פילאף כוסמת ובטטה
משביע, מזין ויפה לעין. שינוי מרענן מהתוספות הקבועות אצלינו, קרי, אורז, תפוחי אדמה או פתיתים. הוכן בזמנו בחמישי ועבר נהדר חימום על הפלטה בשבת בצהריים. עובד נפלא גם עם גזר (קוביות או מגורד כשאין בטטה).
פילאף כוסמת ובטטה, על פי מתכון (לכוסמין ובטטה) של שי לי ליפא אנג'ל
מרכיבים:
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות בגודל של כ- 1 ס"מ
2 כוסות גרגרי כוסמת שטופים ומסוננים היטב
2 כוסות מים
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת מרק עוף (אפשר גם בלי)
אופן ההכנה:
1.מטגנים בצל בשמן עד להזהבה.
2.מוסיפים בטטה ומטגנים דקה שתיים נוספות.
3.מוסיפים הכוסמת ומטגנים תוך עירבוב דקה נוספת.
4.מוסיפים מים ותבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים מכוסה כ- 20 דקות עד שגרגרי הכוסמת רכים אך עדיין אל דנטה.
5.משהים כ- 10-15 דקות, מתקנים תיבול ומגישים.
המתכון הוא על פי "חגים" מאת שי לי ליפא אנג'ל, בשינויים קלים שלי.