מה בנוגע לצבא?

הצבא

טוב בוא נבהיר כמה דברים: בקשר ללימודים כרגע: אתה לא יכול להרשם כרגע בגלל שאין לך אישור מהצבא האם אתה בשירות סדיר או על פרופיל זמני. אם אתה תלך לועדה עכשיו אז תוכל להרשם ללימודים. בעניין הכמה זמן... אז תשמע בעיקרון הצבא יכול להחליט שבשלב הראשון הוא נותן לך פרופיל זמני ואז אחרי שנה אם יפסיקו לך ההתקפים הוא יכול להחזיר אותך לשירות. מה שכן תלך לנירולוג (וכן תגיד לו שיש לך עדין התקפים ושהכדור לא עוזר) ותגיד לו שיכתוב מכתב לצבא על מצבך הרפואי (אם אתה רוצה להשתחרר אז אולי הרופא יכתוב המלצה לשיחרור , אבל הועדה לא חייבת לקבל את זה) בעניין התביעה... שאלה קטנה על מה הוא בדיוק הוא תובע כרגע? אם הצבא לא יעשה איתו כלום בהמשך הוא יכול לתבוע אבל כל עוד הוא מחכה לועדה רפואית, על מה בדיוק הוא יכול לתבוע? אולי בשלב יותר מאוחר הוא יוכל לתבוע.

daniel882

New member
תראה, העניין הוא

*בנוגע להרשמה - בגלל שזו מכללה, אין להם בעיה עם זה. מצידם זה מספיק שרק אגיע לשעורים... *הייתי בוועדה רפואית (2 רופאים) פעמיים, ובשתי הפעמים קיבלתי דחיה לשנה.. הדחיה השניה הייתה לאוקטובר הקרוב. גם אני קצת סקפטי בנוגע לתביעה של ממש...

חייםלוי

Member
מנהל
בקשר מה להגיד לאפילטולוג אני לא

רואה שום בעיה. אתה לא חייב לו שום דבר. לא באת וזהו. אני מבין שזה לא נעים אבל גם לא נורא. בקשר לצבא אני גם לא רואה מקום לתביעה. הם מטפלים בעניין - מזמנים אותך לוודות רפואיות, שמנסיוני מלפני שנים רבות, מהוות חותמת גומי למה שאומר הנוירולוג האזרחי. הרי הרופאים היושבים בוועשה כזאת לא מבינים, בדר"כ שום דבר בנוירולוגיה ובוודאי לא באפילפסיה. בכל אופן ברגע שהם מזמנים אותך הם עושים את חובתם.

S E M 151

New member
לגבי הנוירולוג - אל תדאג

אתה לא הראשון ולא האחרון לצערי שדוחים את התור לרופא מומחה מאלף סיבות. הוא בטח יודע את זה ורצוי שתיגש כמה שיותר מוקדם כדי לא להגיע למצב של דחוף. לגבי הצבא - עד כמה שאני יודעת כל עוד אין לך שנה ללא התקפים לא תגוייס מצד אחד. מצד שני הם גם לא ישחררו אותך עד גיל 25 או 27 אני לא זוכרת, תנהל את החיים שלך כרגיל כאילו הצבא לא קיים במידה ויש לך התקפים - הם מקסימום אם זה ייסחב המון זמן ישחררו או יחליטו לגייס לטירונות ושירות מקוצר, כמו שעושים לעולים חדשים שמגיעים בגילאי העשרים. בהצלחה.

