מה דעתכם בעניין?

Jazz Singer

New member
מה דעתכם בעניין?

האם לדעתכם אדם שיש לו בעיות רפואיות שעלולות להפריע לאחרים (כמו למשל תסמונת טורט, OCD ועוד מיני מחלות המלוות ברעשים או התנהגויות שונות) צריך לידע את השותפים של הדירה אליה הוא מתעוון לעבור?

tenen

New member
לצערו כן...

ואני אומר לצערו כי אני הייתי מחפש לי שותף אחר... ואם הוא לא אומר אז שלא יתפלא אם מפרים את החוזה איתו והוא נתקע פתאום..

אני לא יודעת

לעניות דעתי, זה שהשותף שלי מכעכע ומוציא ליחה בקול כל יום במשך קרוב ל-10 דקות - ובלי סיבה הגיונית, הרבה יותר גרוע משותף עם טוראט, שלו לפחות יש סיבה מוצדקת וכמה זה כבר יפריע לי כשהוא יקבל התקף. הרעשים שהשותף שלי עושה הרבה יותר גרועים ומפריעים, ומפניהם הוא לא טרח להזהיר אותי (אז באמת הייתי מעדיפה שותף אחר).

tenen

New member
אבל עדיין לא היית עוברת לא?

כלומר כמו שאם היית יודעת שהשותף הנוכחי שלך הוא הטיפוס המפריע לא היית עוברת ולכן הוא לא הזהיר גם אם טיפוס שמפריע מסיבה אחרת מזהיר לא היית מסכימה כי לא איכפת לך מהבעיה שלו איכפת לך מהבעיה שלך, ואם את משלמת על דירה זאת זכותך :)

אבל כמה כבר טוראט יכול להפריע?

לא נראה לי שזה באותו סדר גודל. היה יותר מפריע לי מישהו שהולך מתוך שינה והייתי יכולה למצוא אותו המיטה שלי, עושה דברים לטענתו מתוך שינה ובלי שליטה

tenen

New member
מוכנה לשלם כסף בשביל שיציקו לך?

אז בבקשה :) שאני משלם כסף אני רוצה את התמורה המירבית...

אבל שוב - מה מציק בטוראט?!

במקרה אני יודעת מה זה טוראט, ואני לא חושבת שלהיות עם בעל תסמונת זו באותה דירה יכול להפריע למשהו. גם עם אסמתי לא היית רוצה לגור מחשש שיקבל התקף? ומה עם חולה אפילפסיה? ההתקפים שלהם הרבה יותר גרועים ומפחידים משל טוראט.

tenen

New member
מה מציק?

טוב את התשובה למה מציק קיבלת כבר משואל השאלה :) בכל אופן לשאלתך, באמת לא איכפת לי שיהיה חולה במה שהוא רוצה, כל עוד שהתסמינים לא מפריעים לי מצדי שיבלה כל סופ"ש בבית חולים כל עוד הוא משלם את השכר דירה ולא מפריע לי :) כמו שאנו לך טורט יכול להפריע, כנ"ל אסטמה מאחד שמכיר לא מעט אסמטים, בנוגע לאפילפסיה, באמת שלא מפריע לי, יקבל התקף יקבל, לא מרעיש, ויהיה לי יותר זמן לבד בדירה :)

NightElf

New member
אכן שאלה קשה... ../images/Emo4.gif

אבל נראה לי שעקב רגישות נושא המגורים יחד, אז יש צורך ליידע את השותפים העתידיים, כי בכל זאת הולכים לגור איתם תקופה לא קצרה, וחשוב שתהיה התאמה מלאה, ולא יהיו דברים שעלולים להפריע להם. מה לעשות, לא כולם מקבלים את כולם כיום, ותמיד יהיו כאלה שמשהו יציק להם... ונראה לי חבל להתקע עם שותף כזה שמשהו שכזה יפריע לו

Jazz Singer

New member
הסיבה לשאלתי

לשותפה שלי יש גם תיסמונת טורט וגם OCD. על שניהם לא ידעתי לפני שהיא עברה לגור איתי... ואגב פני בובה, כשמישהו כל היום עושה לך טיקים באוזן בעוצמה די חזקה, מכבה ומדליק את האור 100 פעם, פותח וסוגר את הדלת 100 פעם וכו'... (הוכו' הזה הוא ממש ארוך לצערי) זה משגע ת'שכל. היא עוזבת בקרוב אבל אני תוהה אם היא סיפרה לשותפים שלה לעתיד את מצבה. אני מניחה שלא.

אוקי, אז זה מקרה קשה...

חשבתי משום מה שיש אפשרות לטפל בהתקפים ככה שהם לא ימשכו הרבה זמן... אני ממש מבינה אותך, תאמין לי. השותפים שלי עושים דברים דומים בלי שתהיה להם שום מחלה וזה מחרפן.

למעלה