מה בעצם מפריע להם?

טינ

New member
מה בעצם מפריע להם?

אולי למישהי יש תשובה שמניחה את הדעת לשאלה:מה גורם לאנשים להגיב בצורה שלילית (שלא לומר עויינת) על הנקה מעבר לשלושה-ארבעה חודשים?? למה בעצם יש כל כך הרבה לחץ להפסיק??

דעתי

אנחנו נמצאים בעידן מאד מאד חומרי. יש רדיפה אחרי רכוש וממון. הרוב בוחר בקריירה בעדיפות ראשונה וגידול ילדים "בשעות הפנאי" המדינה מאפשרת לך בחופשת הלידה, להיות אמא לשלושה חודשים שאחריהם את מתבקשת ל"תייק" את הילד (שאמור להיות כבר בשל בוגר ועצמאי) ולצאת לעבוד. כל חריגה מהתיקצוב זה גוררת אחריה תהיות ומבקשת הסברים. אני שבחרתי לגדל את בנותיי ולחיות חיים צנועים יותר, נחשבת חריגה ונתקלת בהרבה תגובות שליליות ואפילו בנימת בוז. "ישיבה בבית" ככה הפ קוראים לזה. גם הנקה נתפסת כמיותרת, יש היום תחליפים טובים "ממש כמו" ככה הם אומרים ונותנים אלפי דוגמאות איך מיליוני תינוקות אוכלים גדלים ומתפתחים טוב לא פחות. "בשביל מה צריך להשקיע שאפשר לקנות" זאת הסיסמה של שנות האלפיים. היום כשרוצים לפנק ילדים קונים להם במקום להיות איתם. כשרוצים לצאת בסוף שבוע במקום לפיקניק, הולכים למרכזי קניות. וככה זה. אני אומרת לך, אי אפשר לשכנע, אנשים מאד מקובעים ומאד מושפעים. אפשר להיות חזקים, להתחזק מבני/ות הזוג. להאמין במה שאנחנו בוחרות. ולגדל את הילדים שלנו על הטוב ביותר! ולא על "כמו"

sagitlaleche

New member
שלי יקירה ../images/Emo20.gif

אני אנסה לענות לדברייך מבלי להתייחס ספציפית להנקה. בכל פעם כשאנו, כבני אדם, נתקלים במישהו שעושה משהו אחרת מאיתנו, זה מעלה אצלנו שאלות ותהיות: האם זה מתאים לי? האם זה לא מתאים לי? האם זה מאיים עליי? אנשים מגיבים באופן שונה זה מזה לגבי כל אחת מהשאלות הללו. אם מתאים לי, אנסה לשנות את דרכי פעולתי. אם לא מתאים לי, אפשר לתקוף, אפשר להתעלם, אפשר להתדיין עם בן השיחה. אם זה מאיים עליי, אפשר שוב לתקוף את בן השיחה, אפשר להתעלם, אפשר לבדוק עם עצמי מדוע זה מאיים עליי, האם זה אומר שאני פחות או יותר טוב. כך שבכל אחד מתחומי החיים, מקום מגורים, בחירת קריירה, בחירת אופן גידול הילדים, החל מההריון, הלידה, התזונה (וכאן גם ההנקה נכנסת), חינוך ילדינו אנחנו נתקלים במראות. אם אנחנו אוהבים את מה שרואים במראה, ממשיכים הלאה. אם לא, פועלים בדרך מסויימת. באהבה ותמיכה. שגית

ielly

New member
נשמות טובות

אז כך אני אימא לאיליי בן שנה וחצי ועדיין מניקה אותו אני זוכרת כשילדתי אמרו לי "תניקי אותו לפחות חודש חודשיים זה בריא" ומה קרה פתאום? עכשיו כשהוא בן שנה וחצי זה כבר לא בריא? חברת לה לצ'ה ממליצה להניק עד גיל 5, אני רואה כמה טוב זה עושה לבני לא גזים לא כאבי בטן כלום, פשוט לא נראה להם (הסביבה) העיניין שאת מוכנה להיות בסטנד ביי בשביל ילדך כל פעם שהוא צריך לינוק, מעיקה עליהם כאילו הם אלו שצריכים להיות מחוברים אליו....ממש מצחיק כמה לוחצים עלייך להניק בחדר יולדות ומספרים כמה זה חשוב ו3 ימים אחרי כבר זה מיותר...למי?

sagitlaleche

New member
במחילה, תיקון קטן ../images/Emo20.gif

ליגת לה לצ'ה אינה חברה, אלא ארגון התנדבותי בינלאומי... המילה חברה כאילו שמה אותנו במקום מסחרי, וזה לא כך. דבר שני, איננו ממליצים להיניק עד גיל 5. אנחנו ממליצים לאמא להיניק עד שמתאים לה ולתינוק שלה, בהסתמך על המלצות ארגון הבריאות העולמי (WHO) על הנקה בלעדית עד גיל 6 חודשים מלאים, והנקה עד גיל שנתיים. חית חית על ההתמדה בהנקה!

אמאגלית

New member
אצלי דווקא התגובות חיוביות

עדי בת 9 חודשים ויונקת. אצלי דווקא מאוד מפרגנים. עתה גם החלטתי שאני סופית לא חוזרת לעבודה. החלטה שלקח לי זמן להגיע אליה אך אני מאוד שלמה איתה. לדעתי אם את שלמה עם מה שאת עושה, ולא מרגישה צורך להתנצל או להסביר אז גם הסביבה מקבלת זאת. אני גם מסכימה עם שגית - כאשר אנו בוחרים דרך שונה משל האחרים אז קשה להם לקבל אותה. לגבי ההחלטה שלי לגדל בעצמי את עדי ולהנות מכל רגע יש כאלו שמרימים גבה, או שמזהירים אותי שאח"כ יהיה לי קשה למצוא עבודה טובה ומכניסה כמו שהיתה לי, אבל כל אלו אינם ויתור לעומת הזכות להנות מגידול הבת שלי.

מחזקת כל מילה של אמאגלית

תדעו שאחרי מחשבה מעמיקה לבטים נפשיים וחישובים כלכליים (ויש לי תעודה בכלכלה). הדעתי למסקנה שהשקעה בילדים שלנו תניב לנו את התשואה הגדולה ביותר המשתלמת ביותר ולכל החיים! אני נשארתי בבית, ויתרתי גם אני על משרה טובה, בעלי תמך בהחלטתי. זה לא קל להיות פתאום בבית. אבל הילדות שלי שוות את הכל.

sagitlaleche

New member
איזו פנינה!!!

הגעתי למסקנה שהשקעה בילדים שלנו תניב לנו את התשואה הגדולה ביותר המשתלמת ביותר ולכל החיים!

למעלה