מה גורם לטיקים?

Btvs69

New member
מה גורם לטיקים?

שלום לחברי הפורום, מה הסיבה הניורולוגית שגורמת להיווצרות טיק? זאת אומרת.. מה כל התהליכים שקורים במערכת העצבים שבעקבותיהם 'יוצא' טיק? האם התהליכים שגורמים לטיק ידועים? או שרובם נמצאים בעלטה?

בדיוק אבל בגדול? btvs69

כביכול אומרים מחקרים רבים בארץ ובחו"ל שחלק גדול מתסמונת טוראט נגרם בגלל עודף דופאמין במוח. ובאמת אם היו יודעים בדיוק ממה זה הינו פותרים את הבעיה ולא אמורים לחיות איתה כל החיים. לכן קוראים לזה SINDROM TOURRET סינדרום הינה תופעה תסמונת, ולכן לא יודעת בדיוק בדיוק ממה זה בא. אני רק יכולה להגיד לך שזה תמיד תחת מחקרים ונסיונות לפתרון ולמציאת "מאיפה זה בא" בדיוק אגב,, סתם בשביל הידע שאולי לא שמעת בבלוג טיוי שלי :תסמונת טוראט גילו אותה במאה ה 19 , בשנת 1885. נוירולוג צרפתי בשם גו'רג' ג'יל דה לה טוראט, ובמונח האמיתי הרגיל אומרים תסמונת ג'יל דה לה טוראט. על שמו של מי שהמציא את זה. מה גם שגילו אותה בצרפת . המשך שבת שלום ותודה על ההתעיניינות. אתה תמיד מוזמן לבלוג שלי אחינו היקר.

Btvs69

New member
היי אלין , תודה על התשובה

אני יודע ומאמין שזה דברים מאוד מורכבים מבחינת המחקר לדעת איך בדיוק יוצא הטיק, ואחד הדברים שמקשה על התהליך של המחקר שאין דרך וודאית לדעת מה קורה בתוך המוח בכל רגע נתון.. אם הייתה אפשרות לדעת מה קורה במוח , ^מעין^ תמונות כמו Frames בכל רגוע נתון של מצב התאים, אז אני מניח שהתשובה הייתה מתגלת יחסית מהר.. בכל מקרה, זה מעניין אותי ולכן שאלתי.. תודה על ההזמנה, אני אקפוץ לבקר בבלוג שלך

למעלה