מה גורם לו לצוץ?

מור572

New member
אנדר

תודה!
&nbsp
זה נשמע אינסופי, אוסידי בעצם גם גורם למתח, לא? ואז הוא מגביר את עצמו?
&nbsp
אז בעצם סיביטי מתאים יותר לטקסים או אנשים שעיקר הביטוי של האוסידי אצלהם זה טקסים?
 

מור572

New member
מה גורם לו לצוץ?

מה גורם לאוסידי להתעצם/לצוץ?
יש משהו כזה? או שזה פשוט סתם ככה?
(אני מתכוונת לרמה, שהיא עולה יותר)

אני מניחה שאי אפשר חד משמעית להימנע ממצב כזה אבל עדיין, יש דרך להמנע מראש? או משהו כזה?

וחוץ מזה אשמח לדעת למה או איך טיפול סיביטי עוזר (גם למה הוא עדיף על פני אחרים)

יום טוב!!

*וממש בלי קשר- לא יודעת אם יצא לכם לראות או ששלחו פה אבל יש שיר שנראה לי ממש חמוד של אוסידי, אז אם בא לכם תכתבו ocd song ביוטיוב
 

מור572

New member
אולי אני סתם מתקילה

אבל יש לך אולי מושג איך? או למה?
 

אנדר82

New member
OCD

לא הבנתי כל כך את השאלה. תוכלי להסביר ואנסה לענות לך
 

מור572

New member
איך זה עוזר?

איך סיביטי עוזר?
ובעיקר כאשר רוב הטקסים לא ניראים לעין? לפי מה שהבנתי בסיביטי יש חשיפה לסיטואציה/מקרה שגורם לאדם לעשות טקס, אז איך הוא יעבוד עם מחשבה?
זה ניראה לי ממש בעייתי/מסובך..
 

אנדר82

New member
OCD

כמו שעושים חשיפות במציאות למצבים מאיימים ניתן לעשות גם חשיפה למחשבות, לתסריטים מאיימים וגם חשיפה בדמיון. זה אולי נשמע מסובך אבל זה די פשוט ברגע שמבינים בדיוק ממה האדם חושש. אולי פשוט, אבל לא קל כמובן.
 

מור572

New member
זה ניראה לי עדיין לא אומר למה דווקא סיביטי

ולמה טיפולים אחרים פחות יעילים יחסית אליו?
 

אנדר82

New member
טיפול

זו שאלה טובה.
CBT זו גיה שהתפתחה מתוך מחקר מדעי וגישה רפואית. מה שזה אומר זה שהכלים של הגישה התפתחו סביב בדיקות קפדניות של מה עובד במחקרים מוקפדים.
כשמתארים בעיה ספציפית, כלומר משהו בעל תופעות מוכרות שנחקרו, כדאי להשתמש בכלים שנמצאו מתאימים לטיפול באותן תופעות ספציפיות.
תחשבי על זיהום בגוף למשל. מופיעה דלקת וזה סימן לרופא לתת אנטיביוטיקה - הסיבה היא שנמצא כי אנטיביוטיקה קוטלת זיהומים ותופעת הדלקת נעלמת בעקבות כך.
CBT יוצא מגישה דומה, מטפלים בסימפטומים באמצעות כלים שנמצאו מתאימים לכך.
ישנן עוד סיבות למה CBT יעיל במקרים של OCD. למשל אחת הבעיות הבסיסיות ב-OCD היא תחושת ספק כרונית. בטיפול יש כלים ספציפיים שמסייעים להתמודד עם התחושה הזאת, כך שלא תייצר חרדה רבה כל כך וטקסים רבים. המטופל לומד לסמוך על עצמו, ולא לפחד כל כך ממחשבות טורדניות.
יחד עם זאת חשוב לומר, יש עוד טיפולים מוצלחים ומטפלים טובים מכל הגישות. העניין הוא מה את מחפשת. אם הצורך שלך הוא טיפול ממוקד, קצר טווח יחסית, שיעזור עם הבעיה הספציפית הזו, כנראה ש-CBT, ושיטות ממוקדות אחרות שנבדקו במחקרים, יעזרו ויענו לצורך שלך.
אם מה שאת מחפשת הוא יותר כללי, למשל סיפוק בחיים, ערך עצמי מבוסס, אהבה וכו', טיפולים "רכים" יותר, כמו טיפול פסיכודינמי ואחרים יכולים לתת מענה. כמובן שאז מדובר בטיפולים יותר ארוכים ופחות ממוקדים בסימפטומים.
 

רועי10

New member
לגבי CBT מהמציאות בשטח

CBT, זה אומר שצריכה להיות התייחסות הן לרמה הקוגניטיבית (c) והן לרמה הביהיביוריסטית (b) ורק אחרי העבודה על ה-C, מגיעה העבודה על ה-B
העבודה על ה-סי, היא עבודה שדורשת הרבה עומק, חכמה, מיומנות, רצון כן לעזור, דבקות במטרה ויצירתיות.
תכונות אלה לא נמצאות אצל כל מי שרק למד פסיכולוגיה, אבל כל מי שלמד פסיכולוגיה והתמחה בסיביטי, רשאי לטפל.

וכשאדם כזה שאין לו באמת את התכונות המתאימות לטפל בצורה נכונה באמצעות סיביטי, מטפל באמצעות סיביטי, אז התוצאות הינן חלקיות מאוד מאוד!
הסיביטי אינו ערובה שהוא עוזר לכל אחד, והעובדה היא שלא כל מי שיש לו אוסידי ועבר טיפול סיביטי אכן נעזר ע״י הטיפול הזה.
אמנם לסיביטי יש ״יחסי ציבור״ טובים, והם מצליחים לקנות את ליבם של רבים, אבל המציאות בשטח היא לא כמו שמשדרים.
ויעידו רבים שעברו סיביטי, וזה לא תרם להם כלום, ויש גם שמסרו שזה החמיר להם את הבעיה.

כי האוסידי הוא משהו מאוד מורכב והטיפול בו צריך להתייחס אישית לאדם הסובל, ולא להלביש עליו כללים בלי להתייחס לעומק ברמה האישית.
 

אנדר82

New member
CBT

מסכים אתך לחלוטין, אני חושב שיש מטפלים שמשתמשים ב CBT בלי שיש להם את ההבנה העמוקה של הגישה הזאת. כמו כן, הגישה ממש לא מתאימה לכולם
 
למעלה