מה דעתכם בקשר ל.......

איילת כ

New member
מה דעתכם בקשר ל.......

דתיים שמאמינים בה´ ומקיימים את המצוות אבל מחליטים לקיים רק חלק מן המצוות? ויש המון דתיים כאלו.

beckham17

New member
לדעתי זה ממש הנושא

שמדברים עליו פה למעלה, בשרשור על איסור נגיעה... כל אלה שאומרים שהם לא מקיימים את האיסור החמור הזה, הם בדיוק מה שאת הגדרת, דתיים שלא מקיימים את כל המצוות.

איילת כ

New member
נכון..... אבל

בשרשור השני זה קשור בעיקר באיסור נגיעה לכן פתחתי שרשור שיעסוק באי קיום המצוות בצורה יותר כללית.

beckham17

New member
"צדיק באמונתו יחיה"

לא כך? לא!!! כי השאלה היא מהי אמונתו, ואם אמונתו היא בבורא עולם, והוא מאמין שצריך לקיים את דבריו, אין פה מקום לפשרות. ולכן הוא גם יגיע ל"צדיק". ולאלה שמגדירים עצמם מסורתים, או דתיים חפיפניקים, מעדיפים לתרגם את המשפט ל- "איש באמונתו יחיה". רק חבל שזה עיוות של המשפט!!!

מוצארט

New member
עדיין לא המציאו

את מכשיר ה - "דתומטר" כשימציאו, תוכלי להגיד מי מקיים יותר ומי פחות. כל אחד מקיים לפי יכולתו.

איילת כ

New member
אני לא אמרתי את זה

נכון שאני לא יכולה להגיד לך מי מקיים יותר ומי פחות אבל זה לא נכון שאדם לא יכול לקיים מצווה כלשהית. הכול תלוי בכוח הרצון. נכון חלק מהמצוות קשה יותר לקיים אבל זה לא בלתי אפשרי.

לפי עניות דעתי...

בס"ד כל אדם שמאמין בה´ ומגדיר את עצמו "דתי" אז הוא צריך לקבל על עצמו את כל המצוות. מה הוא מקיים בפועל זוהי שאלה אחרת אך תמיד צריך לשאוף לקיים את כל המצוות ואם באה מצווה לידך לא לפספסה. העיקר הוא ההשתדלות לקיים וכמובן לבצע זאת, ואם נופלים לא נורא כי "שבע יפול צדיק וקם...."

דתי בדם

New member
זה הכי טיפשי.

אם אתה מאמין בה´ וחושב שזה אמת אז תשתדל ותעשה מה שאתה יכול כדי להמשיך עם האמת הזאת. אבל אם אתה חושב שזה לא נכון אז למה אתה בככלל שם על זה?? ומי שעוד לא סגור על עצמו שיעשה בירור ויחליט אבל אם אתה חושב שהאמונה באלוקים זה דבר אמיתי ונכון תשתדל לקיים את זה ואל תגיד אני דתי חוץ מ....... זה מתאים לאנשים מטומטמים שלא חושבים (בתקוה שאתם לא כאלה)

דתי בדם

New member
את זה לא אמרתי....

אבל אני בז לאנשים שחושבים שזו אמת , ולא מנסים לקיים אותה , זה כמו להאמין לרופא שתרופה מסויימת עוזרת אבל לא לקחת אותה לפי הוראות הרופא זה הרי טיפשי , לאשאני מושלם ואין נפילות וקטעים של משברים אבל , השאלה עפ"י איזה קו הולך הבנאדם ואת דעתי לגבי איזה קו אפשר לראות בשם שלי למה ללכת לפי הקו הזה זה דבר ארוך ומייגע ולא אוכל לפרטו כאן כמו שצריך לכן אני לא רוצה להתחיל עם זה

כמה הגיגים פילוסופיים../images/Emo132.gif

כמה נושאים לסדר היום לא חושבת שמישהו ממש ענה ברצינות לשאלות ששאלתי בנוגע ל"איסור נגיעה" למרות שאריאל השתדל לתת מקורות לא ראיתי ולו ציטטה אחת מהמקרא בנוסף , לדעתי הדיון סטה למקומות אחרים לתחושות סוביקטיביות של משתתפי הפורום ופחות על האלמנט ההלכתי של זה.... בנוגע לדיון "מיהו דתי אמיתי!?" יש לי קושי אמיתי להשתרשר כאן להשקפתי , ואמרתי את זה אין ספור פעמים הסקטור שלנו חוטא בחטא היהירות ולוקח לעצמו את הפרויליגיה להחליט מי דתי ומי לא . אין זכות לא לי ולא לכל אחד אחר מאיתנו לשפוט את הזולת. תחשבו על זה: מה עדיף!? שמישהי נניח לא תלך עם חצאית (כי קשה לה ... ולא נכנס לסיבות) והיות והיא בעינינו כבר לא דתית היא גם תתחיל לחלל שבת וכו או לחילופין , אוקי תלך עם מכנס ועדין תשמור על מצוות אחרות!?!? אני לא פוסקת אני רק מעלה תהיה........ אתן דוגמה מעשית מניסיון חיי כשהתחלתי ל"חפף" בנוגע לכיסוי הראש כל הזמן שאלו אותי : "מה זה מותר?" ושמעתי כל הזמן את הרכילויות מאחורי הגב........ התחושות האלו גרמו לי לכזו אנטי שיותר ויותר דחפו אותי להוריד בכלל את הכיסוי מאשר להישאר איתו........ כך שחושבת שזו סוג של יוהרה להחליט עם מישהו דתי או לא על סמך המעשים או מאפינים חיצוניים אני אישית נורא אעלב אם יאמרו לי שבגלל שלא לובשת כסות ראש אני פחות דתיה ממה שהייתי פעם............. ב ו ל ש י י ט!!!!!!!!!! "דתי בדם"- תקשיב טוב!!!! החיים הם לא שחור לבן! אין הכללות!!! אסןר לפסוק לגבי מישהו!!!! הדוגמה שנתת אינה ממחישה את הענין היות ולא חסרים חולים ששומעים ויודעים שלעשן אסור כי יגרום להם לבעיות בריאותיות ועדין ממשיכים אז בבקשה ממך..............

אני עכשיו אנסה להעלות...

בס"ד כמה קבצים בכל הקשור לעניין איסור נגיעה. הם יועלו בשירשור של איסור הנגיעה!

למעלה