מה בסירים
לשבת פ"ש בחוקותי?

michalgad1

New member
אצלנו כולם בבית!

ערב שבת
מרק אסייתי של הבת של
עוף עם קולה על בטטות של בני סיידא
חזה עוף ממולא בקר מעושן
אורז ירוק
ברוקולי


בצהריים אני והחצי מוזמנים לבר מצווה . כל הבנים נשארים בבית.
יאכלו
שניצלים
קציצות ברוטב חמוצמתוק
מיני מאפינס תירס
אורז
יש עוגת קצפת עם תותים
ונכין גם את השוקולד של פירגה שהומלצה פה
אבטיח ומלא גלידות.
 

לאה סי

Active member
ואצלנו:

דג סלמון בפסטו ואגוזים קצוצים
מרק עוף עם הרבה ירקות ואטריות
רולדה הודו בתנור
קציצות עוף
קיגל איטריות
גולש ירקות
סלט סלק, פטריות, עגבניות שרי
אבטיח וגלידה

דג סלמון
פרגיות בתנור
עוף בחרדל וכרובית בתנור
ברוקולי אפוי
תפוחי אדמה אפויים
סלט כרוב, ביצים, מלפפונים, טחינה, אבוקדו
גלידה ועוגת תפוחים
 

סבתשי

New member
והנה שלנו.. עכשיו שהתחלנו לקדם יכולה לכתוב..

רוב הדברים שתוכננו להיום מוכנים..
אנחנו עם כ ו ל ם.. כייף של שבת,
אז אוהבת מאוד להפניק אותם..

סלטים - טחינה, חצילים, סלק, מטבוחה, לימון כבוש, חסה, שומר וכרוב עם נודלס
ערב שבת
מרק פטריות
בצלים ממולאים ועוף עם בטטה
ירקות בתנור, שעועית בטריאקי ואולי אעשה כוסמת..
(יש רעיון למתכון מוצלח לכוסמת?)
לקינוח יש את העוגת רעידת אדמה של חנה, גלידה וניל במקרר, מילון וגלידות קנויות.

בוקר -
סלמון עם סילאן, חריימה קוד
עוף עם צימוקים על אורז
שניצלונים בצ'ילי

לשלישית
פשטידת ירקות, סלט ביצים, תפו"א בתנור

בעוגות -
עוגת בסקויטים גבינה
עוגיות קווקר עם שוקולד צ'יפס של אחותי
עוגיות שומשום
קצפיות שקדים (הכלה אהבה בפסח אז עשיתי לכבודה..)
שתהיה שבת שלום
בתשי
 

סבתשי

New member
חושבת שכן אבל כותבת שוב..

הייתי מכינה אותן כל שבת,
החלפתי בפריכות, כשאני רואה שהן נשארות מבינה שצריך שוב לגוון..

עוגיות שיבולת שועל
המצרכים:

4 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
2 כוסות סוכר חום
1 כוס שמן
2 ביצים
חצי כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קוקוס (100 גרם)


אופן ההכנה:

בקערה שמים: שיבולת שועל, סוכר חום ושמן.
מערבבים וממתינים 10 דקות
מוסיפי לתערובת : ביצים, מלח,תמצית וניל, וקוקוס ומערבבים את הכל ביחד.
בעזרת כפית מניחים את התערובת ברווחים גדולים ושווים על תבנית אפיה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ- 10 דקות.

אני משדרגת ומוסיפה לעיסה שוקולצ'יפס, זה עושה פלאות!!!!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פילאף כוסמת ובטטה

משביע, מזין ויפה לעין. שינוי מרענן מהתוספות הקבועות אצלינו, קרי, אורז, תפוחי אדמה או פתיתים. הוכן בזמנו בחמישי ועבר נהדר חימום על הפלטה בשבת בצהריים. עובד נפלא גם עם גזר (קוביות או מגורד כשאין בטטה).

פילאף כוסמת ובטטה, על פי מתכון (לכוסמין ובטטה) של שי לי ליפא אנג'ל

מרכיבים:
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות בגודל של כ- 1 ס"מ
2 כוסות גרגרי כוסמת שטופים ומסוננים היטב
2 כוסות מים
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת מרק עוף (אפשר גם בלי)

אופן ההכנה:
1.מטגנים בצל בשמן עד להזהבה.
2.מוסיפים בטטה ומטגנים דקה שתיים נוספות.
3.מוסיפים הכוסמת ומטגנים תוך עירבוב דקה נוספת.
4.מוסיפים מים ותבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים מכוסה כ- 20 דקות עד שגרגרי הכוסמת רכים אך עדיין אל דנטה.
5.משהים כ- 10-15 דקות, מתקנים תיבול ומגישים.

המתכון הוא על פי "חגים" מאת שי לי ליפא אנג'ל, בשינויים קלים שלי.
 

סבתשי

New member
תודה, אין עליך.. גם כשהבקשה מובלעת את נענית..

חושבת שעשיתי אותו פעם..
לא זוכרת אם אהבו..
אולי אנסה שוב ונראה
 

michalgad1

New member
התפריט מעלף! אשמח לכמה מתכונים

מה זה עוף עם צימוקים על אורז שניצלונים בצ׳ילי שעועית בטריאקי טוב , מספיק לשגע אותך....תודה מראש!
 

סבתשי

New member
בבקשה מתכונים

אין לי מתכון מסודר אז אומר איך עושה..

עוף עם צימוקים
מורחת את העוף באבקת שום וכורכום,
מטגנת קלות פרוסות בצל בסיר,
מוסיפה צימוקים ומעט סוכר,
מוסיפה את העוף
ממש מעט מים..
זה מוציא כמובן עוד נוזלים,
כשהעוף מבושל אני מבשלת קצת ללא כיסוי,
לצמצום נוזלים,
לחימום והגשה אני שמה בתבנית אורז לבן ועליו את העוף עם הרוטב שנשאר..
ללקק תאצבעות..

שניצלונים
אני משרה את הפרוסות (קטנות..) בביצים עם צ'ילי סויה (והיום הוספתי קצת חרדל..)
מוסיפה קצת קמח ומערבבת,
מטגנת
כשהם מטוגנים,
אני שמה מעט שמן בסיר, מוסיפה צ'ילי מתוק ומעט מים,
לתוך זה מכניסה את המטוגנים..

לגבי השעועית לא יודעת מאיפה לקחתי, מזמן..
(קצת חוששת מענין הקרדיטים כאן..)
הנה מה שמופיע אצלי..
שעועית עדינה בטריאקי

1 בצל פרוס לאורך
1 שקית שעועית עדינה קפואה
2 שיני שום פרוסות

מטגנים את הבצל להזהבה קלה
מוסיפים את השום (להיזהר שלא ישרף)
מוסיפים את השעועית ומקפיצים עד שהיא מפשירה ומתבשלת מעט

לרוטב:
4 כפות רוטב טריאקי
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית חומץ אורז
פלפל גרוס
מלח (לא תמיד צריך- תלוי במליחות של הטריאקי)
 
למעלה