מה בעצם האזרחות האירופאית נותנת ?

littletulip

New member
מה בעצם האזרחות האירופאית נותנת ?

אני יכולה להחליט לעבור לצרפת , ככה ללא כל אישור ? איך כל התהליך מתחיל ? למי צריך לפנות ? נראה לי קצת מוזר שפשוט עולים על טיסה , מוצאים דירה , מוצאים עבודה ופשוט מתחילים לחיות ... או שככה באמת המצב ? אז איך הרשויות יידעו בעצם שאתה אכן אזרח/תושב במדינה ? אני קצת מבולבלת . אשמח לעזרה . עוד שאלה קטנה שמתקשרת לנושא האזרחות האירופאית - האם עצם זה שאני מחזיקה אזרחות כזו , פוטרת אותי מויזה לארה"ב ?

Nobilis

New member
בתמצית (מאד)...

זה אכן כך. את עולה על טיסה, מוצאת דירה, ומתחילה לעבוד. הרשויות יודעות עליך כי בשלב כלשהו תתחילי לשלם מיסים (אם את עובדת, לדוגמא), תירשמי בעירייה (לצורך קבלת שירותים, או הצבעה בבחירות המקומיות), וכו'. בדיוק באותה הדרך בה עיריית ת"א תדע עליך, מתישהו, אם תעברי לתל-אביב מחיפה. וכעת להסתייגות - אזרחים של מדינות שמצטרפות לאיחוד מוגבלים לשבע שנים (לכל היותר) בטרם הם יכולים לעבוד במדינות אחרות באיחוד. אורך המגבלה שונה ממדינה למדינה, אך בכל מקרה לא עולה על שבע שנים. לגבי ויזה לארה"ב - חלק ממדינות אירופה (כמו גם מדינות אחרות) משתתפות בתוכנית ה-VWP של הממשל האמריקאי, שפוטרת את אזרחיהן (בתנאים מסויימים - דרכון תקף שניתן לקריאה במכונה, וכו') מצורך בויזת תייר עבור מטרות תיירות (ללא עבודה) של עד שלושה חודשים.

littletulip

New member
תודה , אני מודעת להסתייגות הזאת ...

ולקחתי אותה בחשבון . היכן ניתן לראות את המדינות שפטורות מויזה לארה"ב ? האם רומניה כאשר תצטרף לאיחוד בעוד חודשיים גם תכנס לתוכנית זו או שמוקדם לדעת ?

Nobilis

New member
תשובה

הרשימה נמצאת כאן: http://www.travel.state.gov/visa/temp/without/without_1990.html#2 רומניה לא תיקח חלק בתוכנית הזאת בשנים הקרובות, למיטב ידיעתי.

littletulip

New member
תודה ...

ועוד שאלה קטנה אם יורשה לי , מתוך סקרון . אם נניח אני אכן אהגר לצרפת או לכל ארץ אחרת , האם בשלב מסויים לאורך הדרך הסטאטוס הופך מתושב קבע לאזרח ?

Nobilis

New member
אם אני זוכר נכון...

החוק הצרפתי מאפשר לך לבקש אזרחות לאחר חמש שנות תושבות בצרפת. כמובן, זה שאת יכולה לבקש לא אומר שהם חייבים לתת. יש לא מעט מקרים בהם זה לקח יותר (ואף הרבה יותר) מזה.

littletulip

New member
תודה רבה על העזרה המהירה והעניינית

למעלה