מה דעתכם? בן 14: כתב יד

melodynoa

New member
לדעתי:

הבנאדם ההרואי עם הכתפיים הרחבות, יחד עם נוף העץ הפחוס יכולים להעיד על תחושת לחץ ואחריות אדירה על הנער. השולים הרחבים והמתרחבים בשילוב עם הענף הדוקרני היחידי בעץ הפונה לכיוון הבית, והנוף שפונה לכיוון החברה ושם הוא גם פתוח יותר - לדעתי מעידים על כך שלא טוב לנער בבית, והוא מחפש מפלו בחוץ, עם החבר'ה. מוזר לי שהשוליים השמאליים שלו נכנסים בחברה מפני שהוא מאוד עדין ומאוד טקטי, הוא לא מתעלק, הוא בחור שקט שקט מאוד אך עם זאת חברותי מאוד. הוא לא ביישן, הוא אהוד, הוא חכם ורגיש. לכן, אני חושבת שהפלישה לשוליים השמאליים אינה קשורה בהידחפות לזולת, אלא היא חלק מ"הבריחה" שלו מהבית. אז מה דעתכם?

ואולי שמשון הבריון מלמד על רצונו של

בחור עדין שנרתע מעמותי כח פיזיים להיות, ולו פעם אחת, החטוב שכולם נדהמים מהמשולש שלו, או השרירן שהכל חוששים ממנו ? גם הבן שלי, שעסוק עכשיו מאד בטיפוח גופו, נהנה לדמיין מצב וירטואלי שבו אחד ברחוב מצפצף וצועק על הנהג שלפניו, ואז יוצא מהחיפושית הקטנה מין אולברייט מפחיד כזה ( אם את לא מכירה אותו לא נורא ) וההוא כבר מצטער שפתח את הפה וציפצף. חוץ מזה הכתב בכלל לא פשוט וקל, אפילו מורכב, ולא הייתי מציע לקפוץ למסקנות מעיון חטוף בו.

melodynoa

New member
זה כמובן מסקנה מתוך שילוב של שלושת

הפריטים. הכתב באמת מוזר. ראיתי כזה רק בפסרי הלימוד של הגרפולוגיה. יש לך עוד מסקנות?

יפה ש

New member
נראה כאילו סופת הוריקן עקרה את העץ?

טראומות?, בריחה מן העבר?... (לא מסתמכת על סימנים, סתם אסוציאציה)

גם לי היתה תחושה של עץ במוקד סערה

אבל אני לא בטוח שניתן לעשות חיבור בין זה לבין טראומות/בריחה מהעבר. אבל זה בהחלט מימד מעניין וייחודי לעץ, שלא לדבר על הכשרון של לצייר עץ כך שיראה אותנטי על רקע סערה. בכל אופן, מהצצה בכתב המורכב לא ניכרים אותות של סערה ובריחה תנועתיים. מה שלומך ואיך עבר החג ?

יפה ש

New member
השילוב של עץ "תלוש",גזע שבור ו"עין"

יחד עם שולי פתיחה רחבים מאוד וארובות,יוצרים את הרושם הראשוני של חוויה לא נעימה או בריחה ממשהו (לא ניתחתי את הכתב ואני לא בטוחה). אגב, איפה המומחה לעצים, אסטרל, נדמה לי? מאז שמילה "הפגיזה" אותו בציורי עצים של החברות שלה... לא עצים ולא יער. חוץ מזה שבועות היה דיי נחמד, ש ב ו ע ו ת חיכיתי לזה והופ זה נגמר.

מילה1

New member
בקשר לשולי ימין

המופרזים מאד, נתקלתי בכתבי- יד כאלה אצל אנשים עם בעיית ראייה ניכרת בעין ימין (למשל, עין עצלה אצל ילד, קטרקט אצל מבוגר או אפילו עוורון בעין, וכד'). כדאי לברר אם יש בעיה בעין ימין, כי השוליים מימין בהחלט חריגים מדי. ואם כבר ציורים,באמת מה עם אסטראל? אני מבטיחה לא להציף אותו ביער של עצים, כמאמר השיר: "אני כבר לא אשאל, לא אציק... לא אהיה רעה, אז בוא הביתה".

יפה ש

New member
אם כבר מדברים על עצים ו"הצקות"

מה קורה באמת עם העץ של חברתך?, את זוכרת?... זו שמזכירה לי רשת דייגים? ושאסטראל היה עסוק מידי בשביל לנתח?