hashy

New member
לגבי הנוירולוג - אני מסכימה עם כל

מילה שנכתבה - הוא זה שמשרת אותך, ועליך להפיק ממנו את המירב. אם ינזוף בך זה כי מגיע לך וגם את זה קבל באהבה כי יש כאלה שאפילו לא טורחים. בקש ממנו את הטלפון הנייד שלו/ה כדי שתוכל לדבר איתו בפעם הבאה ישירות ותחליטו על האם לבוא או לא לבוא. לגבי התביעה - לא התכוונתי שמיד יש להגיע לתביעה של ממש - ניתן גם להפגין כח כדי לקבל תשובות, אלא שרק עו"ד שמתמצא בצבא יוכל להגיד לך מה הן זכויותיך המדוייקות בעניין השירות . הוא גם יוכל לאמר לך האם ניתן לזרז את עניין השחרור. לפי מיטב ידיעתי דין עולה חדש לא זהה לדין חולה אפילפסיה - אבל שוב. הוא יוכל לענות על השאלות ו"להפעיל שרירים" אם צריך כדי להניע את המערכת.ואם יש מקום אז לתבוע תביעה לש ממש. עוד גורם שממנו אתה יכול לקבל תשובה הוא הצבר עצמו - 1. הגורם אשר קובע לך ועדות רפואיות ושולח לך מכתבים הביתה בטוח ידע לענות או להפנות אותך לגורם הנכון. 2. נציב קבילות החיילים יוכל לעשות זאת גם כן. 3. אולי יונתן יוכל לעזור לך מתוך הבקו"ם? אני מציעה שכשהוא מגיע לך בפעם הבאה תעלה את השאלה שוב. מאחר והוא יהיה שם בחודש הקרוב יכול להיות שהוא יוכל לעזור עם הבירור. מצוין שנרשמת ללימודים. מקסימום, גם אם יהיה לך פרופיל בינוני (מה שסביר להניח שיהיה) תוכל להמשיך ללמוד [בהנחה שתקבל אישור ו/או בלעדיו לפי יכולותיך]

daniel882

New member
אני לא יודע איך להודות לכם...

כולכם כ"כ עוזרים ותומכים, באמת. אני לומד מכם צורות ודרכי חשיבה שונים משהיו לי, ואוזר פה אומץ ותקווה. אני חושב לעצמי מה הייתי עושה בלי הפורום הזה. עזרתם לי לראות את התמונה מזוית קצת אחרת, בהירה יותר. אני באמת מקווה שהכל יסתדר כמו שרציתי. אתם אנשים נפלאים, תודה רבה לכם.
אם כן, המסקנות שלי מהעצות שלכם עד כה הן: א. לפנות לאי"ל ולראות מה הם יכולים לעשות (גם ההיבט המשפטי ימוצה בסעיף זה, מכיוון ששמעתי מהם שהם נותנים גם ייעוץ משפטי בעת הצורך). ב. ללכת לנוירולוגית שלי (למרות ההפסקה הגדולה), ולבקש ממנה איזשהו סיכום מחלה לצורכי הצבא, תוך שאני רומז \ מצהיר על כוונותי בנוגע לשירות. ג. לבוא לוועדה עם כמה עובדות וחובות שלהם כלפי, שאוכל "לנפנף" בהם בעת הצורך (מעין קלפי מיקוח). זאת בנוסף לסיכום המחלה שנתנה לי הנוירולוגית. -אשמח לעדכן אתכם בנוגע להתפתחויות לכל כיוון שהוא. -אם יש למישהו הצעה לשיפור \ תיקון איזו מסקנה, אני פתוח להצעות.

qt1

New member
../images/Emo45.gif רק הערה בקשר לנוירולוגית...

אולי כדאי להיפגש דווקא עם אפילפטולוג/ית הפעם ,אני בטוחה שאי"ל מכירים אפילפטולוגים באזור מגוריך ויוכלו להמליץ לך אל מי לפנות. בפניה אל הנוירולוגית שלך או אל האפילפטולוג/ית 'החדשה' עליה תקבל המלצה , אני מציעה שתציין את מצבך הבריאותי כפי שהוא על-מנת לנסות להגיע לאיזון , קרי למצב בו אין לך התקפים/התנתקויות כך שתוכל ללמוד , להתגייס או לעשות כל דבר שתרצה לעשות במהלך חייך.
ואשמח מאוד אם תעדכן
אין ספק שאתה בידיים טובות מאוד

למעלה