מה גיליתי

myochay

New member
מה גיליתי

אני קורא עכשיו עוד הפעם את סופת במספר המי יודע כמה ובאחד הפרקים האחרונים של קייטלין רוב מתוכך איתה על זה שהוא רוצה למנות את ג'ון ליורשו בגלל שבראן ריקון ואריה מתים (זה מה שהוא חושב) לא אין עדין ילד וסאנסה נסואה לטיריון קייטלין ממש לא מסקימה איתו ובסוף הפרק הוא מחתים את נושאי הדגל שנמצאים איתו על מסמך שלא מפורט על מה הוא אבל קייטלין רומזת שזה כנראה בענין של ג'ון מה יקרה עם רוב נקב בשם שלג'ון כיורשו

נכון, ולכן מאוחר יותר אנו רואים

את סטאניס בראתיון ניגש לג'ון - מכל האנשים - ומבקש את תמיכתו כריבון הצפון. הוא לא מספר לג'ון על המסמך, כמובן, כדי לא לתת לו סיבה להעמין שהוא יוכל לשלוט בצפון גם מבלי לכרוע בפני סטאניס.

מי?

רוב נהיה מלך הצפון {בירושה מנד, וע"פ הכרזת הוסאלים שלו} והקילשון {לפי הכרזת הלורדים} הרבה לפני שהוא נהרג בחתונה האדומה.

myochay

New member
?

ברור שסטאניס מציאה אצ זה כ גם הוא רואה שלג'ון יש את הכשר האחרון לסטארקים אבל מאיפה הוא צריך לדעת שנשאי הדגל של רוב חתמו על מחתב שג'ון הוא היורש השאלה מה כראה למי שחתם על המסמך לאחר חתונת הדמים

כלל וכלל לא

הוא צריך מישהו מהצפון כדי לקבל את תמיכתם של הסטארקים וג'ון נראה מועמד מוצלח ולכן סטאניס מציע לו את ההצעה. סטאניס לא יודע שרוב עשה זאת קודם, חשוב לזכור שרוב וסטאניס היו במלחמה אחד עם השני.

{גם לmyochay}

לא שמעתם על החלק היפה ביותר במלחמה? קוראים לזה ביון, ולא רק סריסים מהערים החופשיות מסוגלים לזה. מה עוד ששיטת הביון של סטאניס אפילו אינה דורשת כח אדם: 'סנדרה הקטנה נועצת מבת פירומני במדורת הלילה שלה - et voila!

Arya Stark

New member
אתה רוצה להגיד לי

שמל ראתה בלהבות שלה שרוב רוצה להעניק את הצפון לג'ון אבל לא ראתה שבראן וריקון עדיין חיים ?! ולמה שסטאניס יפעל לפי החלטות של רוב, לא נראה לך קצת אבסורד ? כאילו, סטאניס הולך לג'ון בגלל שרוב החליט שהוא היורש שלו בזמן שאפילו הנתינים של רוב (וחלק מנושאי הדגל שלו) בכלל לא יודעים על ההחלטה הזו ! מה גם שסטאניס בכלל לא בא אל ג'ון בגלל שהוא "היורש" של רוב הוא בא אליו בגלל שהוא "היורש" של אדארד סטארק... ועוד דבר, "סטאניס לא מגלה לג'ון על ההחלטה של רוב בגלל שהוא לא רוצה שג'ון ידע שיש לו זכות למלוך בפני עצמו" ?! (ציטוט מהזיכרון) אוקי, אז נגיד וג'ון כורע בפני סטאניס ואז הוא שומע שרוב בחר בו כיורש, אז מה? הוא לא יכול למרוד ? הרי גם אבא שלו מרד במלך החוקי, הוא בעצמו הפנה את הגב שלו לשבועות השחורים יותר מפעם אחד,גם ככה הוא סתם חתיכת ממזר בוגדני...פתרנו את הבעיה, אתה לא חושב ?

Baratheons always had queer notions

{נראה מי יזהה את הציטות שבקוטרת}
: "אתה רוצה להגיד לי שמל ראתה בלהבות שלה שרוב רוצה להעניק את הצפון לג'ון אבל לא ראתה שבראן וריקון עדיין חיים?!"
: כן.
: "ולמה שסטאניס יפעל לפי החלטות של רוב?"
: רוב הוא יורשו החוקי של אדארד. כל לורד רשאי להכריז על יורש לבחירתו, אמ אין לו אחים או בנים. מכאן שהמסמך של רוב הוא לגיטימי, גם אם פריקת העול שלו אינה כזו. מנקודת מבת של מי שאינו מקיר ברוב כמלך, הוא עדיין לורד ווינטרפל וריבון הצפון, כך שהחלתתו הופכת את ג'ון ללורד ווינטרפל ולריבון הצפון תחתיו. אם המסמך ניצל, סתאניס יוכל להשתמש בו להצדקת פעולותיו, ואים הוא לא - זהו עדיין הדבר הנכון מבחינת סטאניס לעשות.
: "בכלל לא בא אל ג'ון בגלל שהוא "היורש" של רוב הוא בא אליו בגלל שהוא "היורש" של אדארד סטארק..."
: ממזר אינו יורש אוטומתית. רק המסמך של רוב {שהוא, שוב, יורשו של אדארד ולורד&ריבון תחתיו, גם אים אינו מלך} הפך את ג'ון ליורש אפשרי.
: "אוקי, אז נגיד וג'ון כורע בפני סטאניס ואז הוא שומע שרוב בחר בו כיורש, אז מה? הוא לא יכול למרוד?"
: הרעיון הוא שג'ון לא ישמע על כך, אבל כן, סיכונים תמיד כיימים.
: "הוא בעצמו הפנה את הגב שלו לשבועות השחורים יותר מפעם אחד,גם ככה הוא סתם חתיכת ממזר בוגדני"
: נראה שסטאניס רועה בו {כבאביו} איש של כבוד, ולדעתי הוא אינו תועה.
: "פתרנו את הבעיה, אתה לא חושב?"
: אומממממם... לא. "הבעיה" תיפטר רק כשאתליח להושיב אותך על כס הצפון {ורצוי גם הקלשון והבקעה}! BWUAHAHAHA! {רעי חתימה}

Arya Stark

New member
ארגגג אתה יצור מעצבן

טוב אני לא אגיב על התגובות שלך על התגובות שלי אני רק אגיד ש... סטאניס לא צריך את המסמך של רוב כדי להצדיק את מעשיו !! ולהגיד שסטאניס יודע על המסמך הזה זה חתיכת הנחה מופרכת חושלינג ! דייי כבר להתעקש, אני מצווה עליך ! (MUHAHAHA) והאמ..כן, אנחנו גולשים לספאמים...לא כדאי...

עלי לחזור: קשקוש

לא נאמר, גם לא נרמז באופן קלוש שסטאניס שמע על המסמך של רוב. מכיוון שלא נודע לנו - הקוראים - שסטאניס יודע או לא יודע על המסמך הרי שאין לעובדה זו חשיבות וזה יתכן רק אם סטאניס לא יודע על המסמך (אין הגיון שנתוודע מאוחר יותר שהוא ידע על המסמך, איזה מטרה עלילתית זה ישרת?!).

Ergil

New member
את הציטוט לפחות אני מזהה, גם אם אין

לי מושג על מה אתה מדבר בשאר ההודעה. נאמר ע"י מלכת הקוצים. ההמשך הוא משהו כמו "בטח בא מהדם הטרגרייני שלהם".

למעלה