מה בקשר ל"מופתים" ?

verdun

New member
הקנגרו אינו כשר

"אני עדיין מחכה לבהמה הטמאה שאינה מופיעה בויקרא" הקנגרו היה צריך להכלל ברשימת היוצאים מן הכלל יחד עם שפן/ארנבת/גמל/חזיר מכיוון שיש בו סמן אחד בלבד. מה לא ברור? איני יודע אם "זמר" הם הגירפיים (גירף ואוקפי). האם בררת את הענין בבטחון? אם המקור המוסמך שלך אומר כך - אין לי הפרכה שהיא מספיק מבוססת במידה שניתן להציגה. הגירף מוכר לאנושות מזמן. לא היה הכרח שאדם באירופה יראה בעל חיים במו עיניו. בני אדם התכתבו זה עם זה (ביחוד מדענים) וסמכו במדה על דיווחים והרגלי-העבודה של עמיתים. האוקפי נתגלה רק בשנת 1901.

Alon16

New member
מצטער שלא עלה בידי לענות מהר משום

שיומיים לא הייתי ליד המחשב. ובכן, אכן הזמר הם הג´ירפיים, והמקורות: א. תרגום השבעים (כ300 שנה לפני בית שני) שם מתורגם הזמר כ"ג´רפה". ב. הרד"ק ג. רס"ג בפירושו לתורה על סמך המסורת מתרגם את הזמר כ"זראפה". אלון.

morning star

New member
תרגום השבעים לפני בית שני?

לא ולא ידידי, כי אם מאה שנה אחרי הקמתו, בתקופת שלטון היוונים בארץ. גם נכתב בבלי, מסכת מגילה, דף ט´, כי שינו כמה דברים (במקום ארנבת, "צעירת הרגליים" בגלל ששמה של אשת המלך תלמי היה "ארנבת". שלך הנווד

Alon16

New member
את הטענה בדבר מועד התרגום ראיתי

במקור אחר, וכנראה שהתכוון ל 300 שנה לפני חורבן הבית, שאכן אתה צודק כי מדובר בכ 100 שנה אחר הקמתו. זה ששינו כמה דברים - מה זה אומר לגבי התרגום של הזמר כג´ירפה? עובדה שגם הרד"ק וגם הרס"ג (והבנתי שישנם עוד כמה שפירשו) תרגמו את הזמר כג´ירפה. אלון.

morning star

New member
לדעתי הם לא ידעו

מהו הזמר, וחיפשו את החיה. מצאו חיה דומה - הג´ירפה והחליטו כי היא היא הזמר. שלך הנווד

Alon16

New member
אני שמח שזוהי דעתך...

יש לי דעה אחרת. חוץ מזה, תרגום ה70, לפחות לפי האגדה, נכתב ע"י 70 זקנים שישבו כל אחד לבד ותרגמו את התורה למלך ובחלק מהמקרים הם שינו מהכתוב על מנת שלא יחשבו היוונים כי מדובר במשמעות אחרת (לדוגמא: במקום בראשית ברא אלוהים הם כתבו אלוהים ברא בראשית, משום שבראשית ברא אלוהים אפשר להבין כאחד שקראו לו בראשית והוא ברא את אלוהים...) והפלא ופלא - כולם כתבו את אותו הדבר. בהנחה שהאגדה נכונה - הרי שכולם ידעו שהזמר היא הג´ירפה! חוץ מזה פירושו של רס"ג (ר´ סעדיה גאון) הוא על סמך המסורת שהוא קיבל, וכנראה שהיתה מסורת שהזמר היא הג´ירפה. אלון.

למעלה