מערכות יחסים בין הורים וילדים
מורכבות. הן לא נבנות ביום ולא נהרסות ביום. אמי היתה אשה קרה וקשה שום דבר ואף אחד לא מצאו חן בעיניה. גם כאשר היתה זקנה מאוד ונזקקה לעזרה לא היתה נחמדה. בכל פעם שאחותי היתה מבקרת אותה, היתה באה ליום שלם ועומדת לרשות אמי לעזור לה בכל מה שתרצה, היתה זוכה לביקורות והעלבות, כמו את שמנה, איזה שמלה את לובשת, איזה תסרוקת יש לך, אחותי היתה מבשלת לה ואמי בהפגנתיות לא היתה אוכלת, כי זה לא טעים לה.. ואחותי בנאמנות נסעה (שעה נסיעה לכל כוון) פעם בשבוע לבקר אותה במטרה לעזור לה, אבל אמי תמיד אמרה לה שהשכנה (שעוזרת לה בשכר) עושה את זה טוב יותר ממנה, בלי בושה אמרה לה את הדברים האלה. אני הייתי באה לעתים יותר רחוקות לבקר את אמי, לא במטרה לעזור לה, אלא ביקור נימוסין, יושבת שעה והולכת, לי היא לא העירה אותן הערות שהעירה לאחותי . עם אחותי השלישית היא לא דיברה 20 שנה , עד יום מותה לא דברה עם בתה. אז לא צריך לשפוט ילדים שלא באים להוריהם (או כמו שקוראים לזה מזניחים את הוריהם, לא כל ההורים הם סוכריות ולא כל ההורים גידלו את ילדיהם באהבה. כשאמי נפטרה אף אחת מארבע בנותיה לא הזילה אפילו דמעה אחת. נ.ב. גם אבי אכל ממנה מרורים וירד ביגון שאולה, הוא היה חולה והיא לא היתה מוכנה לטפל בו, לא לבשל לו ולא לסעוד אותו. לפעמים צריך לשפוט את ההורים ולא את הילדים.