי: "נו, איך השותף החדש שלך למשרד? מרעיש? תגידי שכן ואני מפטר אותו מיידית.". הפתעה, הדג המקסים, שאני ממש התחברתי אליו ביומיים האלו (קראתי לו בני) הגיע אליי כהוקרת תודה מהגרוש המקסים שלי. ולא רק זה, הוא גם העניק לי סופ"ש ארוך חופשי מילדים. חופשייה כבר מיום חמישי בבוקר. כמה אני מאושרת שהצלחנו למרות כל הקשיים לשמור על יחסים תקינים וטובים שכאלו. מאחלת לכולם.

shon שון

New member
../images/Emo19.gif ? "מלוים בשתיקה" ?

אני הבנתי את זה אחרת , תהיי יפה ותשתקי
אני מיחס ערך עליון לקשר בין ההורים לצערי צריכים שניים לטנגו, למרות שזה ממש ממש לא כל כך קשה , אין צורך בגינוני טקס למניהם , אין צורך להיות חברים , רק להיות קונקרטים לעניין הילדים

sharon30a

New member
../images/Emo47.gifוואיי... איזו מלכה

וואלה ריגשתיני אחותי.... כל הכבוד על גדלות הנפש, תעצומות הרוח ובכלל על הפאסון המדהים הזה שהוביל אותך! כן אותך בובית למקום שכזה עם אבא של ביייביקינגקונג....
שאת מקסימה! חיבוק

Rtitan

New member
ומה את מרגישה?... ../images/Emo11.gif

נכון שהכי נפלא יהיה שהאבא יבוא ברבע לשמונה בערב לומר לבנו לילה טוב לפני השינה...
אבל יש כאן כמה "אבלים" לא קטנים
: - מדוע דווקא בשעה כל כך מאוחרת? האם עבודתו מונעת ממנו? - או אולי יש כאן מצב שבו הוא קצת עושה "דווקא"? - איך זה משפיע עלייך? בשעה כזו - תינוק קטן שיתרגש לראות את אביו עשוי לא להרדם בקלות... הלילה שלך עשוי להיות לא ממש קל. - איך זה מבחינת הפרטיות שלך?... - ולבסוף, מה זה בדיוק אומר "ההסכם לא מעניין אותו"?... הסכמים - או שמכבדים אותם, או שאין הסכם. מה הבעייתיות כאן? - אולי ההסכם אינו טוב ויש לשנותו? אני מכיר מישהי שה-X שלה עושה לה דברים דומים - ההסכם לא תופס מבחינתו - והוא מטרטר אותה ברמות מדהימות כדי למנוע ממנה כל סיכוי לחיים פרטיים נורמליים - והוא עושה את זה דרך הילדים. משום מה - זה מאד מזכיר לי את מה שאת כתבת...

shon שון

New member
למען הילד נסי להפריד

בין מה שנוח לך למה שטוב לילד! גם אם זה נכון שהוא לא עומד בהסדר גם אם לדעתך הילד בעיניו אחרון בסולם, כל עוד את לא נפגעת מזה, אפשרי את המפגש, למרות המטרד. עדיף שיהיה אחרון בסולם העדיפויות מאשר לא יהיה בכלל .

אני חושבת כמו ארטיטן...ומנסיון אישי

אומרת לך שאם זה מפריע לך אל תיכנעי.גבולות זה שם המשחק. זוהי דרך לשלוט ולתמרן אותך.רוצה לבוא מאוחר? אין בעיה.תאמרי לו שאת יוצאת ושתשמחי אם הוא ישאר לעשות בייביסיטינג...נראה אז איך יגיב.במקרה שלי זאת היתה הדרך שלו לשלוט בי ובחיי הפרטיים. מי שעניינה אותו בשעות האלו היתה אני ולא הקטנה.כמה מניפולציות הוא ניסה דרכה כדי לשלוט בי. כמה זמן עד שהצלחתי להשתחרר ולעמוד על שלי ולא לאפשר לו יותר לשחק בנו.תהיי חזקה.אל תוותרי. מנסיון.