מילה1

New member
לא שכחתי מזה

אבל אני פוחדת להבהיל את אסטראל, אז ירדתי מזה. ממה שבדקתי בספרים שהומלצו ע"י אסטראל וגם בספר המקסים "דעת העץ", נראה לי שהעץ מלמד על פרקטיות, פשטות בפתרון בעיות, חיפוש אחר איזון והרמוניה חברתית ובין כל התחומים. פרודוקטיביות במסגרות מקובלות, בלי יצירתיות פורצת. נ.ב. זה העץ של יפית שניתחת בעבר את כתב ידה...

יפה ש

New member
העץ של יפית, באמת?

לא יכולתי לנחש אפילו, אבל בהסתכלות שניה והשוואה לניתוח הכתב, נדמה לי שגם בכתב וגם בעץ יש תחושה קצת ש"הדברים בורחים לה מהידיים", היא, כאילו, לא מצליחה "לדוג" את הדגים השמנים, ואולי לא תמיד מרוצה ממה שמצליחה להשיג (האותיות הנופלות ומהלך השורה היורד). אבל כמו תמיד בהחלט יכול להיות שאני טועה (איזה כיף שכמתלמדת אפשר תמיד להסתתר מאחורי משפטים כאלו
)

יפה ש

New member
וביחס לשולים הרחבים זה ממש מעניין

אם ככה שוליי שמאל מאוד רחבים יכולים אולי לרמז על בעייה בעין שמאל?

מילה1

New member
כן, גם בזה נתקלתי

ודוקא אצל חמותי, שבעקבות ניתוח הכתב שלה שנכתב עם רבע עמוד שמאלי ריק, הלכה לבדיקת עיניים (היא מאלה שמקבלים ירידה בראייה כחלק מהגיל ולא חשבה אפילו לבדוק את העניין) והתברר שיש לה קטרקט מתקדם בעין שמאל. אחפש את הכתב שלה ואסרוק אותו כדוגמא (אם היא תסכים כמובן). ויש לי גם כתב של ילד בן 9 שאינו רואה בעין ימין ולמד להסתדר מעולה, הוא אפילו משחק כדורגל, כדורסל וכו' ולא מגלה את בעייתו לאיש, אבל הוא כותב עם רבע עמוד ימין ריק.

ריפקי

New member
עץ,

מהכרותי עם עצים יש כמה דברים שיש לשים אליהם לב: הדגשת השורשים, מרמזת על הצורך ביציבות (לרוב מדובר ביציבות כלכלית, אך יתכן שמדובר ביציבות רגשית נעדרת) ה'עין' שממוקמת במרכז הגזע, מזכירה איזשהו פצע, ע"פ גילו של המצייר מדובר בלפני קצת פחות מ6 שנים. הקו בו מצוייר הגזע אינו רציף, אין לחץ קבוע, כמו כן יש 'שריטות' על הגזע המרמזות אף הן על פגיעה. התיחום של נוף העץ, למרות הסערה המתחוללת בו, מהווה גבול בפני הסביבה, צורך להגן על עצמו. כמו שאמרו לפני, כל העץ אומר טלטלה גדולה, מאוד מתאים לסיפור שמאחורי הנער. למרות זאת, העץ מלא כוחות וחיים, אינו נראה מת, או קמל, נראה כי לנער למרותה קשיים יש יכולות לעמוד בעמוס שמוטל על כתפיו.

מילה1

New member
הי ריפקי

נחמד שיש עוד מישהו שעוסק בעצים וציורים,כדי לעזור קצת לאסטראל שנהיה קצת לאקוני לאחרונה. יש בפורום כמה עצים הממתינים לניתוח ואם בא לך- יהיה נחמד אם תתייחס/י. אנסה לחפש אותם ולקשר אליהם.

ריפקי

New member
../images/Emo57.gifאשמח לשטוף עיניים,

אם תשלחי אותי למקום הנכון... חוצמזה אני (כמו שניחשת) חדשה פה, טרם הכרתי את אסטראל (סתם תהייה, הוא קרוב משפחה של אללהאיסטור?), למרות שאי שם נתקלתי בניתוח העץ שלך (שנצנץ לי ברגע הנכון מעל לדפי הפורום). תודה על קבלת הפנים.

מילה1

New member
טוב, המחשב שלי עוד לא חזר ולכן איני

כל כך חופשיה לשלוח קישורים וכו'. מה שאני זוכרת זה שהעצים המעניינים פורסמו בתחילת אפריל השנה (בשבועיים הראשונים בערך) אז אם תדפדפי לשם בטח תמצאי. תודה וביי.

למעלה