בטח כבר מאוחר מידי

אבל נגעת בנושא רגיש... התשובה שלי היא שתלוי בן כמה הילד. לי יש בן בן שנה וארבעה חודשים. הוא לגמרי מעריץ של אבא שלו, העיניים שלו זורחות כמו השמש בשיא הקיץ כשהוא רואה אותו
, הבכי כשהם נפרדים... - קורע לבבות
היות ואין לי שום כוונה לריב או לעשות דווקא לבעלי לשעבר הייתיבגישה של "מתי שהוא יכול - אהלן וסהלן, הילד ישמח". א-ב-ל אתמול הבנתי סופית, ואני חושבת שאפשר גם להגיד "הבנו" ברבים, שלאבישי שלנו ה"קפיצות" האלה קשות ואפילו אני מרשה לעצמי לומר - מייסרות. אתמול הוא הגיע לבקר אותו. הביקור עצמו, כמו כל ביקור, היה מעולה. הפרידה, לעומת זאת, היתה בלתי אפשרית לשלושתינו (אני מניחה שלי זה היה הכי קל, הכל יחסי
). בלי להיות פסיכולוגית, ברור לגמרי שהילד פיתח חרדת נטישה נוראית כלפיו אבא שלו וזה נורא
, הילד נרדם בבכי
, דבר שלא קורה. והרשי לי לנחש שאבא שלו נסע בבכי עד הקריות...
(אני עבדתי בבית אז לא הרשיתי לעצמי לבכות
) היום התייעצתי עם שתי פסיכולוגיות של הגיך הרך ונאמר לי במפורש שמה שעשינו הוא טעות. אני לא אלאה כאן בכל מה שנאמר, אבל בגדול - בגיל הזה, וגם מאוחר יותר - חשובה מאוד השגרה. וכמה שזה כואב, ואני ממש מקווה שלא יפורש על ידי הצד השני כ"דווקא" - ביקורים כאלה נשתדל מאוד שלא לעשות יותר. בפעם הבאה נסי להיות יצירתית וספונטנית איתו, (בהנחה שאת מקבלת את אי כיבוד ההסכמים כמובן... מסיבותייך שלך), אולי תגיעו לאיזה שעה אחרת יותר מתאימה. ואולי בכלל הילד שלך מספיק גדול להבין שאבא קופץ לביקור קצר ויחזור בהזדמנות אחרת
בכל אופן נראה לי חבל מאוד שלא תהיה שגרה לביקורים. נסי להסביר לו למה את לא בעד ולהבהיר לו שזה לא דווקא... בהצלחה (בפעם הבאה, עכשיו הוא כבר בטח אצלכם עושה חיים עם הקטן
)

תודה רבה לכם

על התשובות המגוונות.. אני באמת לא רוצה לעשות לו דווקא אבל הוא ממש לא יכול להישאר איתו לבד בשעה הזו כי הוא לא יודע לקלח אותו ולא יסתדר איתו, כך שנוצר מצב שזו שעה שמחייבת אותנו להיות באינטראקציה לא נעימה לי. אני שמה את עצמי בצד ומנסה לחשוב עליה, ברור לי שזה עדיף על כלום אבל השאלה שאני לא יודעת זה אם אני לא אאפשר את זה אולי הוא יפנים שאפשר יום אחד בשבוע לצאת מהעבודה שעה לפני בשביל הילד שלו. הוא לא ישן אצלו כי הוא קטן מדי ובכלל אני לא רואה כזו אופציה באופק מבחינתו. כך שברור שאם זה או זה או כלום אז אולי עדיף את זה אבל- אני מנסה לסגל שגרה נורמלית ולא מצליחה :(

רק שיר

New member
עדיף מאשר כלום

תחשבי על הילד..בטוח הוא גם רוצה לראות א ת האבא. והוא ישמח מאד. לא נוח- את צוקת. אך כאן אנחנו לא עוסקים בנוחות. אלא בתועלת.

אם הילד היה בסדר עדיפות אחרון

הוא לא היה מגיע לראות אותו גם ברבע לשמונה בערב. נכון שזו שעה לא נוחה, אבל עד שלא תסדירי את העניין, למען הילד תתני לאבא לראות אותו. אגב, הסכמת שהוא יגיע בשעה הנ"ל?

magic40

New member
היום אולי כשהוא קטן זה פחות בעייתי

בעתיד יכולה להיות בעייה!

לדעתי

אם זה קורה מדי פעם אז לא נורא, אבל לאורך זמן לתינוק קטן שיש לו סדר יום, וצריך ללכת לישון זה יכול להוות בעיה. נדמה לי שאני הייתי מבקשת לשנות את ההרגל הזה, שימצא בבקשה זמן טוב יותר.

למעלה